NAJAVA DANA: Orlići kreću u pohod, košarkaška finala u Srbiji, Španiji, Turskoj...

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.06.19. | 08:07

Pročitajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje danas

SRBIJA U21 – AUSTRIJA U21, 18.30
(Fudbal, Prvenstvo Evrope za mlade)

Spremite se, polećemo. Orlići će protiv Austrije pokušati da naprave prvi korak ka plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva za mlade. Samo prva pozicija garantuje odlazak među najbolja četiri tima, dok bi Orlići u slučaju da završe na drugom mestu morali da strepe i gledaju ka ostalim grupama. Očekivanja su zaista velika i svi veruju da ova generacija može da učini mnogo. Nadajmo se da će naši fudbaleri večeras prikazati odličnu igru i obradovati nas sa tri boda.

Izabrane vesti

NEMAČKA U21 – DANSKA U21, 21.00
(Fudbal, Prvenstvo Evrope za mlade)

Duel između Nemačke i Danske je drugi u grupi u kojoj se nalazi u naša selekcija. Jasno je kao dan da su Nemci veliki favoriti da dođu do pobede, jer reprezentativna selekcija ovog uzrasta kod Pancera ne zna za poraz još od 2017. godine. To je samo motiv više da se trijumfom započne put i protiv sasvim solidnih Danaca, koji su u nedavno odigranom prijateljskom meču protiv Hrvata izgubili rezultatom 1:0.

JAPAN - ČILE, 01.00
(Fudbal, Kopa Amerika)

Kopa Amerika nam je već priredila dosta zanimljivih utakmica, a nemamo razlog da sumnjamo da će noćas biti bilo kako drugačije. Očekuje nas duel ovogodišnjeg “gosta” turnira, selekcije Japana protiv Čilea. Ove dve reprezentacije se nisu sastajale međusobno baš dugo, tačnije od 2009. godine i Kirin Kupa. Samuraji su tada slavili rezultatom 4:0, ali ne treba se nadati ni približno sličnom ishodu večeras. Jednostavno, Čile je dosta kvalitetniji sastav i sigurno će konkurisati za samu zavšrnicu turnira koji se održava u Brazilu.

JAMAJKA - HONDURAS, 03.00
(Fudbal, Gold Kup)

Nekoliko hiljada kilometara severnije paralelno se igra čuveni Gold Kup. Domaćini su SAD, Kostarika i Jamajka, koja će noćas započeti takmičenje na svom terenu protiv Hondurasa. Gosti svakako važe za kvalitetniji sastav, ali su u poslednjem prijateljskom meču pred odlazak na ovaj turnir poraženi od Brazila rezultatom 7:0, što je moglo dodatno da im poljulja samopouzdanje. Selekcije su se pet puta sastajale u tekućoj deceniji, a skor je u potpunosti ujednačen. I jedni i drugi su došli do po dve pobede, a jednom je bilo nerešeno.

STABEK – TROMSO, 19.00
(Fudbal, Norveška 1)

Duel davljenika zaokružiće 11. kolo šampionata Norveške. Stabek će dočekati Tromso pred domaćom publikom i želeće da stavi tačku na seriju zaista katastrofalnih rezultata. Ovaj klub na minulih pet utakmica ima samo jednu pobedu, baš kao i njihov večerašnji gost. Ruku na srce, Stabek još uvek ima šansu da ispliva iznad crte, jer je u zaostatku od dva meča, pa se može reći da večeras Tromseu više gori pod nogama. Prošle godine smo na duelima ova dva kluba videli dva nerešena ishoda, a u prijateljskom susretu ovog februara, Stabek je slavio rezultatom 2:1.

KINA Ž – ŠPANIJA Ž, 18.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo za žene)

Na Svetskom prvenstvu za žene u trećoj rundi u Grupi B imamo duel “biti ili ne biti”. I Kina i Španija su u prva dva kola poraženi od strane nemačke selekcije, pa će u međusobnom okršaju odlučivati oko toga ko ide dalje. Bliže tom ishodu su Špankinje, pošto imaju pozitivnu gol razliku i čak bi im i remi odgovarao da odu dalje. Sve u svemu, očekuje nas prilično zanimljiva borba dve reprezentacije koje se večeras sastaju po prvi put u svojoj istoriji.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA, 18.00
(Košarka, Srbija 1)

Četvrti put će košarkaši Partizana i Crvene zvezde u samo sedam dana istrčati na parket “Pionira” u okviru finalne serije Košarkaške Superlige. Crveno-beli vode sa 2:1 u seriji, ali će četa Andree Trinkijerija pokušati da uzvrati istom merom pred domaćim navijačima i odvede seriju u majstorici. Sigurno je da će vrućina igrati veliki faktor i na sutrašnjem meču, pa će biti zanimljivo videti ko će izaći kao izdržljiviji i na kraju podići pehar namenjen šampionu Srbije.

REAL MADRID – BARSELONA, 21.00
(Košarka, Španija 1)

U toku je i finalna serija košarkaškog šampionata u Španiji, a tamo se igra veliki “El Klasiko”. Barselona je u tekućoj sezoni imala dosta uspeha u međusobnim duelima protiv Real Madrida, ali je u prvom susretu ovog finala doživela pravi debakl. Zato će Svetislav Pešić morati adekvatno reaguje i zategne redove pred drugi susret, jer bi u suprotnom Real došao do tri meč lopte, od čega bi prve dve, ruku na srce, bile na parketu Blaugrane.

ANADOLU EFES – FENERBAHČE, 18.00
(Košarka, Turska 1)

Veoma zanimljivo je i u Turskoj. Nakon četiri odigrana susreta u finalu između Anadolu Efesa i Fenerbahčea nalazimo se na nuli. Treba napomenuti da se serija igra na četiri dobijene utakmice, tako da je sve još uvek potpuno otvoreno. Jasno je da večerašnji meč ima veliku težinu, jer bi pobednik došao samo na korak od osvajanja trofeja. Zato će Željko Obradović i Ergin Ataman igrati pravu “šahovsku partiju” u nastojanju da obezbede pol-poziciju pred završnicu serije. Nema novih povreda i promena u timovima u odnosu na prva četiri duela, pa treba očekivati slične sastave na parketu “Sinan Erdema”.

ASVEL LION – MONAKO, 20.45
(Košarka, Francuska 1)

Za kraj košarkaškog dana nas očekuje drugi duel u “Astrobalu” između Asvela i Monaka. Ekipa iz Liona je došla do prednosti nakon prvog susreta i sigurno dosta rasterećenije ulazi u ovaj drugi. Zanimljivo je da dva kluba predvode stručnjaci rođeni na teritoriji bivše Jugoslavije, pa tako na klupi tima iz Liona sedi Zvezdan Mitrović, dok igrače Monaka vodi Saša Obradović. Lion je pobedio u pet međusobnih duela protiv ekipe iz Kneževine i biće motivisan da tu seriju nastavi i večeras.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara