NAJAVA DANA (petak, 11. januar): Orlove čeka okršaj s ruskim rukometašima... Tu su Primera, Primeira, i naravno Evroliga za košarkaške sladokusce

Vreme čitanja: 5min | pet. 11.01.19. | 08:09

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

7465: SRBIJA – RUSIJA, 18.00
(Rukomet, SP, preliminarna runda)

U prvoj fazi takmičenja u okviru Grupe A, naši rukometaši na parketu Mercedes Benc arene u Berlinu igraju s repretentacijom Rusije koja je pripremajući se za veliko takmičenje prvo poražena, a zatim remizirala protiv Šveđana. Naši rukometaši su takođe u dvomeču s Makedonijom od početka godine gubili sa 37:31, a zatim i sa 28:27. Orlovima će svakako biti teško na otvaranju takmičenja, jer Peruničićevi izabranici slove za nesigurnijeg rivala, ali iznenađenja su svakako moguća. Vetar u leđa našim rukometašima moglo bi biti sećanje na dva prijateljska meča iz daleke 2016. godine u kojima su Orlovi savladali ruske rukometaše.

Izabrane vesti

5015: LION – REMS, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Lion je za petama drugoplasiranom Lilu i impresivan je na svom terenu. Od poslednjih pet mečeva koje je sa Remsom odigrao na ovom stadionu dobio je četiri. Rems je s druge strane bez trijumfa na sedam od osam prethodnih gostovanja. Trenutno je na sredini tabele i ove sezone prilično često igra nerešeno. Više od tri gola viđeno je na tri od poslednjih pet duela ovih timova.

2115: LIDS – DERBI, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Lider Čempionšipa trenutno je u seriji od tri poraza. Posle Notingem Foresta i Hala izgubio je i od KPR-a u FA kupu. Prethodno je bio u seriji od sedam uzastopnih pobeda. Derbi se takođe muči u poslednje vreme. Ima samo jednu pobedu na poslednjih pet mečeva u kojima nijednom nije sačuvao mrežu. Oba tima imaju po dve pobede na poslednjih pet odmeravanja, a na poslednja tri prošao je tip GG3+.

5106: ORLEAN – MEC, 20.00
(Fudbal, Francuska 2)

Orlean je posle šest utakmica bez pobede konačno ostvario pobedu u prošlom kolu. Međutim, teško da mogu nečem da se nadaju protiv najefikasnije ekipe druge francuske divizije. Posle 19 kola Mec je postigao 32 gola i primio samo 12. Tim koji će se po svemu sudeći pridružiti Ligi 1 dobio je sedam od prethodnih osam utakmica. Prethodni duel Mec je na svom terenu dobio sa 5:1.

4107: SANTA KLARA – BENFIKA, 20.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Santa Klara prolazi kroz težak period, a najlošije partije pruža upravo na svom terenu gde nije slavila u prethodnih pet navrata. Na svakom od ovih mečeva primila je najmanje dva gola. Benfika s druge strane ima jedan od najboljih učinaka kada su u pitanju gostovanja. Poraz od Portimonensea za Orlove je bio samo spoticanje, dokazali su to posle čudesnog povratka u duelu sa ekipom Rio Ave kada su sustigli zaostatak od dva gola i na kraju slavili sa 4:2. Sa ovim rivalom imaju skoro besprekoran skor, često bez primljenog gola.

4001: RAJO VALJEKANO – SELTA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Pobede nad Levanteom i Valjadolidom podigle su moral domaćinu koji bi eventualnim trijumfom izašao iz opasne zone. A šanse za to nisu male s obzirom da Selta nije ni nalik timu iz prethodnih sezona. Bilbao koji je takođe u dnu tabele porazio ih je u prošlom kolu. Faktor domaćeg terena ima veliku ulogu u njihovim međusobnim duelima. Rajo Valjekano dobio je četiri prethodna pred svojom publikom, a na svakom od poslednjih pet slavio je tim koji je bio domaćin.

4108: AVES – FEIRENSE, 20.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Okršaj timova sa samog dna tabele. I jedni i drugi pokušavaju da opstanu u Primeiri i samo bod ih razdvaja na tabeli. Aves je vezao tri poraza, dok je Feirense u nešto boljoj situaciji sa tri remija i dva poraza na poslednjih pet mečeva. Ipak, Aves je dobio tri prethodna međusobna duela i to identičnim ishodom 1:0, što je inače čest rezultat u njihovim odmeravanjima.

4109: GIMARAIŠ – MOREIRENSE, 22.15
(Fudbal, Portugalija 1)

Obe ekipe zaostaju u trci za Evropom iza Benfike i Sportinga. Gimaraiš je izgubio prethodne dve utakmice, dok je Moreirense vezao četiri pobede, doduše sa timovima iz donjeg dela tabele. Ipak, Gimaraiš na svom terenu ima odličan učinak sa Moreirenseom. Dobio je svaki duel sa ovim rivalom još od 2013.

7431: CSKA – MAKABI T.A, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Čini se da je igra na preskok suđena Izraelcima. Posle pobede nad ekipom Budućnosti, pred Makabijom su svakako daleko sposobniji momci iz Moskve, koji ih redovno biju već godinama. Poslednji put CSKA je Makabijev skalp skinuo u drugom kolu Evrolige, što Rusi i ovoga puta nameravaju da učine, kako bi održali korak s drugoplasiranim Realom koji ima dve pobede više.

7432: BUDUĆNOST – DARUŠAFAKA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Žestoko bi moglo biti u derbiju evroligaškog fenjera. Svakako, Budućnost je u jednom periodu nešto popravila igru, ali joj to u poslednje vreme puno ne znači pošto Podgoričani na evropskom parketu gube utakmicu za utakmicom. Poslednji poraz naneo im je Makabi iz Tel Aviva s konačnih 81:76, a treba se setiti i da je Budućnost skoro dobijenu partiju na početku takmičenja protiv ove iste ekipe izgubila debaklom u poslednjoj četvrtini. Darušafaka je svoju drugu pobedu u takmičenju zabeležila na utakmici 15. kola kada je savladala Olimpijakos sa 79:75. Inače, na strani Turaka je i tradicija ovoga para koja beleži ukupno četiri slavlja od 2016.

7433: BASKONIJA – GRAN KANARIJA, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Baskonija je u produžecima izgubila meč 17. kola protiv Olimpijakosa, dok je Gran Kanarija vezala poraze od Himkija i objektivno jačeg Real Madrida. Domaći su poslednji put tukli zemljake u 13. kolu sa 71:84, a po svim parametrima igre i sada su dovoljno jaki da proknjiže četvrtu uzastopnu pobedu nad istim rivalom. To treba zapamtiti, uz opasku da i tabela ACB lige dovoljno govori o odnosu snaga dve ekipe, odnosno o neuporedivo boljoj formi domaćeg sastava.

7434: BAJERN – ARMANI MILANO, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Oba tima se nalaze u šarenoj fazi, ali se nikako ne može reći da Armani ne može da vrati milo za drago Bavarcima koji su utakmicu 13. kola rešili u svoju korist sa 78:80. Na strani Bajerna će ovoga puta biti domaći parket, a posao bi mogao da mu otežaju vezani porazi od Efesa i Panatinaikosa. Pošto obe ekipe s poslednjih pet mečeva vuku po dve pobede, ovde bi mogli da očekujemo rasplamsavanje borbe, nalik onoj u decembru koja je po četvrtinama donela (16:15, 24:26, 17:17, 21:22) na veselje Nemcima.

7435: BARSELONA – PANATINAIKOS, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Barsin vetar u leđa su četiri vezane pobede iz utakmica sa Baskonijom, Efesom, Darušafakom i Milanom u 17. kolu. Grci su na poslednjih pet susreta slavili svega dva puta, a gubili su od Reala, Milana i zemljaka iz Olimpijakosa. Ti porazi zlatni su aduti Barselone koja je u 2018. godini doživela dva poraza od istog ovog rivala. Poslednji je viđen u osmom kolu Evrolige, i to pri konačnih 76:70 za Panatinaikos.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara