NAJAVA DANA (četvrtak, 20. septembar): Partizan s Mornarom u ABA Superkupu… Liga Evrope puni tikete

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.09.18. | 08:10

Pogledajte koji nas to sportski događaji očekuju danas...

6508: SEVILJA – STANDARD, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Osvajač ovog takmičenja iz 2016. prošle sezone stigao je do četvrtfinala Lige šampiona. Kada je Primeira u pitanju novu sezonu otvorili su pobedom, da bi usledio remi i dva vezana poraza od Betisa i Hetafea. Ipak, u prilog im ide loša forma protivnika. Standard je takođe razočarao u domaćem prvenstvu gde je na poslednjih pet mečeva upisao dve pobede, dva remija i poraz. Ova dva rivala bila su u istoj grupi Ligi Evrope pre četiri godine, posle duela bez golova u Belgiji, Sevilja je na Sančez Pishuanu slavila sa 3:1.

Izabrane vesti

6515: SELTIK – ROZENBORG, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Seltik je prošle nedelje odigrao meč bez golova sa Sejnt Mirenom u petom kolu škotskog Čempionšipa i sada ga pet bodova deli od vodećeg Hartsa. Rozenborg je s druge strane u seriji od sedam trijumfa u svim takmičenjima od kojih četiri vezana u prvenstvu Norveške. Dva rivala odmerila su snage ove sezone u Ligi šampiona. Seltik je kod kuće dobio sa 3:1, dok je duel u Norveškoj završen bez golova.  

6502: VILJAREAL – RENDŽERS, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Sam ulazak u Ligu Evrope sa ubitačnih terena Primere u kojoj domaćin trenutno ipak ne igra na očekivanom nivou, stavljaju Viljareal u poziciju favorita. Rendžersi su osrednje započeli šampionat u Škotskoj, a na minulih pet utakmica imaju jedan poraz, i po dva X ishoda, odnosno dobijene utakmice. Viljareal će sigurno zaigrati na pun plen, a interesantno je da su ova dva kluba 2006. odigrala dve utakmice u Ligi šampiona, a da je oba puta došao X, ali i GG igra.

6503: LACIO - APOLON L, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Bez razmišljanja, Lacio je apsolutno nadmoćan u poređenju s efektivnom snagom Apolona koji je na poslednjoj takmici kiparskog prvenstva savladao nejaki Pafos sa 5:1. Lacio je loše startovao u Seriji A. Poražen je od Napolija, a zatim od Juventusa, da bi nakon toga fleke rimao minimalnim pobedama u utakmicama sa Frozinoneom i Empolijem. Ovde bi iznenađenje bio i X ishod., koji usput da kažemo na primeru svih utakmica Lacija nije viđen na minulih devet mečeva u svim takmičenjima.

6504: MARSELJ - AJNTRAHT F, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Favorizovana pozicija Marselja, odnosno forma francuskog tima najbolje je opisana kroz rezultate u prvenstvu. Ovaj tim nedavno je savladao Monako, a zatim i fenjeraški Gengan. Oba meča vodimo kroz 4+ kladioničku statistiku, što je rezultatski proknjiženo i na poslednjem porazu Frankfurta od Borusije iz Dortmunda u Bundesligi. Sve u svemu, frankfurtska ekipa još nije postigla tempiranu formu, budući da je od tri odigrane utakmice u prvenstvu Nemačke dobila samo jedan meč. Francuzi se nadaju da će im uzeti skalp, a svakako otežavajuća stvar za goste jesu i igrači izbačeni iz stroja. Frankfurt neće moći da računa ni na hrvatskog asa Anta Rebića, koji je povređen.

6505: BEŠIKTAŠ - SARPSBORG 08, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Turci igraju za pun plen, a Norvežani će po svoj prilici pokušati defanzivom da izvuku bilo kakvu korist iz prvog meča koji igraju u Grupi I. Bešiktaš je na pet do sada odigranih utakmica u Superligi Turske tri puta slavio, a po jednom gubio i igrao nerešeno. Prati ih i pozitivna gol razlika od 10:7, što je samo po sebi dovoljno za pozitivan ulazak u meč sa Sarpsborgom koji je je nakon nadljudskih napora uspeo da pregazi prepreku Makabija iz Tel Aviva, i plasira se u grupnu fazu takmičenja. Nakon toga tim je doživeo dva GG3+ poraza u Norveškoj, što ukazuje na lošu formu ekipe pred put u Tursku.

6523: DIDELANŽ – MILAN, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Preopasan je Milan za tim iz Luksemburga. Zbog kvaliteta takmičenja, pod velike znake navoda treba staviti podvlačenje icrte ispod jedne pobede Milana na prve tri utakmice Serije A, baš kao i dve pobede i dva poraza koja je Didelanž ulovio u Luksemburgu. Iznenađenja ne bi trebalo da bude, ali golova svakako da. Treba se setiti i da je Milan na tri od ukupno pet susreta u poslednje vreme igrao minimum sa zaokruženim GG3+ tipovima, koliko su takođe imali i domaćini na svojim utakmicama. Očekivano bi bilo da se Didelanž brani, a koliko će uspeti da odoli, to tek treba da vidimo.

6521: ARSENAL – VORSKLA, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Tobdžije pod dirigentskom palicom Vengerovog naslednika Unaja Emerija, pucaju na visoku pobedu, a koliko ume da se zadesi golova na njihopvim utakmicama najbolje govori podatak po kome je domaća ekipa u Premijer ligi protekle četiri utakmice završila minimum sa GG3+ ishodima. Vorskla je osrednji ukrajinski tim, a valja znati i da je od proteklih pet utakmica u šampionatu dobila tri susreta. Pošto suvi kvalitet nije na njihovoj strani, teško da će oni na prvom meču Grupe E, Lige Evrope moći nešto da učine.

7025: BUDUĆNOST - IGOKEA, 20.30
(Košarka, ABA Superkup)

Budućnost je ovog leta pravila tim za Evroligu. I promenila je dosta igrača u odnosu na prošlu sezonu. Ostali su Ivanović i Gordić, otišli Doelman, Gibson i Lendri. I Igokea je dosta menjala. Videćemo ko će izaći kao pobednik, a treba imati na umu da je Igokea domaćin ovog turnira. Budućnost je dobila četiri od poslednjih pet mečeva protiv Igokee.

7024: MORNAR BAR - PARTIZAN, 18.30
(Košarka, ABA Superkup)

Partizan je ovog leta dosta promenio sastav, a u Laktašima neće moći da računa na Novicu Veličkovića i Bandžu Sija. Crno-beli su igrali veoma loše na pripremnim mečevima u Španiji, tako da će im biti jako važno da dobiju Mornar kako bi što bolje ušli u sezonu ABA lige. Mornar je dobio tri poslednja međusobna duela protiv Partizana.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara