Vojvodina – Sampdorija (©Starsport)
Vojvodina – Sampdorija (©Starsport)

Na današnji dan: Ćiribu ćiriba, Voša je igrala kao Barsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 11:45

Kako su Lale uništile Sampdoriju u Italiji

Imaju navijači Vojvodine pesmu sa stihom: „Igra Voša ko Barsa“, a pre tačno pet godina na današnji dan te reči su zvučale kao istina. Igrale su Lale te večeri u Torinu kako odavno pre toga i nikada kasnije nisu.

Bio je to prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Sampdorija je u Torinu dočekala Vojvodinu. Srpski tim bio je unapred precrtan, jer nije imao neke velike uspehe u godinama iza sebe, a domaćin je bio klub iz Serije A, jedne od najjačih liga sveta.

Izabrane vesti

Na klupi Sampdorije bio je Valter Zenga, a na terenu Emilijano Vivijano, Edgar Bareto, Nenad Krstičić, Anđelo Palombo, Eder...

Ali, magičnu noć imali su momci u crveno-belim dresovima. Šok za Italijane već u 4. minutu, kada je Mirko Ivanić poslao loptu u mrežu. Gol koji je dao krila srpskom timu, ulio nadu da je čudo u Torinu ipak moguće.

Drugo poluvreme nije donelo drugu sliku na terenu. Naprotiv, bilo je to najboljih 45 minuta u novijoj istoriji Vojvodine. Već u 49. minutu je Stanisavljević duplirao prednost na 2:0, a Ognjen Ožegović je u 58. podigao prednost na neverovatnih 3:0 za Lale.

I u smiraj meča, kao u koridi, završni udarac mačem. Ponovo Ožegović – 4:0! Kakvo veče za Novosađane! Pobeda koja će se večno pamtiti u klubu sa Karađorđa.

Prosula se ta generacija Vojvodine, otišao je svako na svoju stranu, a evo tek sada se Novica Maksimović vratio u redove Novosađana.

Na klupi je bio Zlatomir Zagorčić, a veliku pobedu izvojevali su: Žakula, Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić, Maksimović, Sekulić, Stanisavljević (Stamenić), Puškarić (Paločević), Ivanić (Babić), Ožegović.


tagovi

FK VojvodinaMirko Ivanićognjen ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara