NAJAVA DANA (nedelja, 5. avgust): Bitka za prvi trofej u Engleskoj, Orlići za zlato, Partizan za izlazak iz kanala...

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.08.18. | 08:09

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

2705: PARTIZAN - MLADOST LUČANI, 19.00
(Fudbal, Srbija 1)

Partizan prvi put posle rastanka sa Miroslavom Đukićem. Ekipu će protiv Lučana voditi Žarko Lazetić. Moraće verovatno nekog i da odmori, a od ranije su povređeni Zoran Tošić i Nemanja Nikolić, ali u Humskoj protiv Mladosti: 11 pobeda Partizana na 11 utakmica uz gol razliku 37:2.

Izabrane vesti

2011: ČELSI - MAN. SITI, 16.00
(Fudbal, Engleska Superkup)

Prošle sezone Mančester Siti je dobio oba duela sa Čelsijem, oba puta sa 1:0, mada su ovo neki drugi Plavci sa Mauricijem Sarijem. Igrali su ovi timovi za pehar Komjuniti Šilda 2012. godine, Siti je tada slavio sa 3:2 pošto je postigao tri gola u razmaku od 12 minuta. Ali samo nekoliko igrača iz tog meča (Azar, Kejhil, Aguero, Silva) i dalje su tu.

2111: LIDS – STOUK, 17.30
(Fudbal, Engleska 2)

Okršaj dva ozbiljna kandidata za promociju u Premijer ligu. Štaviše, Stouk je prvi favorit. Ovog leta su na pojačanja potrošili 40.000.000 evra kako bi se ekspresno vratio u elitu. Lids sa Marselom Bijelsom na klupi velika je nedoumica. Možda će igrati najlepši fudbal u ligi, a možda će se sve raspasti već u novembru.

3376: JANG BOJS – CIRIH, 16.00
(Fudbal, Švajcarska 1)

Jang Bojs je odlučno krnuo u odbranu titule i dobio dva ligaška meča sa 2:0, ali baš je Cirig jedini drugi klub sa maksimalnim učinkom iz uvodnih kola. Međutim, Cirih je izgubio poslednja tri gostovanja u Bernu, pa je jasno da je domaćin favorit.

4315: CSKA – ROSTOV, 18.00
(Fudbal, Rusija 1)

Neuobičajeno tihi bili su ruski klubovi na pijaci ovog leta. CSKA je pritom ostao bez plejmejkera Aleksandra Golovina, pa i Vitinja, koji se vratio u Flamengo. Otud 0:0 protiv Krila Sovjetov na startu sezone. Mada u poslednjih devet susreta sa Rostovim u Moskvi ekipa CSKA ima osam pobeda.

5301: GALATASARAJ – AHISAR, 19.45
(Turska 1, Superkup)

Igra se na neutralnom terenu u Konji, ali svejedno je Galatasaraj veliki favorit mada je Ahisar umeo da ga iznenadi. Ostao mu je dužan prošle sezone, jer je baš Ahisar uz dva gola Jevgena Seleznjova, koji je i dalje tu, u polufinalu Kupa izbacio Galatu i to usred Istanbula.

1819: ANDERLEHT – OSTENDE, 14.30
(Belgija 1)

Bio je ubedljiv Anderleht protiv Kortrajka u prvom kolu, sada igra pred domaćom publikom, pošto ga Ostende u Briselu nije savladao od 2005. godine. U poslednjih 12 gostovanja kod Anderlehta samo jedna pobeda Ostendea.

5516: BRONDBI – NORDSEJLAND, 18.00
(Fudbal, Danska 1)

Direktan okršaj Spartakovog i Partizanovog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Brondbi je prvi na tabeli, ali ni Nordsjeland ne zna za poraz. Doduše, Brondbi je dobio poslednja tri međusobna okršaja, a zanimljivo je da je na svakom prošla igra GG4+. Na poslednjih pet i GG3+.

3526: SPARTA PRAG – SLOVACKO, 18.00
(Fudbal, Češka 1)

Uzdrmana Sparta posle ispadanja od subotičkog Spartaka u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali u prvenstvu je dobila obe ligaške utakmice. Intereseantno i na te dve utakmice i na dva meča Slovackog prošla je igra 2-3 gola. Inače, na 12 gostovanja kod Sparte izvuklo je Slovacko – jedan bod.

LETONIJA - SRBIJA, 20.45
(Košarka, finale U18 Evropskog prvenstva)

Kako su naši momci odigrali polufinale ne treba uopšte da brinemo pred okršaj za zlato. Letonci jesu domaćini, ali nisu bauk. Na ovom šampionatu već su ih tukli Hrvati, a umalo da to učine i Turci u osmini finala. Ova naša generacija potvrdila je da ima strašan potencijal koji će, nadamo se, uspeti da pretoči u novu zlatnu medalju... 

 


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara