Jan Zomer (©Reuters)
Jan Zomer (©Reuters)

Na Old Trafordu se spremaju za odlazak De Hee: Prva opcija Jan Zomer

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 16:25

Švajcarac bi mogao da zameni Španca na golu Mančester Junajteda

Ima David De Hea opciju da produži ugovor s Mančester Junajtedom na još godinu dana kada aktuelni istekne po završetku tekuće sezone, ali po informacijama engleskih medija to se neće dogoditi. Španac se ne uklapa u potpunosti u ono što Erik Ten Hag traži od golmana, prvenstveno dobru igru nogom, te na Old Trafordu već razmišljaju o zameni od naredne sezone.

I sam De Hea, kog je pomenuti nedostatak koštao mesta u španskoj reprezentaciji, navodno želi novi izazov posle 12 godina provedenih u klubu. Pominje se da bi mogao u Juventus, dok ESPN piše da je prvi pik da ga zameni Jan Zomer.

Izabrane vesti

Švajcarac trenutno vida rane posle debakla u duelu sa Portugalom i šest primljenih golova u meču osmine finala, ali sigurno i razmišlja o budućnosti klupske karijere, pošto mu takođe na leto ističe ugovor sa Borusijom Menhengladbah u koju je stigao 2014. iz Bazela. Imajući u vidu taj podatak, Junajtedovi predstavnici od 1. januara moći će da stupe u kontakt i započnu pregovore sa 33-godišnjim golmanom.

Na Old Trafurdu je prva zamena za De Heu trenutno Martin Dubravka, ali je iskusni Slovak tu na pozajmici iz Njukasla do kraja sezone. Takođe na leto u klub se vraća Din Henderson iz Notingem Foresta, koji je ustupljen bez opcije otkupa ugovora što pokazuje da u Junajtedu imaju poverenje u 25-godišnjeg čuvara mreže. Doduše, verovatno kao opciju broj dva, dok će "jedinicu" potražiti na nekom drugom mestu.


tagovi

Mančester JunajtedZimski prelazni rok 2023Jan ZomerDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara