NAJAVA DANA (četvrtak, 24. januar): Čelsi - Totenhem pre svega, a zatim i Kup kraja... Pratimo sve stavke Evrolige, i Nadala naravno

Vreme čitanja: 6min | čet. 24.01.19. | 08:11

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

2032: ČELSI – TOTENHEM, 20.45
(Fudbal, Liga kup)

Čelsi nikako ne uspeva da pronađe pravi ritam. U prethodnom kolu izgubio je od Arsenala, pre toga savladao je Njukasl, a prvi Liga kup duel sa Totenhemom izgubio je minimalnim rezultatom. Totenhem je s druge strane u odličnoj formi, osim poraza od Mančester Junajteda dobili su poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, kao i poslednjih pet na strani. Dobili su i prethodna tri protiv Čelsija, a više od tri gola viđeno je na četiri poslednja odigrana na Stamford Bridžu.

Izabrane vesti

5015: AMIJEN – LION, 21.00
(Fudbal, Kup Francuske)

Amijen je bez pobede na tri prethodna meča, a od deset u svim takmičenjima dobili su samo dva, i to oba protiv slabijih timova od sebe. Jedino Dižon i Monako lošije stoje na tabeli Lige 1. Lion zaostaje tri boda za drugoplasiranim Lilom i trenutno je u seriji od tri pobede, pored toga nije izgubio poslednjih deset gostovanja. Protiv Amijena ima stopostotan učinak u ukupno šest duela, od kojih je na četiri viđeno najmanje tri gola.

4063: ESPANJOL – BETIS, 19.30
(Fudbal, Kup kralja)

Espanjol je na sredini tabele i na 20 odigranih mečeva primio je 30 golova. U prethodnom kolu izgubio je na gostovanju Ejbaru, međutim slavio je na tri od pet prethodnih duela na svom terenu. Međutim, upravo od Betisa izgubio je pred svojom publikom polovinom decembra u prvenstvenom duelu (1:3). Betis je pobedom nad Đironom u prošlom kolu prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede, a dobio je samo jedan od pet prethodno odigranih na strani. Betis je dobio dva, a Espanjol tri od pet prethodnih međusobnih okršaja.

4064: REAL MADRID – ĐIRONA, 21.30
(Fudbal, Kup kralja)

Real je dobio tri od pet prethodnih mečeva u svim takmičenjima uz dva poraza. Savladao je Sevilju u prošlom kolu prvenstva i prethodno izgubio od Leganesa u kupu. Na Santjago Bernabeu je od poslednjih pet utakmica izgubio jedino onu od Sosijedada. Đirona je u donjem delu tabele i bez pobede je na poslednjih osam mečeva, pri tom je primila više golova nego što ih je postigla. Ipak, uspela je da zatrese mrežu protivnicima na prethodna tri gostovanja. Real je dobio dva od ukupno tri prethodna međusobna odmeravanja, a na sva tri prošao je tip GG3+.

1842: GENT – OSTENDE, 20.45
(Fudbal, Kup Belgije)

Gent igra promenljivo u poslednje vreme, deli isti broj bodova sa Anderlehtom koji je peti, ali je u ovom trenutku prejak za Ostende koji je samo zahvaljujući lakšim protivnicima stigao do polufinala kupa. Ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih pet mečeva u prvenstvu i nalazi se na 12 mestu tabele. Oba tima ostvarila su po dve pobede na pet prethodnih odmeravanja u kojima je svaki put palo najmanje tri gola.

1644: AJAKS – HERENVEN, 20.45
(Fudbal, Kup Holandije)

Dve ekipe odmerile su snage proteklog vikenda u prvenstvu i meč je završen bez pobednika uz čak osam postignutih golova (4:4). Iznenađujuće za Ajaks koji će sada imati priliku za popravni u četvrtfinalu kupa do kojeg je Herenven stigao pre svega zahvaljujući pobedama protiv niželigaša. Po svemu sudeći njihova kup avantura završiće se u Amsterdamu. Ajaks nije izgubio deset poslednjih duela od ovog protivnika, a na pet prethodnih postigao je najmanje četiri gola. Goleada je izvesna i ovog puta.

6301: VIJETNAM – JAPAN, 14.00
(Fudbal, Azijski kup)

Vijetnam je preko Jordana, i to s teškom mukom igrajući do penal serije uspeo da se plasira u četvrtfinale. Pre toga ista selekcija je u Grupi D doživela vezane poraze od Iraka i Irana, da bi zatim savladala jedino Jemen. Za Japan je dovoljno reći da je poslednji minus ove ekipe ostao u Rostovu, na meču osmine finala Svetskog prvenstva u utakmici koju je Belgija prelomila sa 3:2, i to u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. Dakle, s Japanom nema šale, što Vijetnam stavlja u inferioran položaj pred ovaj susret.

6314: KINA – IRAN, 17.00
(Fudbal, Azijski kup)

Kina se u četvrtfinalu sastaje sa Iranom koji nije poražen na mečevima ovoga para već deset godina. Poslednji put, Iran je slavio u kvalifikacijama za SP 2017. godine, da se zatim ne bi obruako ni u Grupi B na Mundijalu. Naime, Iranci su očekivano slavili protiv Maroka, da bi zatim bili poraženi od Španije, a takmičenje u Rusiji završili sa X ishodom protiv Portugalije. Dakle, Kina je svakako slabija, na šta treba dodati da je ova selekcija poslednji poraz doživela baš na Azijskom kupu, i to u Grupi C kada je sa 2:0 poražena od Južne Koreje na utakmici odigranoj u Abu Dabiju,  

7890: FENERBAHČE – OLIMPIJAKOS, 18.30
(Košarka, Evroliga)

Fener Želja Obradovića nije destabilizovao poraz od Himkija iz 17. kola, kada je nakon produžetaka semafor ostao na konačnih 84:78. Turci su se vratili u ritam nakon prvog evroligaškog poraza tako što su lagano potukli Žalgiris, a zatim i Gran Kanariju. Olimpijakos je međutim u polsednjih pet kola poražen od Darušafake i Real Madrida, a Grcima je u svežem sećanju i pobeda Fenera u sedmom kolu, i to ni manje ni više nego sa pretesnih 72:73. Taj podatak mogao bi psihološki da optereti Olimpijakos, naročito na gostovanju koje ujedno znači i prednost Fenera koji ne greši na svom parketu još od oktobarskog finala Superkupa Turske, odnosno meča s Efesom.

7891: MAKABI T.A. – PANATINAIKOS, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Izraelska serija od tri vezane pobede, svakako je ozbiljna pretnja za Panatinaikos koji je vezao dva kiksa iz mečeva sa Barselonom i Žalgirisom. Dakle, Makabi je opušteniji, i svakako sposobniji za pobednička dela koja im protiv grčkog tima nisu prolazila još od 2016. godine. Najsvežiji poraz na utakmicama ovoga para Makabi je doživeo u prvom kolu Evrolige, kada je poražen sa 89:84. Situacija se međutim u polslednje vreme mnogo promenila, o čemu govori Makabijev jedan jedini poraz od početka godine, i to od sugrađana iz Hapoela u okviru 15. kola Superlige Izraela.

7892: ARMANI MILANO – ŽALGIRIS, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Neugodno je i jednima i drugima. Armanijev niz od tri vezana poraza nakon pobede nad ekipom Budućnosti ukazuje na ozbiljne probleme u ekipi domaćina. Ako je za utehu Italijanima, Žalgiris je još gori, jer u poslednje vreme ima četiri vezana kiksa na koje se nadovezala pobeda u proteklom kolu protiv ekipe Panatinaikosa. Inače, Zalgiris je u proteklom periodu dva puta bio bolji do Milana koji je poslednji put u 10. kolu Evrolige poražen sa 83:78. Litvancima bi to moglo da donese određenu dozu smirenosti pred meč u Milanu.

7893: REAL MADRID – EFES, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Podgorička Budućnost uspešno je u 19. kolu zabacila mamac, i savladala ispostavilo se bezrazložno opušteni Real Madrid sa 73:60. Špance to treba ozbiljno da uznemiri jer sada će se nositi s istim onim Efesom koji je pet puta vezano slavio, a u planu mu je i da pokuša da probije Realovu odbranu kako bi prekinuo maleričnu seriju protiv Madriđana koji su ih pobeđivali šest puta uzastopno. To će teško ići, a s tim u vezi, trebalo bi znati da su španci poslednji poraz na svom parketu doživeli u novembru kada ih je savladao moskovski CSKA.

7783: S. CICIPAS – R. NADAL, 09.35
(Tenis, Australijan open)

Grčka je u transu! Mladi Stefanos Cicipas već je napravio senzaciju na Australijan openu, pošto je u osmini finala eliminisao dvostrukog uzastopnog, odnosno šestostrukog šampiona Melburna, svog heroja Rodžera Federera sa 3:1 u setovima (6:7, 7:6, 7:5, 7:6). Sada je na redu Nadal, koji se sigurno neće šaliti s grčkim momčićem koga je prošle godine sa po 2:0 u setovima pratio sa zemljanog terena u Barseloni i s tvrde podloge u Torontu. 

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara