Musa: Jedva čekam derbi! Iliev: Doveden je da napada

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.01.19. | 14:00

Prvo Partizanovo pojačanje u 2019. izabrao 21 na poleđini dresa

Gol u derbiju za ljubav Grobara. Ko matira odbranu Crvene zvezde postaje miljenik Partizanove publike - posebno ako je stranac - a u njena srca želi, posle Leonarda da Silve Soze, Evertona Luiza, ranije Dijare, Žuke i Moreire – da se useli i Musa Ndžai.

Krilni vezista, sa norveškim pasošem, ozvaničio je saradnju sa crno-belima na tri godine, izabrao da na poleđini dresa nosi broj 21 i na promociji javnosti naglasio kako se i nada da bi sam mogao putem kojim se kreće Rikardo Gomes, jedan od miljenika navijača na Topčiderskom brdu, posle posle gola večitom rivalu.
Brat mi je pokazivao klipove sa večitog derbija, a uverio sam se da je atmosfera bila ludačka kad je Rikardo zatresao mrežu na poslednjem okršaju sa Zvezdom. Nikad ranije nisam video tako napet derbi. Jedva čekam da budem deo te utakmice“, priželjkuje 23-godišnji momak iz Gambije.

Izabrane vesti

Došao je kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Stabekom. U Norveškoj se, tokom poslednje sezone (iz)borio za opstanak. U Partizanu su zahtevi daleko veći.
Znam da je ovo klub na vrhunskom nivou, da se uvek borimo za vrh tabele. Poznato mi je i veliko rivlastvo za Crvenom zvezdom. U Partizanu su uvek očekivanja da se bude najbolji. Ovaj klub želi plasmanu grupnu fazu evropskih takmičenja, za to se bori svake sezone. Apsolutno sam svestan ciljeva“.

I lična očekivanja su visoka.
Postaraću se da dam sve od sebe, da budem starter. Sve zavisi od mene. Moram da se dokažem. Zasad, mogu da obećam da ću dati 100 odsto na treninzima i mogućnostima, a sve posle toga je odluka trenera“.

Bude li kao na terenima u Norveškoj, možda će Partizan stvarno dobiti individualca sposobnog da pravi razliku. Posebno ako se zna da su ga novinari na severu Evrope poredili sa Nejmarom.
Sigurno nije zbog frizure, već zbog načina igre. Možda zato što volim da driblam i da stvaram problem protivničkim odbranama“.

A Zoranu Mirkoviću je neophodan baš neko kao što je bio Leonardo. Sad, da li će Musa da ima brojke poput Brazilca drugi je padež, ali za početak u klubu mogu da budu zadovoljni što je prevazišao barijeru samog dolaska u Srbiju.
Prvi put sam došao pre dva meseca, zajedno sa bratom, da se uverim kakav je Partizan klub, a Beograd grad. U ponedeljak je trebalo da putujem u Tursku, odakle sam takođe imao ponudu, međutim, opredelio sam se za Partizan. Svi su me dočekali sa dosta ljubavi i entuzijazma, osetio sam od prvog časa da sam deo familije. Nisam imao nikakva očekivanja. Prvi put sam došao samo sa idejom da se uverim čime sve klub raspolaže, međutim, osetio sam se toliko dobro, posebno posle razgovora sa direktorom, da sam odlučio da ne putujem u Tursku, da vidim šta mi oni nude (ponuda Trabzona, op. aut.). Već sad osećam da će ovo biti dobro mesto za mene. Kad živite u inostranstvu nemate pravu sliku o Partizanu i Srbiji, oslanjate se samo na glasine, morate da se uverite na licu mesta“, zaključio je Musa Ndžai.

O njegovim kvalitetima na promociji je pričao i sportski direktor Ivica Iliev, u svetlu izjava Bojana Zajića, koji prvo Partizanovo pojačanje u 2019. zna još iz omladinskih dana u Volerengi.
Doveden je da napada, a ne da brani. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a njegovi kvaliteti su, kao što je i Bojan rekao u ofanzivi. Nisam doveo štopera ili beka da mu defanziva bude jača strana. On je doveden da nam donese ono što nam je falilo. Zajić je pričao o njemu kao igraču kog je upoznao kad je bio dete, kad je prelazio iz juniora u seniore, a sad ima 23 godine, prošao je nekoliko seniorskih sezona. Znajući Batin stil i kako gleda na igrače sigurno ne bih doveo igrača koji nije profesionalac i koji ne bi zadovoljio i tu stranu“, dodao je Iliev, uz napomenu da očekuje vrlo brzo nekoliko odlazaka, samim tim biće prilika i za još koju promociju.

FOTO: Star sport

 

 


tagovi

FK PartizanIvica IlievMusa Ndžai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara