NAJAVA DANA (nedelja, 30. septembar): Plavi za bronzu, Brazil i Poljska za zlato! Partizan u Nišu, dobrih utakmica širom Evrope

Vreme čitanja: 5min | ned. 30.09.18. | 08:20

Pogledajte koji nas to interesantni parovi čekaju danas

8899: SRBIJA – SAD, 17.00
(Odbojka, meč za treće mesto)

Srbija i SAD su vezali po dva poraza i tako došli samo do mogućnosti da se bore za bronzu. Ameri su slavili u prethodna tri okršaja protiv Srbije, a u dva navrata Plavi su uzimali bar po set. Istina, izabranici Nikole Grbića su poslednji put savladali SAD leta prošle godine u Svetskoj ligi. Bilo je 3:1.

Izabrane vesti

8900: BRAZIL – POLJSKA, 21.15
(Odbojka, finale Svetskog prvenstva)

Veliko finala dva tima koji su najviše zaslužili da budu tu. Brazil je dobio poslednja dva susreta sa Poljkskom i u oba navrata rezultat je bio 3:1. Tim iz Južne Amerike je podigao formu u pravom trenutku i vezao osam pobeda, mada Poljska igra vrlo dobro.

2708: RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN, 19.00
(Fudbal, Srbija 1)

Direktan sudar za poziciju dva, ekipa iz Humske dočekuje nakon časnih 1:1 iz večitog derbija. Crno - beli su vezali osam prvenstvenih utakmica bez poraza, ali i pokazali da mogu da konkurišu za titulu. Sada im predstoji popravljanje gol razlike, budući da samo devet postignutih golova Parzana u prvenstvu nisu dovoljni za zadovoljenje visokih ambicija. Tim Nenada Lalatovića poražen je samo jednom, i to od Crvene zvezde s 0:2. To je dokaz da se Meraklije neće baciti pod Parni valjak koga čeka tvrda partija na Čairu s timom koji je do sada ostvario odličnu gol razliku od 17:9.

1014: FJORENTINA – ATALANTA, 15.00
(Fudbal, Italija 1)

Atalanta je pokazala dosta toga na gostovanjima Romi i Milanu. Koliko se tada pokazala dostojnom svakog rivala, toliko je podbacila sa SPAL-om, i Kaljarijem. Fjorentina će zbog toga najverovatnije oprezno zaigrati, budući da je u proteklom kolu Serije A poražena od Intera s 2:1, i poslednje što joj treba je neki nerazuman kiks kod kuće. Ako ništa, Atalanta je u mninulih pet kola pokazala da može biti jako nezgodan protivnik, odnosno neko ko je u tri navrata uspevao da dođe do X ishoda i pokvari slavlja Romi, Milanu i Torinu.

1021: SASUOLO – MILAN, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Sasuolao igra dobro, budući da mu samo remi s Kaljarijem, i poraz od vodeće ekipe obezbeđuju poziciju odmah za leđima moćnom Juventusu i Napoliju. Milan će zbog toga biti u problemu, o čemu govore i tri vezana remija, kojima je prethodila pobeda nad Romom i poraz od Napolija. Poslednji susret ovoga para doneo nam je GG remi ishod, a pre toga, Milan je tri puta bio bolji. Sasuolu je ovo izvanredna prilika da promeni tu statistiku.

5030: MONPELJE – NIM, 17.00
(Fudbal, Francuska 1)

Monpelje je neporažen na prethodnih pet utakmica, dok Nim nije slavio na isto toliko susreta. Gosti su na prvih sedam utakmica u prvenstvu ostvarili gol razliku od 13:13, a 6+ igra pratila je njihove utakmice na susretima s PSŽ-om, i Bordoom. Poslednji susret ovih timova dobio je Nim s konačnih 2:1 zabeleženih u aprilu mesecu.

5031: LIL – MARSELJ, 21.00
(Fudbal, Francuska 1)

Marselj opterećen kadrovskim problemima odlazi na noge Lilu. Domaćin će to pokušati da iskoristi, budući da je reč o direktnom okršaju za četvrtu poziciju na tabeli. Treba znati i da je od Marselja u dosadašnjem toku prvenstva jedino efikasniji PSŽ, ali da u odbrani ume da zaškripi, to ne bi trebalo dodatno obrazlagati. Naime, Marselj je do sada primio 13, a Lil svega šest golova. Na taj podatak treba obratiti pažnju uoči tipovanja, kao i na činjenicu da je vrhunski domet Lila, X još od poslednje pobede koja je stara već pet godina.

4028: VILJAREAL – VALJADOLID, 16.15
(Fudbal, Španija 1)

Valjadolid u u minulom kolu probio led, i konačno uspeo da slavi kada je savladao Levante s 2:1. Domaći s druge strane u utakmicu ulaze nakon 3+ pobede nad Atletik Bilbaom, a u dosadašnjem toku Primere, po dva puta su upisali pobede, remije i poraze. Viljareal zaista dugo nije video Valjadolid, tačnije četiri godine zbog boravka gostujuće ekipe u redovima Segunde. Zato ne treba da čudi to što će domaćin krenuti svom snagom u osvajanje kompletnog plena.

3030: AUGZBURG – FRAJBURG, 18.00
(Fudbal, Nemačka 1)

Frajburg je vezao pobede nad Volfsburgom i Šalkeom, pa će po svemu sudeći zaigrati na kartu nesigurnosti domaćih. Naime, oni na minula četiri meča nisu uspeli da slave. Ipak, ne treba zaboraviti ni da je Augzburg u proteklom kolu uspeo da remizira s Bajernom, što je svakako znak da ekipa ima kvalitet kome je za bolje rezultate protiv načelno slabijih rivala od lidera potrebno još malo uigravanja. Istorija međusobnih susreta naklonjenija je Frajburgu koji je poslednji put u maju stigao do slavlja pri konačnih 2:0.

1612: AZ ALKMAR – CVOLE, 14.30
(Fudbal, Holandija)

AZ Alkmar je samo jednom poražen u prvih šest kola. Cvole, čak tri puta na proteklih pet utakmica u prvenstvu, koje se uglavnom završene s 0-2 postignuta gola, ukoliko izuzmemo izgubljenu utakmicu od svakako suverenog PSV-a. Alkmar je tradicionalno bolji od današnjeg rivala, a kolika je razlika u kvalitetu najbolje govori majska partija okončana s 6:0 za domaćina ovog susreta. Pre toga u januaru na utakmici ovoga para došlo je 5+.

1633: FAJENORD – VITESE, 16.45
(Fudbal, Holandija 1

Fajenord na svom terenu svakako igra na sav plen. Budući da domaćin sa poslednjih pet utakmica nosi pozitivna iskustva, koja beleže četiri slavlja i remi s AZ Alkmarom, Vitese će svakako imati problema na gostovanju. Uzgred, gostujući tim je na strani do sada dva puta remizirao i slavio protiv Cvolea. Ovo bi zbog toga mogla biti tvrda utakmica, o čemu govori i poslednja tesna pobeda Fajenorda u decembru na utakmicama ovoga para.

5207: OLIMPIJAKOS – PAOK, 19.30
(Fudbal, Grčka 1)

Derbi grčkog šampionata rešava ko je jači, budući da su Olimpijakos, kao i PAOK zabeležili besprekorne rezultate u prva četiri kola. Setimo se da je Olimpijakos dobio u februaru utakmicu ovoga para s 0:3, ali i kladilačke istorije na njihovim utakmicama koja kaže da je tri puta uzastopno dolazila NG igra. Bez obzira na to, po pitanju konačnog ishoda, sasvim je sigurno da ni jedni ni drugi neće lagodno pristupiti ovoj utakmici.

 


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara