NAJAVA DANA (četvrtak, 22. februar): Liga Evrope u kladilačkom zenitu... Evroliga uz Fener, Olimpiju, Olimpijakos i Valensiju!

Vreme čitanja: 6min | čet. 22.02.18. | 08:11

Pogledajte premotavanje najuzbudljivijih parova dana, pa prionite na tipovanja

6501: PLZENJ – PARTIZAN, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Ekipa Pavela Vrbe na Dosan Areni deluje skoro nemilosrdno. Dobila je svih osam utakmica u prvenstvu (samo dva primljena gola), sve tri u grupnoj fazi Lige Evrope, jedan u kvalifikacijama za to takmičenje, uz jedan u kupu. Ukupno: od 15 takmičarskih mečeva pred svojim navijačima od letos slavila je na 13, uz gol-razliku 37:13. Međutim, podatak da su mu ove sezone Steaua, AEK iz Larnake, Hapoel Ber Ševa i Lugano tresli mrežu na njegovom stadionu, deluje da tim Miroslava Đukića ima šansu. Pogotovo što po nepisanom pravilu bolje partije pruža u gostima.

Izabrane vesti

6503: ATLETIKO MADRID - KOPENHAGEN, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Izgledalo je da će Danci prirediti senzaciju u Madridu posle vođstva u prvih 15 minuta prethodnog duela. Međutim, Atletiku je trebalo samo šest minuta da se vrati u meč i napravi preokret za konačnih 1:4. Dancima je potrebno čudo da usred Madrida daju četiri gola jednoj od najboljih defanzivnih ekipa u Evropi. Jorgandžije u ovaj meč ulaze posle pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, dok je Kopenhagen izgubio od Midtjilanda sa 3:1. Ovo će biti njihov treći međusobni duel, prvi u Madridu, prethodna dva Atletiko je dobio uz ukupno šest postignutih golova.

6505: LACIO – FCSB, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Pitanje je koliko je Lacio uopšte zainteresovan za Ligu Evrope s obzirom da se u Seriji A bori za jedno od vodeća četiri mesta na tabeli. Pre pobede nad slabašnom Veronom u prošlom kolu vezali su tri poraza i njihov cilj je pre svega mesto koje vodi u Ligu šampiona. FCSB je za vikend igrala gradski derbi sa Dinamom iz Bukurešta i remizirala (2:2). Za vodećim Klužom zaostaje četiri boda. Meč odigran pre sedam dana bio je njihov prvi međusobni duel, a iako su Rumuni slavili sa 1:0, Lacio je bio taj koji je imao inicijativu na terenu.

6506: RB LAJPCIG – NAPOLI,  19.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Lajpcig je pre nedelju dana napravio veliki posao kada je u Italiji savladao Napoli sa 3:1. Međutim, i Napoli poput Lacija ne deluje posebno zainteresovan za ovo takmičenje s obzirom da je u poteri za "skudetom". Od Juventusa ih sada razdvaja samo jedan bod, a s obzirom da ih očekuje gostovanje Kaljariju moguće je da će Mauricio Sari „promešati karte“ za ovaj revanš. Lajpcig je imao debi iz snova u Evropi, a pobeda na San Paolu za njih je treća u nizu i ne bi bilo iznenađenje da i ovog puta savladaju nemotivisani Napoli.    

6509: ZENIT – SELTIK, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Rusi nisu uspeli da probiju čvrstu odbranu ekipe Brendana Rodžersa pre sedam dana na Seltik parku. Kalum Mekgregor postigao je gol u završnici meča i Škoti sada dolaze u Sankt Petersburg. Zenit je kod kuće izgubio dva od prethodna četiri prvenstvena meča, dok su u grupnoj fazi ovog takmičenja dobili sva tri duela pred svojom publikom. Seltik je s druge strane na poslednjih šest gostovanja u škotskom Premijeršipu ostvario samo dve pobede. Zenit će teško sustići Lokomotivu na čelu tabele i neuspeh ovde značio bi u potpunosti izgubljenu sezonu.

6510: MILAN – LUDOGOREC, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Pre dolaska Đenara Gatuza na klupu Milana Liga Evrope bila je jedina šansa za Rosonere da se dokopaju učešća u Ligi šampiona. Međutim, sjajna forma dovela ih je nadomak prva četiri mesta u Seriji A, posebno nakon pobede nad Sampdorijom (1:0) na San Siru. I pored poraza od 3:0 u prvom duelu, Ludogorec na ovo gostovanje dolazi u dobrom raspoloženju posle demoliranja Slavije iz Sofije (4:1) u prvom meču nastavka sezone. Ali nadoknaditi rezultatski zaostatak iz Bugarske skoro da je nemoguća misija i za puno kvalitetnije timove od Ludogoreca.

6511: ARSENAL – ESTERSUNDS, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Tobdžije su već nokautirale Šveđane u prvoj rundi dvomeča sa (0:3), pa ostaje samo da se vidi koliko još golova večeras može da padne na Emirejtsu. Treba imati u vidu da je Estersunds u poslednje vreme i onako sklon 3+ mečevima, a da je i Arsenal na poslednjih pet utakmica četiri puta igrao sap o tri, jednom čak i sa šest golova na meču završenom s pobedom od (5:1) protiv Evertona. Pošto Estersunds nije na nivou timova Premijer lige, ne bi bilo neralno očekivanje NG ishoda, budući da večerašnji rivali nemaju međusobnu istoriju, sve do već spomenute prve utakmice šenaestine finala LE. 

6513: BILBAO - SPARTAK M, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Bilbao se u Moskvi dokopao pobede od (1:3), što je svakako solidan kapital pred revanš susret sa Spartakom koji je u ovoj godini dobio samo prijateljski meč sa Spartom iz Praga (2:1). Goleada je moguća i ovoga puta, ali ne treba zaboraviti ni da je domaći tim nakon pobede nad Moskovljanima primio dva gola, i izgubio sa u Primeri od Atletiko Madrida. Uz to, Bilbao na domaćim terenima nije slavio na minulih šest utakmica, na kojima je zabeleženo čak četiri X ishoda, skoro po pravilu sa prolaznim GG tipovanjima.

6512: ATALANTA – DORTMUND, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Dortmund je dobio prvi meč sa 3:2, što Atalanti ostavlja odškrinuta vrata na revanš susretu. Treba znati da italijanski tim ne blista kod kuće ni u Seriji A, dok nemački gosti na gostovanjima posmatrajući prosek sa poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima imaju tri pobede, remi i izgubljenu utakmicu sa Bajernom. Premotavanje Dortmundove statistike golova kaže da je gostujuća ekipa na tri od pet poslednjih utakmica igrala GG4+ mečeve. Atalanta je na istom broju utakmica četiri puta odigrala za dobitno 0-2 tipovanje.

7167: CSKA – BASKONIJA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Armejci su nenadano u 22. kolu izgubili od Valensije (103:99). Teško da isti podvig može da ponovi i Baskonija koja sa poslednjih pet utakmica vuče poraze od Panatinaikosa, Milana i Real Madrida. Liderski CSKA će drugi put uzastopno teško moći da se preračuna, a koliko su Moskovljani opasni, govori činjenica da su do sada izgubili samo četiri od ukupno 22 odigrane utakmice. Baskonija je 12 puta gubila, a Moskovljani su je tukli četiri puta uzastopno u protekloj godini.

7168: FENERBAHČE - ARMANI MILANO, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Fener Željka Obradovića se valjano namučio u Milanu, kada je u oktobru savladao večerašnjeg rivala u produžecima sa 86:92, (80:80). Na domaćem parketu bi moglo da bude znatno drugačije, pošto Turci sa poslednjih pet mečeva imaju samo jedan poraz iz utakmice sa Olimpijakosom. I međusobna statistika je na strani Turaka, koji su od 2014. godine čak sedam puta bili bolji od Milana koji nikada nije savladao Fener u gostima.

7169: OLIMPIJAKOS – VALENSIJA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Druga sila Evrolige, Olimpijakos od 2011. redovno lomi otpor nedorasle mu Valensije. Poslednji međusobni susret u novembru zabeležen je pobedom Grka od 64:72. Španci su u dosadašnjem toku Evrolige zabeležili negativnu koš razliku od 1.687:1.747, dok Olimpijakos po istom osnovu beleži skor od 1.643:1.615. Iz ovih cifri se dobro vidi učinak odbrane i napada obe ekipe, pa ne treba da začudi ukoliko Olimpijakos od prve četvrtine krene u ofanzivu kako bi se odlepio i meč rutinski priveo kraju.

7170: UNIKAHA - MAKABI T.A, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Makabi trenutno igra nešto bolju evropsku košarku od Unikahe, koja je izgubila od Himkija, Baskonije i Milana na poslednjih pet utakmica kontinentalnog takmičenja. Ipak, ne treba zaboraviti ni da su Španci tri puta uzastopno bili bolji od Makabija. Poslednji zajednički susret s kraja decembra prošle godine Unikaha je rešila u svoju korist rezultatom (78:89). Uz to, nije loše zapamtiti da su dani Makabijeve prevlasti nad Unikahom ostali još u dalekoj 2014. godini, kada su večerašnji gosti slavili dva puta uzastopno.

7818: Ž. SIMON – F. KRAJINOVIĆ, 14.05
(Tenis, ATP, Marselj)

Tačno je da je Žil Simon pre nešto više od tri godine savladao Filipa Krajinovića, 36. tenisera sveta u Australiji sa (2:0). Naš teniser svakako da ima snage da se odupre Francuzu koji je trenutno 66. po ATP rejtingu, sa tri pobede i dva poraza na prethodnih pet mečeva. Krajinović je istini za volju teško dobio Souzu u Marselju, i pre toga izgubio od Bugarina, Dimitrova koji je naspram Žila Simona, četvrta ATP zverka kojoj se teško moglo stati na put. Biće teško, ali ne i nemoguće savladati Francuza koji ima podršku domaće publike.

(Foto: Reuters/Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara