NAJAVA DANA (nedelja, 18. novembar): Nole za titulu u Londonu, derbi ABA lige i dosta dobrog fudbala

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.11.18. | 08:17

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

6025 ENGLESKA – HRVATSKA, 15.00
(Fudbal, Liga Nacija)

Možda i najznačajnija utakmica današnjeg programa Lige Nacija. Pobednik će se plasirati na fajnal-for, poraženi ispada iz prve divizije. Nerešeno nikome ne odgovara, jer Španija ima šest bodova. Englezi igraju odlično u poslednje vreme jer su bez poraza četiri utakmice. Ovo je repriza polufinala Mundijala. Hrvatska je tada slavila posle produžetka.

6026 ŠVAJCARSKA – BELGIJA, 20.45
(Fudbal, Liga Nacija)

Belgija ima stopostotan učinak u Ligi Nacija, i trenutno tri boda više od današnjeg rivala. Ipak, gosti ne mogu da budu bezbrižni. Švajcarcima je potreban minimalac za prvo mesto u grupi zbog poraza u Briselu 1:2. Kada igraju ova dva tima zagarantovan je gg i 3+. Tako je bilo u tri prethodna meča.

Izabrane vesti

6010 S.IRSKA – AUSTRIJA, 18.00
(Fudbal, Liga Nacija)

U ovoj grupi je sve jasno. Bosna se kao prva plasirala u B diviziju, Severna Irska je ispala. Dakle, današnji meč neće imati takmičarski karakter. Austrija je dobila dva prethodna duela protiv današnjeg rivala. Irci imaju samo jedan trijumf u poslednjih sedam utakmica.

6032 GRČKA – ESTONIJA, 20.45
(Fudbal, Liga Nacija)

Grci moraju da savladaju već prežaljenu Estoniju i nadaju se kiksu Finske. U prvom meču Heleni su slavili minimalnim rezultatom. Kada igraju međusobno ove dve selekcije obično dolazi 0-2 gola. Estonija je od maja bez pobede. Od tada imaju pet poraza i samo jedan remi. 

6033 MAĐARSKA – FINSKA, 20.45
(Fudbal, Liga Nacija)

Fince i bod teoretski vodi u diviziju više. Sa druge strane Mađari još nisu teoretski obezbedili opstanak. Porazom od Grčke Finska je prekinula sjajnu seriju od pet pobeda. Na četiri od poslednjih pet međusobnih susreta ova dva tima došlo je 0-1 gola.

6607: ŠPANIJA – BIH, 20.45
(Fudbal, Prijateljske utakmice)

Posle četiri utakmice reprezentacije Španije imale su identičan momenat – bar pet golova, odnosno tačno po pet u prethodna tri meča. Zanimljivo, Furija je minula dva susreta poražena identičnim rezultatom – 2:3. Od Engleske i Hrvatske. Sada će Luis Enrike promešati karte, a ide na noge Bosni i Hercegovini koja pod palicom Roberta Prosinečkog ne zna za poraz i u njihovim utakmicama pada malo golova.

8346: BUDUĆNOST – PARTIZAN, 19.00
(Košarka, Jadranska liga)

Još jedan regionalni klasik i Partizan u glavnoj ulozi. Oba sastava su u seriji od po dve pobede, a Budućnost ima jednu recku više. Gledajući istoriju Partizan nije slavio u prethodna četiri okršaja, a poslednja dva imala su tek jednocifrenu razliku. Treba obratiti pažnju da je Partizan u poslednjih mesec i po dana slavio samo jednom kao gost.

7373: PANATINAIKOS – OLIMPIJAKOS, 17.00
(Košarka, Grčka)

Tek nedelju dana pošto je Panatinaikos savladao najljućeg protivnika na svom terenu u Evroligi, sledi novi okršaj evropskih velikana na istom mestu. Zeleni su u seriji od tri pobede nad Olimpijakosom u OAKA Areni, a crveno-beli su slavili samo jednom kao gosti u minulih devet susreta.

7450: BASKONIJA - GRAN KANARIJA, 17.00
(Košarka, Španija)

Velike promene desile su se u Vitoriji poslednjih dana, pa je tako Vladimir Perasović zamenio Pedra Martineza na klupi. Baskonija je u seriji od tri poraza, dok je Gran Kanarija evropskim trijumfom nad Makabijem kod kuće prekinuli niz od šest poraza. Ipak, Gran Kanarija van svoje kuće ne zna za pobedu još od maja prošle godine, a u okršaju sa Baskonijom pune dve godine.

N. ĐOKOVIĆ - A. ZVEREV, 19.00
(Tenis, finale Završnog mastersa)

Mladi Nemac i povratnik na teniski tron već su se sastajali na ovom turniru u grupnoj fazi i Novak je bio dosta ubedljiv, slavivši sa 6:4, 6:1. Momak koji je sakupio devet ATP titula već je osetio slast pobede nad jednim od najboljih tenisera u istoriji, ali to je bilo prošle godine koju će Đoković pokušati da što pre zaboravi. U 2018. odigrali su još jednom i ponovo je slavio naš as u dva seta, još ubedljivije nekog pre neki dan - 6:2, 6:1. 

  


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara