NAJAVA DANA (četvrtak, 21. februar): Orlovi u Estoniji, mnogo dobrog fudbala u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.02.19. | 08:12

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju danas

7349: ESTONIJA – SRBIJA, 18.00
(Košarka, Kvalifikacije za Svetski kup)

Prva od dve šanse za košarkašku reprezentaciju Srbije da overi plasman na Mundobasket i da ne mora da čeka poslednje kolo i dolazak Izraela u Beograd da reši to pitanje. Orlovi su pojačani kapitenom Milošem Teodosićem i objektivno imaju mnogo jači sastav od Estonije. Mada je Estonija naređala sve poraze u poslednjih deset utakmica – prijateljskih i takmičarskih – Srbija će u meč ući maksimalno ozbiljno jer ne treba zaboraviti da je u poslednjem njihovom susretu u Talinu pre više od šest godina domaćin slavio u meču kvalifikacija za Evrobasket 2013...

Izabrane vesti

6501: ZENIT – FENERBAHČE, 18.55 (0:1)
(Fudbal, Liga Evrope)

Fenerbahče je u Sankt Peterburg stigao s minimalnom razlikom, a ima dobru šansu da iskoristi Zenitov izostanak idealne forme i napravi podvig uprkos lošim rezultatima u prvenstvu. Zenit do prvog susreta ova dva tima nije imao nijedan takmičarski meč puna dva meseca zbog pauze u Rusiji, a dotad je imao samo jedan poraz na svom terenu u bezmalo godinu dana i to baš u poslednjoj utakmici kod kuće pre odlaska na odmor, kada je bolji bio Rubin sa 2:1.

6502: NAPOLI – CIRIH, 18.55 (3:1)
(Fudbal, Liga Evrope)

Napolijeva situacija je gotovo bezbrižna pred revanš. Cirihu je u Švajcarskoj dao tri gola, doduše i primio jedan, ali ko može da očekuje da će Napoli doživeti debakl na svom terenu? Pogotovo jer je malo ko uspeo da ode sa San Paola i sa nerešenim ishodom kući poslednjih godinu dana.

6503: VALENSIJA – SELTIK, 18.55 (2:0)
(Fudbal, Liga Evrope)

Invazija Seltikovih navijača najavljena je za revanš susret. Između 7.000 i 10.000 pristalica Kelta se očekuje u lučkom gradu na istoku Španije, iako je po propisima dozvoljeno samo 2.500 gostiju. Valensija je u prvom meču napravila dobar rezultat, prvi u moru nerešenih ishoda i sada ima priliku samo da na svojoj Mestalji dovrši posao. Seltiku je baš potrebno čudo da bi se izvukao iz ove situacije.

6504: AJNTRAHT FRANKFURT – ŠAHTJOR, 18.55 (2:2)
(Fudbal, Liga Evrope)

Mogao je Ajntraht da se vrati u Frankfurt i s mnogo boljim rezultatom, ali ovih 2:2 iz prvog meča garantuju još jedan uzbudljiv i atraktivan meč. Ajntaht je u seriji od pet remija u svim takmičenjima, dok je Šahtjor zbog pauze u ukrajinskom prvenstvu izvan takmičarskog ritma i to može biti možda i presudan faktor ovog dvomeča.

6505: ARSENAL – BATE BORISOV, 18.55 (0:1)
(Fudbal, Liga Evrope)

BATE je priredio prvorazrednu senzaciju kada je nadigrao Arsenal na svom terenu sa 1:0, što je rezultat koji će zasigurno braniti na Emirejtsu. Tobdžije neće moći da računaju na pocrvenelog Lakazeta, ali i na deo odbrane zbog povreda, a oba tima su u poslednjih sedam dana imala slobodno vreme da pripreme ovaj meč. Pamte fudbaleri BATE-a i dalje prošlu sezonu i grupnu fazu Lige Evrope, kada ih je Arsenal na Emirejtsu „napunio“ s 6:0...

6506: SALCBURG – KLUB BRIŽ, 18.55 (1:2)
(Fudbal, Liga Evrope)

Možda i iznenađujući rezultat, s obzirom na to da je Salcburg do prvog sudara bio bez poraza devet meseci u svim takmičenjima! Briž je iskoristio loš dan Bikova i slavio sa 2:1, što ne obećava mnogo pred revanš. Salcburg je ipak mašina za postizanje golova i ne bismo se iznenadili ako bismo u revanšu videli goleadu. Doduše, ne treba potcenjivati ni Klub Briž, koji redovno prima, ali i daje golove...

6508: DINAMO ZAGREB – PLZENJ, 18.55 (1:2)
(Fudbal, Liga Evrope)

Dinamo se nije proslavio na gostovanju Plzenju, ali je stigao do gola koji omogućava lakši put do naredne faze takmičenja. Da li će do toga i doći zavisi najviše od nezgodnih Čeha, koji su znali da budu trn u oku i mnogo većim i opasnijim klubovima od Dinama. Pritom, na gostoavnjima nisu poraženi još od utakmice s Realom. I tada je bilo tesnih 1:2.

6510: BENFIKA – GALATASARAJ, 21.00 (2:1)
(Fudbal, Liga Evrope)

Benfika je odradila i više od pola posla u prvoj utakmici, sada je potrebno samo da potvrdi klasu i ode dalje. Benfika u najbitnijim utakmicama retko gubi. Da, bio je poraz od Porta u Kupu Portugalije, ali Benfika ima druge prioritete – od prvenstva, pa do same Lige Evrope. U poslednja tri i po meseca Benfiku je na Lužu nadigrao samo još Moreirense, dok Galatasaraj kao gost igra mešovito i obično ne postiže više od jednog gola.

6512: INTER – RAPID, 21.00 (1:0)
(Fudbal, Liga Evrope)

Nerazuri su mogli i mnogo više i bolje protiv Rapida u prvoj utakmici, ali ne treba zaboraviti da su igrali bez Ikardija i da je klub u internim problemima zbog svega što se dešava oko ražalovanog kapitena. Ipak, ni u toj situaciji Rapid teško da može da dođe do iznenađenja. Jednostavno, nije taj kalibar da bi mogao da preti Interu, a i tek sada ulazi u takmičarsku formu posle odmora.

6514: ČELSI – MALME, 21.00 (2:1)
(Fudbal, Liga Evrope)

Uspeo je Malmo da postigne gol koji im daje tračak nade, ali čini nam se da ni ovako razbijeni Čelsi ne može baš tako nisko da padne i bude eliminisan od gostiju iz Švedske. Da, Čelsi ima brdo problema i već je nekoliko puta razbijan u paramparčad, ali ovo bi trebalo da bude zicer za Plavce.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara