NAJAVA DANA (četvrtak, 11. oktobar): Jutro uz Đokovića i srpske odbojkašice... Da li će Orlovi predriblati Sokolove?

Vreme čitanja: 6min | čet. 11.10.18. | 08:02

Pre nego što prionete na tipovanja, pogledajte statističku analizu najinteresantnijih parova

7920: N. ĐOKOVIĆ – M.ČEKINATO, 09.05
(Tenis, ATP Šangaj)

Najbolji srpski teniser u trećem kolu Mastersa u Šangaju igraće protiv Marka Čekinata. Italijan je pobedio Hjeona Čunga iz Južne Koreje sa 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). Ðoković i 21. teniser sveta, sreli su se samo jednom i to na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je Čekinato priredio senzaciju i prošao u polufinale sa 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 7:6 (11:9). Vreme je za osvetu.

Izabrane vesti

8410: HOLANDIJA Ž - SRBIJA Ž, 09.10
(Odbojka, Svetsko prvenstvo)

Pada odluka o konačnom spisku učesnika F6 faze. Tamo su već Srbija, Italija i Kina. Amerikanke su mnogo bliže plasmanu iz Grupe F od Ruskinja, dok je u našoj grupi prava drama. Naša selekcija izgubila je juče sa 3:1 od Japana, što je ujedno bio prvi poraz naših devojaka, uz koga valja reći da su upravo na ovoj utakmici zabeleženi i prvi izgubljeni setovi izabranica Zorana Terzića na ovom takmičenju. Ako Srbija danas pobedi Holandiju sa 3:0, a Brazil istim rezultatom savlada Japan, imaćemo tri izjednačene reprezentacije po broju pobeda, bodova i set-količniku. Odlučivaće broj osvojenih i izgubljenih poena...

6608: TURSKA – BIH, 19.30
(Fudbal, Prijateljska utakmica)


Turci su ostvarili senzacionalnu pobedu u duelu sa Švedskom odigranom u Ligi nacija. Meč u kojem su gubili sa 2:0 preokrenuli su u svoju korist i na kraju slavili sa 3:2. U grupi su sada na drugom mestu iza Rusije. Ekipa Roberta Prosinečkog takođe može da bude zadovoljna. Dobila je Severnu Irsku i Austriju u pomenutom takmičenju i sada se nalazi na čelu grupe. Poslednji put dve selekcije srele su se 2009. u Zenici i taj meč završen je nerešeno (1:1).

6005: POLJSKA – PORTUGALIJA
(Fudbal, Liga nacija)

Portugalci su takmičenje u Grupi 3 startovali tako što su s minimalcem savladali Azure. Ni Poljaci nisu bili loši, budući da su s istom selekcijom došli do remija pri rezultatu 1:1. Da je Robert Levandovski u formi, Portugalci svakako Poljacima ne bi puno mogli nauditi bez Kristijana Ronalda u igri. Ovako, verovatno da nas očekuje tvrd susret ekipa koje su poslednji međusobni okršaj rešavale penalima još u četvrtini finala Evropskog prvenstva 2016. Tada je slavila Portugalija, a dva gola iz igre pala su još u prvom poluvremenu, s golom Levandovskog još u drugom minutu utakmice.

6022: CRNA GORA – SRBIJA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Crnogorce bodri povratak Stevana Jovetića, za koga još nije poznato da li će se naći u protokolu, odnosno zaigrati za nacionalni sastav svoje zemlje. Glavobolja Mladena Krstajića, sasvim sigurno je izostanak Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova, što samo po sebi na poziciju levog beka skoro pa promoviše Milana Rodića. Važno je znati da su obe selekcije u Grupi 4, do sada savladale Litvaniju, i remizirale sa Rumunijom. Oktobarska istorija po Crnu Goru nije povoljna, pošto su Sokolovi od državnog osamostaljenja u ovom mesecu dobili jedino Švajcarsku pre osam godina.

6008: IZRAEL – ŠKOTSKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Škoti u meč trećeg kola ulaze s pobedom protiv Albanije, dok Izraelci u skoru imaju minimalni poraz od iste selekcije. Naravno, ne treba zaboraviti da Izraelci nisu slavili još od oktobra prošle godine, kada su tek minimalcem savladali Lihtenštajn u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Daleka istorija zabeležila je da je davne 1981. godine na dva susreta ovih ekipa slavila Škotska. Ovoga puta moglo bi biti zaista napeto, jer i jedni i drugi imaju poprilično izjednačene igračke efektive.

6603: FRANCUSKA – ISLAND, 21.00
(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Šampion sveta udara na Island koji u Grupi G na Mundijalu nije okusio slavlje, s najboljim rezultatom koji je ostvaren rezultatom 1:1 u utakmici protiv Argentine. Trikolori su, nema dileme apsolutni favoriti na ovom meču, a valja znati da su se mečevi ovih selekcija tradicionalno vezivali za goleade. Primera radi, poslednji put u četvrtfinalu EP, 2016. godine, Francuska je slavila sa 5:2, a GG ishodi redovni su bili još od početka devedesetih godina prošloga veka. 

6001: RUSIJA – ŠVEDSKA, 21.45
(Fudbal, Liga nacija)

Rusija je iznad očekivanja odigrala na Mundijalu, pa je tek u četvrtfinalu pala pred vicešampionskom Hrvatskom, i to tek nakon boljeg izvođenja penala od strane protivnika. Iako je na tapetu domaćina smena generacija, još uvek se ne osećaju oscilacije Rusije koju je napustio golman  Igor Akinfejev, Samedonov, Žirkov, i Sergej Ignaševič. Šveđani, i sami četvrtfinalisti Mundijala, otkako su izbacili Švajcarsku iz igre, vezali su tri poraza i pritom primili najmanje po dva gola na susretu. Na ovom meču im treba pobeda po ma koju cenu, pa je sigurno da se neće predati.

6606: ARGENTINA – IRAK, 19.45
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Od kada su eliminisani sa Mundijala u Rusiji, Gaučosi su savladali Gvatemalu sa 3:0 i remizirali sa Kolumbijom u meču bez golova. Irak će pokušati da se plasira na SP u Katru 2022. i pokušava da napravi tim koji neće biti samo sparing partner velikim selekcijama. Dva poraza na 17 mečeva znak je da idu u dobrom pravcu. Ipak, realno ovde nemaju puno čemu da se nadaju.

6602: VELS – ŠPANIJA, 20.45
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Poraz od Danske svakako je bio bolan, ali ekipa Rajana Gigsa svesna je šta je Crvena Furija nedavno uradila sa Argentinom i Hrvatskom (i jedni i drugi završili su sa po šest komada u mreži), i bez sumnje učiniće sve da spreče sličan scenarijo. Španci će s druge strane nastupiti u punom sastavu i ukoliko odbrana Velšana popusti sigurno neće imati milosti. Poslednji put kada su ove dve selekcije odmerile snage Vels je bio bolji (3:0), ali to je bilo 1985.

7152: CSKA – BARSELONA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Armejci u Evroligu ulaze zagrejani nizom od četiri pobede, kojima je prethodio prijateljski poraz od Fenera, pri rezultatu 86:76. Barsa je s druge strane prva tri kola ACB lige rešila u svoju korist, i ostvarila solidnu koš razliku u prvenstvu od 253:219. Sve u svemu, ni jedni ni drugi neće olako shvatiti otvaranje velikog evropskog takmičenja, pa treba očekivati tvrd meč na parketu moskovskog tima. Poslednji susret odigran između ova dva tima iz 16. kola prošle sezone Evrolige, dobila je Barselona s konačnih 85:72.

7153: PANATINAIKOS – MAKABI, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Grci se od 2017. godine snalaze s Izraelcima, koji su poslednji put u martu poraženi s tesnih 75:76. Mogla bi i ovo biti tvrda utakmica u koju Panatinaikos ulazi nakon tri vezane pobede u svim takmičenjima, dok Makabi ima poraz od Makabi Rišona u Liga kupu Izraela, i prijateljski minus u takmici sa Fenerbahčeom koja je odlučena u produžetcima. Imajući sve to u vidu, skoro je pa izvezno da će Grci morati da budu izuzetno agresivni kako Makabi im Makabi u prve dve četvrtine ne bi pokvario premijeru u Evroligi.

7158: BAJERN – EFES, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Bavarci će teško dopustiti da ih Turci iznenade na otvaranju Evrolige, jer posle dva slavlja u Bundesligi, i pobede protiv Gisena u osmofinalnom okršaju Kupa Nemačke, ekipa sasvim sigurno da ima dovoljno samopouzdanja. Efes će im biti tvrd, jak, i veoma neugodan rival. Gostujuća ekipa će navaliti, budući da joj pobeda u finalu Superkupa Turske protiv Fenerbahčea, i slavlje u Superligi u utakmici s Galatasarajum daju potpuno pravo na ofanzivno razmišljanje.

7154: REAL – DARUSAFAKA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Real sasvim sigurno ne očekuje tešku partiju sa Darušafakom. Turci su u poslednje vreme izgubili prijateljski susret sa Efesom, a zatim ih je u Superligi porazio i Gacijantep. Što se tiče Španaca, stvar je čista. Real je neporažen još od juna meseca, a u poslednje vreme osvojio je i Superkup Španije, budući da je savladao Baskoniju sa 80:73. Real Madrid zbog svega navedenog očekuje da će lagano slaviti protiv Darušafake.

FOTO: Reuters/Action Images
 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara