Bokini navijači u Madridu
Bokini navijači u Madridu

NAJAVA DANA (nedelja, 9. decembar): Superfinale, Partizan, Zvezda, rukomet...

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.12.18. | 07:50

Pogledajte koji nas to zanimljivi parovi čekaju danas

6452: RIVER PLEJT – BOKA JUNIORS, 20.30
(Fudbal, finale Kopa Libertadores)

Vreme je da konačno pogledamo i tu revanš utakmicu finala Kopa Libertadores. Sve praktično kreće od nule, pošto je prvi meč na Bombonjeri završen 2:2, a ne važi pravilo gola u gostima. Madrid će biti popriše Superklasika gde će oba tima imati podjednaku podršku svojih pristalica. Ovo je specifična utakmica u svakom pogledu i sva prethodna pravila – ne važe.

Izabrane vesti

7509: SRBIJA (Ž) – RUSIJA (Ž), 18.00
(Rukomet, Evropsko prvenstvo)

Obe selekcije posle prve faze imaju po jedan poraz, s tim da su mečevi Rusije bili u granicama od jedno do tri gola razlike. Uoči početka Evropskog prvenstva Srpkinje i Ruskinje ukrstile su koplja u prijateljskoj utakmici i protivnice naših dama slavile su s jednim golom razlike (32:33). Bio je to jedini njihov okršaj u novijoj istoriji.

2707: RAD – PARTIZAN, 17.00
(Fudbal, Srbija 1)

Srpski vicešampion stiže na Banjicu osokoljen pobedom nad Zemunom, a protiv sebe imaće još jedan tim koji se grčevito bori za opstanak. Rad nije slavio kod kuće puna dva meseca, ali je samo jednom primio više od dva gola. Prošle sezone na istom terenu Partizan je slavio sa 4:2, a Rad je samo dva puta u poslednjih deset godina uzeo po bod crno-belima.

1021: MILAN – TORINO, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Teška situacija za Rosonere, koji su i dalje u ozbiljnim problemima s povredama. Biće to derbi za Evropu, pošto Torino vreba to poslednje mesto u Ligi šampiona iz prikrajka. Milan je ove sezone poražen samo u jednom ligaškom meču kod kuće i to od Juventusa, dok je samo još Atalanta uspela da se izvuče s bodom. Torino preko 20 godina nije slavio kao gost Milanu, mada je prošle sezone uzeo bod. Ne treba zaboraviti da su bikovi bez poraza na gostovanjima ove sezone, a da imaju pritom pet remija iz sedam utakmica.

3023: MENHENGLADBAH – ŠTUTGART, 18.00
(Fudbal, Nemačka 1)

Menhengladbah pokušaće danas da zaboravi na poraz od Lajpciga, dok Štutgart mora da vadi kestenje iz vatre i traži bodove za izlazak iz zone ispadanja. Švabe su se digle u poslednje vreme i u prethodna tri kola upisale dve pobede. Doduše, sada stiže na teren ekipi koja pretenduje za Ligu šampiona i ove sezone samo ređa pobede kod kuće, uz tek jedan poraz na svom terenu i to u Kupu. U prethodna tri okršaja ovih rivala na Borusija Parku Štutgart nije postigao gol i svaki put je poražen s bar dva primljena pogotka.

2035: NJUKASL – VULVERHEMPTON, 17.00
(Fudbal, Engleska 1)

Vulvsi su priredili pravo iznenađenje pobedom nad Čelsijem. Njukasl je posle nekoliko dobrih utakmica i tri ligaške pobede u nizu okrenuo starim navikama i u minula dva kola ima samo bod i jedan postignut gol. Susreti ovih takmaca na Sent Džejms Parku obično donoe bar dva gola na utakmici i možda je realnije gađati golove...

4012: UESKA – REAL MADRID, 16.15
(Fudbal, Španija 1)

Ueska je kilometrima daleko od šoka, a svoj prvi susret s Kraljevskim klubom pokušaće da iskoristi da se pokaže u najboljem svetlu. Ueska definitivno nije za ovo društvo, što bi Real trebalo da unovči novom pobedom i jačanjem samopouzdanja koje je odavno poljuljano. Uprkos relativno dobroj igri u gostima, ne treba zaboraviti da je Real bio deklasiran od Eibara kao gost pre tri nedelje...

2703: RADNIČKI NIŠ – SPARTAK SUBOTICA, 13.00
(Fudbal, Srbija 1)

Radnički ne prestaje da jaše na talasu dobrih igara i praktično od prvog kola i gostovanja Crvenoj zvezdi nema poraz u Superligi. Spartak je posle pet utakmica bez neuspeha, doduše i četiri remija, položio oružje upravo pred Zvezdom pre samo četiri dana. Zanimljivo, Spartak je slavio na poslednja dva gostovanja u Nišu, gde Radnički nije postigao nijedan gol. Prethodna četiri susreta na Čairu ovela su do toga da jedan tim ne postigne gol.

7537: CRVENA ZVEZDA – ZADAR, 19.00
(Košarka, Jadranska liga)

Nastavak Jadranske lige posle dvonedeljne reprezentativne pauze. Crvena zvezda na papiru ima lak zadatak, mada su pod znakom pitanja Nenadić i Čović. Zadar se u međuvremenu pojačao, posle Vona stigao je i Dašić, koji će biti u rotaciji. Sve osim pobede crveno-belih došlo bi kao ogromno iznenađenje. A, Zadar se poslednjih godina u Beogradu “provodio” jako loše, pa je bilo poraza i sa po 30 poena...

7288: REAL MADRID – GRAN KANARIJA, 17.00
(Košarka, Španija 1)

Evroligaški duel u ACB ligi. Real Madrid po navici redovno pobeđuje Gran Kanariju gde god je sretne, a ove sezone je na istom terenu bilo rutinskih 13 razlike i to bez pomoći oporavljenog Serhija Ljulja. Doduše, ne treba zanemariti da se Gran Kanarija uzdigla u poslednje vreme i da je trenutno u nizu od tri pobede, gde su kao domaćini oružje polagali Darušafaka i Olimpija iz Milana. Okršaji Reala i Granke u Madridu obično su nosili veliki broj poena, pa treba merkati plus...

(FOTO: Reuters)


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara