"Čarls Dženkins (Crvena zvezda) i Mirza Begić (Cedevita)"
"Čarls Dženkins (Crvena zvezda) i Mirza Begić (Cedevita)"

NAJAVA DANA (nedelja, 25. decembar): Zvezda u Zagrebu, Mega i FMP, Turci i Izraelci

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.12.16. | 08:25

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas, većinu tih mečeva možete da odigrate po znatno većim kvotama u kladionicama MOZZART u okviru ponude Trostruki superpar...

Čarls Dženkins (Crvena zvezda) i Mirza Begić (Cedevita)5303: RIZE – OSMANLI, 11.30
(Fudbal, Turska 1)

Pobeda nad ekipom Gazijantepa za Rize je bila značajna jer ih je udaljila od opasne zone, međutim sada im u goste dolazi puno ozbiljniji protivnik. Protivnik koji je uzdrman porazom od drugoligaša u Kupu  Turske i koji će dati sve od sebe da vrati poljuljano samopuzdanje. Kvalitet je na strani gostiju, kao i činjenica da je Osmanli neporažen na proteklih šest ligaških mečeva, kao i pet prethodnih na strani.

Izabrane vesti

5304: AHISAR – KONJA, 14.00
(Fudbal, Turska 1)

Ahisar je ekipa koja jedne nedelje može biti izuzetno opasna da bi već naredne bila potpuno beznadežna. Dva remija, jedan u Kupu, a zatim i u prvenstvu, uz pobedu u prošlom kolu i 17. mesto na tabeli njihov je trenutni bilans. Konja je vezala tri uzastopna remija i sada je šesta. Neporažena je na šest prethodnih mečeva u prvenstvu, a od Ahisara nije izgubila pet prethodnih duela.

5305: KAJSERI – KARDEMIR, 14.00
(Fudbal, Turska 1)

Kajseri je trenutno u prilično teškoj situaciji, Nemaju trenera i nalaze se na poslednjem mestu Turske Superlige. Poraženi su na prethodnih pet utakmica, dok na prethodne četiri kod kuće nisu uspeli da postignu gol. Kardemir ima problema sa povredama i suspenzijama, ali se ipak drži na sredini tabele. Velikih problema imaju i na gostovanjima. Samo jednu pobedu ostvarili su na prethodnih deset mečeva u gostima. I pored svega navedenog Kardemir je kvalitetniji protivnik koji je između ostalog dobijao prethodna tri duela sa Kajserijem.

5306: ANTALIJA – KASIMPAŠA, 17.00
(Fudbal, Turska 1)

Poraz od Burse prekinuo je Antalijin niz od šest vezanih mečeva bez poraza koji je trajao od kraja oktobra. Kasimpaša je u prošlom kolu napravila senzaciju pošto je savladala drugoplasirani Bešiktaš sa 2:1. Antalija je dobila prethodna tri meča na svom terenu, a na njemu nije primila gol na čak sedam od devet prethodnih mečeva. Takođe, od Kasimpaše nije izgubila pet prethodnih duela kod kuće. Međutim, samopouzdanje koje su gosti stekli posle pobede nad Bešiktašem moglo bi značajno da utiče na ishod ovog duela.

5307: GALATASARAJ – ALANJA, 17.00
(Fudbal, Turska 1)

Istanbulski tim je u prošlom kolu igrao nerešeno sa Osmanlijem, a s obzirom da za vodećim Bašakšehirom zaostaje pet bodova svaka naredna utakmica praktično mu je krucijalna. Zadržali su ipak niz od četiri vezana meča bez poraza. Alanja igra promenljivo, ali se drži sredine tabele, ipak ovo gostovanje predstavljaće težak zadatak za njih, posebno imajući u vidu da su na strani prilično loši, kao i da se Galata prilično raspucala. Na prethodna četiri meča postizala je najmanje dva gola.

5328: MERSIN – BANDIRMA, 14.00
(Fudbal, Turska 2)

Ekipa Mersina je na samom začelju tabele uz samo dve pobede od starta sezone. Poslednji put trijumfovali su polovinom septembra, a od tada su u gubitničkoj seriji uz dva remija koji su izborili. Pored toga pet prethodnih duela izgubili su uz najmanje dva primljena gola, a da nisu postigli nijedan. Bandirma je četrnaesta, a poraz od Sivasa kod kuće u prošlom kolu prekinuo je njihovu seriju od pet mečeva u kojima nisu gubili. Sada imaju priliku za iskupljenje koju će teško propustiti.

2906: HAPOEL B.Š. - HAPOEL T.A. 20.00
(Fudbal, Izrael 1)

Hapoel Ber Šiva je lider tabele u Izraelu sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Makabi iz Tel Aviva. Njihovu seriju od čak devet vezanih pobeda u prošlom kolu prekinuo je Hapol Ranan od kog su izgubili minimalnim rezultatom u gostima. Svih devet pomenutih trijumfa Hapoel Ber Šiva je ostvario uz najmanje dva gola razlike. Hapoel iz Tel Aviva je deseti. Ove sezone odigrali su veliki broj nerešenih mečeva. Od sedam prethodnih, četiri meča završena su nerešenim ishodom. U poslednje vreme igraju solidno na strani, ali je pitanje koliko će im to pomoći s obzirom da Hapoel u Ber Šivi ove sezone nijednom nije poražen.

7017: MEGA LEKS – FMP, 17.00
(Košarka, Jadranska liga)

Oba tima su, u principu, u podjednako lošoj formi. Ekipa Dejana Milojevića je vezala osam poraza u regionu i Evropi, a FMP je za nijansu bolji jer ima dva trijumfa i šest poraza u prethodnih osam utakmica u regionalnoj ligi. Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na Marka Tejića kao ni na Nikolu Rebića i Ognjena Čarapića. Mega Leks i FMP su odigrali jedan meč ove sezone, u 2. kolu ABA lige kada je FMP slavio u Železniku sa 98:84.

7026: CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA, 19.00
(Košarka, Jadranska liga)

Cedevita je podigla formu u poslednje vreme, vezali su osam utakmica bez poraza u tri različita takmičenja (Jadranskoj ligi, hrvatskom šampionatu i Evrokupu). Zvezda takođe i dalje igra veoma dobro u regionalnom takmičenju gde je neporažena u prvih 14 kola. U prvom ovosezonskom okršaju ovih rivala početkom oktobra Zvezda je u hali Aleksandar Nikolić pobedila Cedevitu sa 24 poena razlike.

7024: FENERBAHČE – TRABZON, 17.00
(Košarka, Turska 1)

Pored predstojećeg fudbalskog odigraće se i košarkaški derbi ova dva kluba. Fener u ovaj meč ulazi posle velike pobede koju je u Evroligi izvojevao protiv ekipe CSKA nakon produžetaka. U domaćem prvenstvu je treći sa devet pobeda i dva poraza. Trabzon je u prošlom kolu na svom terenu poražen od Efesa i to sa pola koša razlike. Sa četiri pobede i sedam izgubljenih mečeva jedanaesti je na tabeli. U njihovim okršajima ekipa Željka Obradovića redovno pobeđuje i to uz dvocifrenu razliku skoro svaki put.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Trostruki superparnajava danabet info

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara