Lionel Mesi
Lionel Mesi

Na kolena pred šampionom! Barsa sakrila loptu, Mesi ispalio - gotovo je! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.03.18. | 18:01

Krunisanje Blaugrane sada je samo puka formalnost. Atletiko se tu ništa nije pitao

Jesu borci, spremni da poginu za klub, ali jednostavno nisu toliko dobri fudbaleri. Barselona je danas ratobornom gostu iz Madrida održala čas fudbala i velemajstorijom Lionela Mesija iz slobodnog udarca sebi podarila ogromnih osam bodova nad najbližim rivalom čime je bez sumnje odagnala i poslednju sumnju oko ishoda šampionske trke u Primeri. I ne samo zbog tih osam bodova. Barselona je prosto pokazala da igra najbolji fudbal u Španiji.  Udavila je Atletiko na sredini terena, jedva dozvolila Antoanu Grizmanu i Dijegu Kosti da dodirnu loptu. Džaba sav presing najegresivnije ekipe na Pirinejima kada Barsinim asovima loptu ne možeš da uzmeš ni pod pretnjom pištoljem. Na kraju, 1:0 u velikom derbiju 27. kola Primere.

Ernesto Valverde je sve lepo osmislio. Po onoj staroj Gvardiolinoj filozofiji - ne možeš da primiš gol ako je lopta kod tebe. Možda ova Barselona nije tako opasna kao nekad Gvardiolina, ali ju je Valverde pozadi utegao tako da Jorgandžije napred nisu mogle ni da opepele. Samjuel Umtiti i Đerar Pike uz pomoć bekova i uvek prisutnog Serđa Busketsa - maestralno! Napadači odsečeni, vezisti Atletika nadigrani. Pozadi to i nije bilo toliko loše, ali Madriđanima je samo pobeda igrala. Ni na vidiku je nije bilo.

Izabrane vesti

Nije istina ni Barsa bila lepršava u napadu, ali je imala genijalnog Mesija da kad treba jednom fintom iz igre izbaci trojicu čuvara, da kad se ukaže ta jedna šansa - nemilosrdno ispali fatalni hitac. On je i iznudio prekršaj na ivici kaznenog prostora, on je sa 20 metara nepogrešivo i gađao u sam rogalj Jana Oblaka. Ni verovatno najbolji golman Primere u ovom trenutku ništa tu nije mogao.

Savršenstvo slobodnog udarca.

Bilo je to sve što trebalo Barseloni u napadu. Veći deo posla obavili su u defanzivi. Da nema fotografija sa utakmice verovatno ne bismo ni znali da li je dobar deo Atletikovih igrača uopšte izašao na teren stadiona Kamp Nou.

Tumbao je Čolo, Tomasa Partija pomerao na beka kako bi sa sa Anhelom Koreom u vezi prebacio težište igre na protivničku polovinu terena, menjao defanzivno orijentisanog Gabija napadačem Kevinom Gameirom… Nije vredelo. Niti je moglo kad Barsa Atletiku nije dozvolila da igra fudbal.

gallery

Tek u poslednjih 20-ak minuta Atletiko je ozbiljnije krenuo ka golu rivala, a i to je bilo samo zato što mu je Barselona otvorila put kako bi ga dotukla kontrom u koje su se Madriđani uzdali u prvom poluvremenu. Pa i tada - veliko ništa od Jorgandžija. Previše je već dugo trajao Barsin spori valcer. Crv sumnje u sopstvene mogućnosti odavno se bio uvukao u glave gostujućih fudbalera. Znali su da sui m potrebna dva gola, ali nisu smeli ni da napadnu. Strah. Ili svest da je protivnik bolji, svejedno je.

Nisu samo bolji. Najbolji su. Sada je i deifinitvno gotovo.

BARSELONA - ATLETIKO 1:0 (1:0)
/Mesi 26/

Stadion: Kamp Nou, Barselona;
Gledalaca: 90.356;
Sudija: Hil Manzano.

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Serđi Roberto, Umtiti, Pike, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta (od 36. Andre Gomeš) - Mesi, Suarez, Kutinjo (od 84. Paulinjo).
Atletiko Madrid (4-4-2): Oblak - Vrsaljko (od 59’ Korea), Himenez, Godin, Filipe Luis (od 75’ Ernandez) - Saul Njigez, Gabi (od 66’ Gameiro), Parti, Koke - Grizman, Kosta.

Piše: Dejan STANKOVIĆ
Foto: Action Images


tagovi

Lionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara