Detalj sa meča Menhengladbah - Ajntraht
Detalj sa meča Menhengladbah - Ajntraht

NAJAVA DANA (nedelja 17. februar): Derbiji u Belgiji, Češkoj, Portugalu, Francuskoj, a pre svega – košarkaški spektakl

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.02.19. | 08:25

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas

7218: PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA, 17.00
(Košarka, finale KRK)

Četvrti  put uzastopno Partizan je u finalu Kupa, Zvezda drugi put vezano se bori za naslov najboljeg u masovnijem takmičenju, s tim da je lane, baš u Nišu, morala da stisne ruku večitom rivalu. To slavlje crno-belih bilo je jedino u poslednjih šest međusobnih okršaja beogradskih velikana.

Izabrane vesti

2158: BLEKBERN - MIDLZBRO, 14.00
(fudbal, Engleska 2)

Međusobni susreti Blekberna i Midlsbroa ne obiluju pogocima. Čak deset od prethodnih 12 obračuna u svim takmičenjima završeni su sa najviše dva gola, a osam od tih 12 susreta okončano je podelom plena.

3015: ANTRAHT - MENHENGLADBAH, 15.30
(fudbal, Nemačka 1)

U prvom delu sezone Menš je lako izašao na kraj s Ajntrahtom (3:1), ali na strani protiv ovog rivala nije slavio pune četiri godine. Takođe, izgubio je tri od četiri prethodna međusobna duela. Ne praktikujemo da savetujemo da izbegnete GG u Nemačkoj, no ovde tradicija upućuje upravo na to. Oba tima postigla su gol samo jednom na šest poslednjih ligaških duela...

1809: BRIŽ - GENK, 14.30
(fudbal, Belgija 1)

Statistika kaže da je dvojka najmanje verovatna – nije viđena na prethodnih 15 međusobnih okršaja. Pored toga, domaći su zadovoljniji odlukom FF Belgije da suđenje poveri Eriku Lambrehtsu koji je pet puta vodio FCB-ove utakmice kod kuće i na svakoj je došao kec, dok Štrumpfovi nikad nisu slavili na strani kada im je „zviždao” 34-godišnji računovođa iz Leuvena (0-1-3). Ako je nešto izvesno, to je da će golova biti na obe strane, a GG uparite sa 1X.

5308: KASIMPAŠA - GALATASARAJ, 17.00
(fudbal, Turska 1)

Dvojka na Galatasaraj ne bi smela da dođe u pitanje, a što se golova tiče, ne očekujemo ih mnogo. Ne zato što domaćin ima sjajnu odbranu, već iz razloga što je Galata kod kuće u poslednje vreme veoma efikasna, dok se na gostovanjima uglavnom trudi da zatvori prilaze svom golu (što joj često uspeva) i da sa jednim ili dva pogotka reši pitanje pobednika. Sličan scenario očekujemo u nedelju.

3537: PLZENJ - SLAVIJA, 17.00
(fudbal, Češka 1
)

Lider iz Praga na poslednjih sedam mečeva, računajući i pripreme, nije primio gol, odbrana na čelu sa Engadu-Engađijem (kojem je poslednjeg dana prelaznog roka propao transfer u Fulam) deluje impresivno i videćemo da li će Plzenj uspeti da ih ugrozi. Mi mislimo da neće, pa je dupla šansa X2 u kombinazziji sa malo golova naš prvi izbor, a ako ste raspoloženi da jurite još jače kvote, vredi probati sa iksom.

1964: ŠKENDIJA - VARDAR, 14.00
(fudbal, Makedonija 1)

Vardar je na svakom pripremnom meču primio makar po jedan gol, a u generalnoj probi je poražen sa 1:6 od Akademije Pandev i pride su mu se povredili neki igrači koji su sada neizvesni za derbi. Kada se na to doda loša tradicija u poslednje vreme (tri poraza i tri remija na poslednjih šest derbija sa Škendijom), onda izgleda da se Vardaru ne piše dobro u Tetovu.

4130: SPORTING - BRAGA, 21.00
(fudbal, Portugalija 1)

Braga je dobila dva poslednja međusobna prvenstvena meča sa ovim protivnikom i to oba kod kuće identičnim rezultatom (1:0), a isto toliko mečeva nije poražena na Alvaledeu (pobeda i remi). Poslednji meč u Lisabonu završen je rezultatom 2:2 i tada je Sporting izvukao bod golom Bruna Fernandesa u petom minutu nadoknade.

5028: ST. ETJEN - PSŽ, 21.00
(fudbal, Francuska 1)

PSŽ je slavio na osam od prethodnih deset međusobnih mečeva u svim takmičenjima, ali treba imati na umu da je prošle sezone na ovom istom gostovanju osvojio samo bod zahvaljujući autogolu Debišija u drugom minutu nadoknade meča. Ipak, Sent Etjen sada ne deluje kao ekipa koja je u stanju da priredi novo iznenađenje, iako Tuhelov tim ne osvaja lagano bodove na gostovanjima u Ligi jedan poslednjih nedelja.

7030: TIM JANIS - TIM LEBRON, 02.00 (pon)
(košarka, Ol star)

Novo, 68. izdanje susreta "Svih zvezda" u NBA igra se predstojeće noći u Šarlotu, a mi nakon 15 godina imamo predstavnika. Naravno, u pitanju je Nikola Jokić koji nastupa za tim koji predvodi neverovatni Janis Adetokupmno. Stručnjaci kažu da su im šanse male za pobedu protiv "Lebronovaca", a ovde uvek treba očekivati ogroman broj koševa pošto se odbrane praktično ne igraju.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara