Na gol više za Ligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 10:47

Vitese bliži pobedi

Ako se nešto može naslutiti nakon polufinalnih okršaja plej-ofa za Ligu Evrope u holandskoj Erediviziji, onda je to da ćemo u finalu izvesno gledati efikasne utakmice, bez obzira na to što je važnost ovog dvomeča izuzetno velika.

Vitese je u dve utakmice bio prilično ubedljiv protiv Den Haga (ukupno 7:3), dok je Utreht u revanšu uspeo da nadoknadi poraz od 4:3 iz Herenvena (u revanšu 2:1), pa nema sumnje da oba tima silno motivisana dočekuju prvu utakmicu finala.

Izabrane vesti

Vitese i Utreht su se ove sezone dva puta sastali u prvenstvu. U Arnemu je bilo 1:1, a u Utrehtu čak 5:1 za domaćina. Ipak, računajući i polufinalne mečeve plej-ofa za Ligu Evrope, Utreht je dobio tek dva od poslednjih devet mečeva, dok je Vitese poražen samo jednom u poslednjih šest utakmica i deluje da je u ovom trenutku u znatno boljoj formi od rivala.

Igra GG prošla je na devet od poslednjih 10 međusobnih mečeva, a GG3+ sedam puta, što ide u prilog našoj pretpostavci da ćemo i ovog puta gledati efikasnu utakmicu. Tome u prilog idu i reči Viteseovog otkrovenja Mejsona Maunta, koji je u Arnemu na pozajmici iz Čelsija.
"Igramo više napadački nego pre, zato i dajemo golove, a ovo je zaseban meč, pravo finale."

I napadač Vitesea Tim Matavž ima sjajnu sezonu. Dosad je postigao 17 golova u svim takmičenjima.
"Moramo da damo sve od sebe i završimo posao. Neće biti lako, biće ovo dve paklene utakmice, ali sve je do nas. Želimo u Ligu Evrope", rekao je Slovenac.

Kada je u pitanju konačni ishod, malu prednost bismo dali domaćinu zbog serije dobrih igara, ali pre svega izdanja u polufinalnim okršajima plej-ofa sa Den Hagom. Slično smatra i trener Vitesea Edvard Sturing.
"Biće ovo pravo finale, ekipe su približnih kvaliteta, a svakako ne mogu da kažem da je Utreht favorit", rekao je Sturing.

HOLANDIJA 1, PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE, PRVI MEČ:

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 1603 HO1PF Vitesse - Utrecht tgg gg3+ 1,82
Ukupna kvota1,82

POSLEDNJIH PET

VITESE

AZ ALKMAR (G), PRVENSTVO 3:4 
TVENTE (D), PRVENSTVO 5:0 
VILEM DRUGI (G), PRVENSTVO 2:2 
DEN HAG (G), PLEJ-OF ZA LE 5:2 
DEN HAG (D), PLEJ-OF ZA LE 2:1 

UTREHT

GRONINGEN (D), PRVENSTVO 1:1 
HERAKLES (G), PRVENSTVO 2:2 
VVV VENLO (D), PRVENSTVO 1:0 
HERENVEN (G), PLEJ-OF ZA LE 3:4 
HERENVEN (D), PLEJ-OF ZA LE 2:1

MEĐUSOBNI SKOR

68 30 15 23 109:103

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara