NAJAVA DANA (četvrtak, 2. avgust): Dan za praćenje Partizana i Meraklija kojima će biti tesan Čair… Pored Lige Evrope, ne zaboravite ni na Lajovića

Vreme čitanja: 5min | čet. 02.08.18. | 08:17

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

6506: TRAKAI – PARTIZAN, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

U prvoj utakmici protiv Trakaija crno-beli su slomili rivala tek pošto su gosti ostali s igračem manje na terenu, a onda i na nespretan način zatresli sopstvenu mrežu. U Litvaniju ekipa Partizana svakako dolazi kao favorit, ali rezultat od 1:0 u prvom meču svakako ostavlja Trakaiju pravo da mašta o velikom iznenađenju. Naravno, ne moramo ni da pominjemo koliko bi bruka bila da Partizan u gostima ne overi plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

6524: RADNIČKI NIŠ - MAKABI T.A.
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Posle poraza od 0:2 na strani izabranici Nenada Lalatovića jednostavno ne smeju sebi da dozvole da prime gol od Makabija. Jeste Čair prošle sezone bio velika prednost za Radnički, od 19 utakmica na domaćem terenu dobili su 12, ali je ovo sasvim druga dimenzija. Pune 34 godine čekao je Čair na pravu evropsku utakmicu, a ova s Makabijem je baš to. Jer šansa ipak postoji, a ako je već tako treba je pojuriti.

6514: SPARTA PRAG - SPARTAK S. 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Ništa još nisu uradili igrači Spartaka ako na revanšu u Pragu ne odbrane dva gola prednosti iz Novog Sada. Neće biti lako. Sparta je u nedelju podigla samopouzdanje savladavši u gostima Jablonec. Sa druge strane, Spartak je u prvenstvu ispustio gol prednosti i izgubio od Bačke (1:2). Međutim, ono što u Subotici vrlo dobro znaju jeste podatak da bi im taj jedan gol u Pragu vrlo verovatno doneo plasman u treće kolo kvalifikacija i okršaj sa Brendbijem.

6519: AIK – NORDSJILAND, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Gol u ranoj fazi prvog meča doneo je Nordsjilandu minimalnu prednost u revanšu. Šveđani su u odličnoj formi u poslednje vreme. Posle 15 kola nalaze se na čelu tabele, a ovaj duel dočekuju posle tri vezane pobede. Nordsjiland je s druge strane tek startovao u prvenstvu Danske gde je ostvario dva remija i pobedu. Na strani Šveđana je prednost domaćeg terena kao i bolja uigranost, ali i čijenica da je Nordsjiland ostvario samo jednu pobedu na strani od pet prethodnih u ovom takmičenju.

6521: VITESE – VITORUL, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Vitese je u Rumuniji uspeo da nadomesti dva gola zaostatka (2:2) i sada ima prednost domaćeg terena. U pripremnom periodu Holanđani nisu blistali, ali su pre ovog duela savladali Lokomotivu u Moskvi sa 3:0. Vitorul je u prvoj rundi eliminisao luksemburški Rasing ukupnim rezultatom 2:0, a domaće prvenstvo započeli su porazom. Na strani Holanđana je takođe i veće iskustvo u ovom takmičenju.

6527: SARAJEVO – ATALANTA, 20.15
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Italijani su bili apsolutni favoriti u Bergamu, međutim prokockali su vođstvo od 2:0, a Sarajlije su sa dva brza gola u drugom poluvremenu obezbedile dobar rezultat u Italiji. Sarajevo se pokazalo kao prilično efikasan tim, dokazali su to na pet prethodnih takmičarskih mečeva u kojima su postigli 12 golova, međutim Atalanta je svoje prvo učešće u Ligi Evrope imala prošle sezone kada je u nokaut fazi izgubila od Dortmunda. Istina je i da tada nisu blistali na gostovanjima, ali su iskustvo i kvalitet na njihovoj strani.

6530: FCSB - RUDAR V, 20.30
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Rumuni su u prvom susretu, protiv tima iz Velenja došli do kapitalne pobede od 2:0. FCSB je svakako bolji tim, što vuče ka želji za trijumfom i u drugom susretu. Ipak, ne treba zaboraviti da je FCSB nakon kvalifikacione pobede remizirao sa Dinamom iz Bukurešta u drugom kolu nacionalnog šampionata. Rudar iz Velenja od Domžala sa 3:1, što samo po sebi implicira slabu formu Slovenaca.

6545: BARNLI – ABERDIN, 20.45
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Posle 1:1 u prvom susretu, sve karte su još uvek u igri. Barnli je ipak u nešto boljoj poziciji, ali ni Aberdin ne treba zanemariti, budući da Škoti nisu izgubili 12 utakmica u nizu. Oni su uz to minulih pet mečeva rešili u GG maniru, uz sporadične X ishode, koji su obeležili i dva najskorija meča Barnlija. Večerašnji domaćin bio je konkretniji na prvom meču. U brojevima, Englezi su imali preko 60 procenata vremena posed lopte, što im nije donelo više šuteva u okvir gola. Naime, Aberdin je imao četiri, a Barnli svega tri.

6537: RENDŽERS – OSIJEK, 20.45
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Osjek je poražen kod kuće sa 0:1, što Škote raduje pred drugi kvalifikacioni okršaj. Nakon ovog okršaja, hrvatski fudbaleri su u nacionalnom šampionatu sa 4:1 porazili Hajduk iz Splita, dok su Rendžersi bili bolji u prijateljskom meču s Viganom. Ova utakmica najverovatnije će biti tvrda. Škoti će se potruditi da uvećaju prednost, odnosno da što pre povedu. Hrvati će naravno pucati s pravom na suprotno, budući da su u prvom meču imali čak 14 šuteva na gol, a Rendžersi tek dva.

6535: AZ ALKMAR - KAIRAT ALM, 20.45
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

AZ Alkmar ima dva velika problema. Prvi je izgubljen prvi susret sa Kairat Almatijem od 2:0, a drugi se odnosi na čak pet povređenih fudbalera. Holanđani ipak imaju prednost domaćeg terena, pa će sasvim sigurno pojuriti kazahstanski tim koji će pokušati da sačuva prednost stečenu na svom terenu. Zbog toga bi ovaj meč mogao da bude uzbudljiv, uz konstataciju da Alkmar nema nameru da prepusti igru gostima, budući da je i na prvom susretu igrao na kartu terenske inicijative.

6541: UJPEŠT – SEVILJA, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Sevilja je praktično sa 4:0 već nokautirala mađarski tim u prvom susretu. Ujpešt će teško moći da se uzornim takmacem iz Primere, koji je u poslednje vreme izgubio samo prijateljski meč s Benfikom. Naravno, sve to vuče na golove, budući da je Ujpešt i u dvomeču s Negčijem iz Bakua odigrao susrete kladionički ocenjene kao 4+ partije. Isti tip nije prošao samo na jednoj od minulih pet utakmica Mađara.

6539: RIO AVE – JAGJELONIJA, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Portugalci su izgubili u prvu utakmicu sa 1:0. Poljska Jagjelonija je svakako manje kvalitetan sastav, ali je i kao takva uspela da doaka timu koji i ovog puta slovi za favorita. Dakle, napadi Rio Avea nisu pokazali učinak na toj utakmici, budući da je svega četiri od ukupno 14 udaraca na gol ove ekipe išlo u okvir čuvara mreže Poljaka. Ovo bi naspram uloga mogla da bude uzbudljiva utakmica. Rio Ave će sigurno jurnuti na rivala.

8221: D. LAJOVIĆ – M. KLIŽAN, 17.05
(ATP, Kicbuhel, zemljana podloga)

Slovački teniser Martin Kližan trebalo bi da leži Dušanu Lajoviću koji zauzima 66. ATP poziciju, nasuprot rivala koji je 112. Oprez svakako postoji, a razlog je pobeda Slovaka nad Lajovićem iz 2015. godine, u susretu okončanom sa 1:2. Pre toga naš teniser je pre šest godina slavio sa 0:2 u setovima na turskom terenu. Današnji rejting, i sve ono što je Lajović pokazao u minulom periodu, bude nadu u pozitivan ishod, a treba znati da je Kližan možda i umoran nakon pobede od 1:2 protiv Dominika Tima.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara