NAJAVA DANA (četvrtak, 17. januar): Zbog Novaka i Conge tenis u prvom planu... Rukomet s Orlovima, pa tek onda Kup kralja i Evroliga

Vreme čitanja: 6min | čet. 17.01.19. | 08:09

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

7809: N. ĐOKOVIĆ – Ž.V. CONGA, 10.20
(Tenis, Australijan open)

Žo Vilfred Conga ubedljivo je savladao Martina Kližana sa 6:4, 6:4, 7:5(5) u prvom kolu Australijan opena i time zakazao duel sa najboljim reketom svih vremena Novakom Đokovićem. Očekivano, rutinski, bez poteškoća naš teniser je uoči nastupajućeg meča savladao Mičela Krugera sa  6:3, 6:2, 6:2 u setovima, pa ide na megdan Congi koga je sa po 2:0 u setovima dobijao u tri navrata od 2015. godine. Bez ikakvog dvoumljenja, Novak je favorit i ovoga puta, a treba se setiti i legendarnog susreta ovoga para u finalu 2008. godine kada je naš as osvojio prvi grend slem trofej u karijeri

Izabrane vesti

7479: NEMAČKA – SRBIJA, 18.00
(Rukomet, Svetsko prvenstvo)

Teško, mučno, ali ipak trijumfalno Orlovi su konačno uspeli da slave na Svetskom prvenstvu, i to protiv Koreje sa 31:29. Hvatao se na tom meču Nenad Peruničić za glavu, a biće mu još teže protiv neporaženih Pancera koji u skoru imaju pobede nad Korejom i Brazilom, uz dva vezana X ishoda u utakmicama sa Rusima i Francuzima. Naši momci samo teorijski mogu dalje. Da stvar bude još neugodnija po Orlove, Nemci su Srbiju prošle godine dva puta prijateljski dobijali. Ako su Vorkapić, Kukić, Ilić i drugovi izvukli pouke iz tih susreta, odnosno ukoliko nisu savladani umorom i ako uspeju da poprave sve ono što nije valjalo do sada nadamo se da će protiv Nemačke uspeti da pruže otpor dostojan velikog takmičenja.

7591: ŠPANIJA – HRVATSKA, 20.30
(Rukomet, Svetsko prvenstvo)

Žestoko će biti u susretu perfektnih selekcija, tačnije u derbiju za prevlast u Grupi G. Mediteranske igre, tačnije prošlogodišnje polufinale nakon produžetaka pripalo je Hrvatima koji su nakon toga došli do trofeja u duelu s Tunisom. Španija je tada bila treća, a danas se istoj selekciji pruža prilika za revanš starom dužniku. Da stvar bude još neizvesnija, valja reći i da Španci od tog duela sa Hrvatima nisu poraženi, što stvara dodatnu tenziju bez nominacije bilo kog od timova za favorita.

 4067: SOSIJEDAD – BETIS, 19.30
(Fudbal, Kup kralja)

Anoeta je čvrsto uporište za Sosijedad, međutim treba imati u vidu da je Betis tim koji je Barseloni na Kamp Nou naneo jedan od najtežih poraza u skorijoj istoriji Katalonaca tako da domaćinu neće biti lako. Sosijedad će primeniti svoju dobro poznatu defanzivnu taktiku i kao što tradicija nalaže kada su ovi rivali u pitanju ne očekuje se veliki broj golova. Prethodna tri duela imala su ukupan rezultat od 1:0 u korist Betisa. 

4065: ESPANJOL – VILJAREAL, 20.30
(Fudbal, Kup kralja)

U prvom susretu ovih rivala Espanjol je uspeo da prokocka prednost od dva gola koju je imao do 85. minuta. Viljareal je postigao dva gola za četiri minuta i meč je završen bez pobednika. Espanjol će ipak imati prednost domaćeg terena i zalihu od dva postignuta gola na strani, tako da će Viljareal koji je na pretposlednjem mestu tabele imati prilično težak zadatak. Četiri od pet prethodnih duela ovih rivala završeno je nerešenim rezultatom, a Žuta podmornica je prethodni put na ovom stadionu slavila 2014. 

4068: BARSELONA – LEVANTE, 21.30
(Fudbal, Kup kralja)

Malo ko je mogao da veruje da će Barsa izgubiti prvu utakmicu. Kako bilo, Levante je pred osmofinalni revanš meč došao do pobede od 1:2, što sasvim sigurno obećava bunker igru u nadi da Barselona na Kamp Nou možda i neće pogoditi njihovu mrežu. Malo je to verovatno, budući da je ista ova Barselona sredinom decembra sravnila sa zemljom Levante u Primeri sa 0:5, pri čemu je Leo Mesi postigao het-trik. Dakle, sve šanse su i sada ispunjene za goleadu, a interesantno je spomenuti da je na utakmici ovih rivala u 37. kolu prošlogodišnje Primere slavio Levante sa čak 5:4.

5367: ALANJA – KASIMPAŠA, 16.30
(Fudbal, Kup Turske)

Kasimpaša je makar po učinku iz Superlige jači sastav. Ipak, valja znati da i Alanja u poslednjem periodu pokazuje zube, odnosno da izvlači remi partije, budući da ih u šampionatu ima čak tri vezane, od kojih je najznačajnija poslednja, koja je zabeležena u utakmici s vodećim Bašahšehirom. Dakle, gosti koji na poslednja tri meča igraju 5+ partije moraju da računaju na žilav otpor, možda i na povlačenje zbog sećanja na septembarsku pobedu Alanje od 1:2. Tako im se piše u Kupu Turske, a što se tiče broja golova, kladilački jako bitna statistička informacija glasi da na ovom paru makar do sada nije omanula GG3+ igra.

5368: UMRANIJE – FENERBAHČE, 18.30
(Fudbal, Kup Turske)

Fener se baš nije obrukao u Ligi Evrope, jer jedan jedini poraz u grupi D, od Trnave svakako je znak solidnog kvaliteta. Domaći sastav igra u drugoligaškom rangu sasvim solidan fidbal, ali se nikako ne može reći da pred meč sa Fenerom igrači ovoga tima neće biti u grču, naravno zbog toga što izlaze na crtu iskusnijem sastavu. Inače, Umranije je poslednjih pet utakmica okončao GG ishodima, što se na istom broju susreta tri puta desilo Fenerbahčeu uz dodatnu 4+ igračku opciju.

6320: SAUDIJSKA ARABIJA – KATAR, 17.00
(Fudbal, Azijski kup)

Oba tima suvereno igraju, i to s pobedama protiv Libana i Severne Koreje, bez do sada primljenog gola u Grupi E. Teško je reći ko je bolji, a valja se setiti i statističkih podataka koji u gol razlici Katara donose cifru 8:0, dok je Saudijska Arabija postigla dva pogotka manje. Katar za te cifre treba da zahvali Severnoj Koreji koja je primila čak šest golova. Inače, nisu se ove dve selekcije već godinama viđale, tačnije od 2014. godine kada je Katar slavio sa 1:2. Imajući sve gore navedeno u vidu, ovo bi mogao biti jako tvrd, možda i veoma neizvestan meč.

7843: CSKA – BAJERN, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Armejcima je preselo 18. kolo, pošto ih je Makabi savladao sa 76:93. Rezultat sam po sebi govori koliko su Moskovljani grešili, pa je dobra igra protiv Bajerna gotovo neophodna za povratak morala ekipe. Neće to biti baš sasvim lako budući da su Bavarci u prošlom kolu savladali Milano nakon vezanih kiks partija sa Efesom i Panatinaikosom. Ipak, vredi znati da su sve stavke ranijih viđanja naklonjene ekipi CSKA koja je od 2012. godine pa do sada izlazila kao pobednik iz mečeva ovoga para. Armejci će zato i sada sigurno navaliti, jer realno i imaju na osnovu čega da tvde da su favoriti za pobedu na ovom meču.

7844: OLIMPIJAKOS – HIMKI, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Očekivan je bio kiks Olimpijakosa protiv Real Madrida u 18. kolu. Takođe, nije se očekivalo ni da će Himki imati snage da se susprostavi Efesu, što sada važi i za utakmicu s Olimpijakosom. Na to ukazuje i utakmica prvog kola Evrolige koju je Olimpijakos dobio mudrim potezima, dnosno duplim razlikama u broju postignutih poena u okviru druge i poslednje četvrtine. Dakle, Grci znaju kako se otključava Himki koji će i večeras sasvim sigurno biti u problemu.

7972: MAKABI T.A. – BARSELONA, 20.05
(Košarka, Evroliga)

Makabi je dokazao vrline u nedavnoj pobedi nad Armejcima, što svakako treba da izazove uzbunu u redovima Španaca. Inače, Barselona je u uzlaznoj formi, budući da igra bez poraza na proteklih pet evropskih mečeva. Treba očekivati da će joj se Izraelci bez pardona usprotiviti, budući da samo dva poraza na poslednjih pet utakmica Evrolige ukazuju da im je u moći susprostavljanje bilo kom sastavu. Inače, Makabi je poslednji put odigrao, i izgubio od Barse da 74:58 u petom kolu Evrolige, što donekle sokoli Špance pred gostovanje u Tel Avivu.

7973: GRAN KANARIJA – FENERBAHČE, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Himki je skinuo prvi, i za sada jedini skalp momcima Željka Obradovića. Gran Kanarija teško da može bilo šta u sličnom smislu da učini, naročito ako se zna da Španci u evropi imaju četiri vezana poraza, a da im ni u domaćem šampionatu ne cvetaju ruže. Fener zbog toga slovi za neprikosnovenog favorita iza koga stoji oktobarsko prvo kolo Evrolige u kome su Turci upravo ovog rivala savladali sa 20 poena razlike. Moguće je, odnosno nikakvo iznenađenje ne bi bila još jedna ubedljiva pobedu Fenerbahčea.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara