NAJAVA DANA (četvrtak, 13. septembar): Tenzija raste… Delfini i Kockasti ponovo plivaju! Fudbal u Kupu kralja, a odbojka na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 5min | čet. 13.09.18. | 08:07

Pre nego što se latite današnjih tipovanja, pogledajte statistički pregled najinteresantnijih parova

9709: SRBIJA – HRVATSKA, 16.00
(Vaterpolo, Svetski kup)

Srbija igra sa Hrvatskom za prvo mesto u Grupi B. Hrvatska je došla u najjačem sastavu, samo bez kapitena Jokovića. Naš sastav je u odnosu na onaj viđen u Barseloni podmlađen, ali je i kao takav nakon odične partije s Južnom Afrikom, sinoć uspeo da deklasira SAD s konačnih 14:8. Kockasti su se juče poigrali s Južnom Afrikom i slavili sa 25:2. Inače, treba se setiti i da je Hrvatska posleddnji poraz pretrpela u polufinalu Evropskog prvenstva, i to upravo od naše selekcije sa 9:7. Očekuje se napet susret.

Izabrane vesti

1510: ŠAPEKOENSE-PARANENSE, 01.00
(Fudbal, Brazil 1)

Šapekoenske je u ozbiljnim fenjeraškim brigama. Dodatna briga za domaće su i povređeni igrači, odnosno spisak od šest potencijalno neupotrebljivih fudbalera za ovu utakmicu. Paranense će takvu situaciju pokušati da iskoristi nakon dva poraza od timova iz gornjeg dela tabele. Šapekoense već četiri godine nije uspeo da savlada Paranense, ali je veoma često dolazio do remija. Desilo se to ukupno šest puta na deset odigranih mečeva.

3928: ZAMALEK - EL GEIŠ, 21.00
(Fudbal, Egipat 1)

Drugi najuspešniji klub egipatskog fudbala, ekipa Zamaleka do šestog kola je zabeležio tri pobede, remi i poraz. Еl Geiš je samo jednom slavio, a treba se setiti i da je upravo ova ekipa od Zamaleka u februaru poražena sa 3:0. El Geiš je pre toga početkom godine uspeo da slavi u utakmici ovoga para, ali taj meč treba smatrati presedanom, budući da Zamalek važi za suverenog vladaoca u ovoj kombinaciji. Kladilački anali pamte da je na minule četiri utakmice ovih timova dolazilo NG tipovanje, a da se tri puta isplatila 3+ igra.

5701: HELSINKI – MARIHAMN, 17.30
(Fudbal, Finska 1)

Tabela kaže da je HJK vladar finskih fudbalskih terena, koji uz to ima i odličnu statistiku koja broji 46:18, u gol razlici. Tim domaćina je ovaj skor postigao na 25 utakmica odigranih u prvenstvu. Marijehman je tik iznad opasne zone, i ima samo jednu pobedu na minulih pet susreta. Ovaj tim je do sada primio okruglo 50 golova, što izaziva na jaču igru u smislu eventualnog broja postignutih pogodaka. Ipak, ne treba zaboraviti da je HJK tradicionalno pobednik ovoga para, te da je na njihovih pet poslednjih mečeva svaki put dolazila 0-2 igra.

5704: KuPS-LAHTI, 17.30
(Fudbal, Finska 1)

KuPS igra dobro, a Lahti bez pobede, a sa čak tri X ishoda na minulih pet susreta. Doduše, KuPS ima jedan poraz u poslednje vreme, ali on ne boli mnogo ukoliko znamo da ga je zaslužio u meču s liderskim Helsinkijem. Domaćin je favorit na ovom meču, ali ne treba zaboraviti ni na podatak da KuPS na utakmicama ovog para nije slavio na protekla četiri meča. Poslednji put, na utakmici odigranoj u junu pobednik je bio Lahti, a pre toga smo u tri navrata gledali X utakmice, svaki put sa konačnim GG ishodima.

4078: ALBASETE-LUGO, 20.00
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Albasete u Segundi na startu sezone igra bolje nego Lugo koji je pred Kup kralja u prva četiri kola šampionata dobio svega jednu utakmicu. Sa kladilačkog aspekta jako bitan podatak glasi da je gostujući tim u pomenutom periodu odigrao tri GG utakmice. Treba znati i da Lugo u ovom momentu ima nešto lošiju odbranu, ali i da je na poslednjih pet utakmica ovog para radovao dva puta, a Albasete samo jednom. Možda je ovo prilika za domaćina da prekine post u mečevima s večerašnjim protivnikom koji traje još od 2015. godine.

4081: ELČE - GRANADA, 22.00
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Elče je sa dva X ishoda startovao u Segundi, a zatim i to pokvario sa isto toliko poraza. Nije to neočekivano od bivšeg trećeligaša, što će Granada pokušati da primeni u svoju korist u okviru Kupa kralja. Kada je reč o gostujućoj ekipi treba reći da je Granada  posle dva nerešena rezultata u prvenstvu ostvarila dve pobede. Ova dva tima srela su se u prvom kolu Segunde, a utakmica je završena bez golova. Dakle, neće ovo biti duel neznanaca, ali će Granada svakako pokušati da se nametne, budući da za poraz ne zna još od maja meseca.

4080: LAS PALMAS - MAHADAHONDA, 22.00
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

 O njihovom odnosu snaga pred utakmicu Kupa kralja, najbolje govori učinak timova u Segundi, Las Palmas je u prva četiri kola zabeležio polovično dobar učinak od dve pobede i isto toliko remija, dok Mahadohonda ima dva poraza i dve pobede, pri gol razlici od 3:3. Dakle, ova ekipa ume da daje golove. Budući da su upravo gosti došli iz nićeg ranga, a Las Palmas iz Primere u Segundu, sigurno je da postoji razlika u kvalitetu. Videće se to i u Kupu kralja, u utakmici u kojoj je domaćin sigurno favorit.

7016: GRČKA - SRBIJA, 20.00
(Košarka, kvalifikacije za SP)

Selektor Đorđević je na Krit poveo 14 igrača, ali ne računa na laku partiju sa Grcima koje su naši momci četiri puta uzastopno pobeđivali u protekle četiri godine. Srbija je izgubila protekli kvalifikacioni meč za plasman na Svetsko prvenstvo, budući da su naši momci po drugi put u grupi savladani od Nemca, pri konačnih 81:88. Panceri su prvi put slavili u februaru sa 79:74. Ne zaboravimo da su Grci, baš kao i Nemci jedine dve ekipe u Grupi L koje su bez poraza u kvalifikacijama. To je motiv više da naša reprezentacija da sve od sebe.

8453: KAMERUN – SRBIJA, 20.30
(Odbojka, Svetsko prvenstvo)

Srpski odbojkaši su sinoć pretrpeli poraz od 3:2 u Grupi C, a već večeras staju na crtu Kamerunu koji je savladao Tunis sa 3:0. Poslednji izgubljeni meč, četvrti je u nizu za našu selekciju, ukoliko računamo dva poraza u Ligi nacija, a zatim i sa 3:2 overenu prijateljsku utakicu sa Trikolorima. Kamerun ipak ne treba smatrati za nepremostivu prepreku, budući da je ova ekipa pre izlaska na mrežu Svetskog prvenstva dva puta uzastopno poražena od Poljske. Srbiju s obzirom na sastav treba smatrati za favorita na ovoj utakmici.

8451: BRAZIL-FRANCUSKA, 19.30
(Odbojka, Svetsko prvenstvo)

Obe ekipe su besprekorno započele takmičenje u Grupi B. Brazil je sa 3:0 savladao Egipat, dok je Francuska istim rezultatom bila bolja od Kine. Ako se po jučerašnjici odnos snaga prepoznaje, onda valja reći da su na dva ovogodišnja susreta ovoga para u Ligi nacija bili bolji Francuzi. Naravnom ne treba zanemariti ni ozbiljnu seleksiju Brazila koja je od minulih pet izgubila jedino meč sa Argentinom.

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara