NAJAVA DANA (petak, 12. oktobar): Moćni Orlići s Austrijancima u kvalifikacijama za EP… Nastavlja se Liga nacija, i košarka u Evroligi

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.10.18. | 08:16

Pre nego što prionete na tipovanja, pogledajte statističku analizu najinteresantnijih parova

6006: BELGIJA – ŠVAJCARSKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Zlatna generacija Belgije, kako ih nazivaju njihovi navijači, dobila je 10 od poslednjih 11 duela, a od prethodnih 28 izgubila je samo jedan. Eden Azar deluje nezaustavljivo, postizao je golove na sedam od prethodnih osam Čelsijevih mečeva, a on je samo deo Belgijskog napadačkog arsenala. Švajcarci su pregazili Island u Ligi nacija (6:0), a pre mesec dana izgubili su od Engleza u prijateljskom odmeravanju minimalnim rezultatom. Poslednji put ove dve selekcije odmerile su snage 2016, Belgijanci su taj meč dobili sa 2:1.

Izabrane vesti

6023: HRVATSKA – ENGLESKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Vicešampioni sveta doživeli su fijasko u sudaru sa Špancima u prvom kolu Lige nacija. Ubedljivih 6:0 uz samo jedan šut upućen ga golu Španaca. Englezi su takođe izgubili od Crvene furije sa 2:1 da bi potom savladali Švajcarce sa 1:0 u prijateljskom odmeravanju. Upravo Hrvati izbacili su ih u polufinalu SP u Rusiji i Englezi su bez sumnje željni osvete. Od ukupno sedam međusobno odigranih utakmica Gordi Albion dobio je četiri, uz dva poraza i jednim nerešenim rezultatom, a na šest od sedam susreta obe selekcije postizale su golove.

6002: AUSTRIJA - S.IRSKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Obe reprezentacije izgubile su od Bosne i Hercegovine u otvarajućim utakmicama ovog takmičenja. Na Austrijance je evidentno negativno uticala činjenica da se nisu plasirali na Mundijal, a ovo bi mogao da bude meč koji bi im podigao samopouzdanje s obzirom da su Irci u još lošijoj formi. Istina, savladali su Izrael sa 3:0 u prijateljskom odmeravanju pre mesec dana, međutim na osam utakmica pre ove postigli su ukupno tri gola. Ta neefikasnost još je izraženija na gostovanjima. Austrija je poslednji međusobni duel odigran 2015. rešila u svoju korist (2:0), a od pet odigranih kod kuće dobila je dva, uz dva remija i poraz.

6010: GRČKA – MAĐARSKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Grci će pokušati da se osvete za poraz od Mađara koji su pretrpeli prošlog meseca u Budimpešti (2:1). Prethodno su savladali Estoniju, dok su Mađari minimalnim rezultatom poraženi od Finaca koji su lideri u ovoj grupi. Grčka je od poslednjih osam duela koje je sa Mađarima odigrala na svom terenu dobila pet uz tri remija, a na četiri od poslednjih pet okršaja viđen je tip GG3+.

6050: SRBIJA M21 - AUSTRIJA M21, 18.00
(Kvalifikacije za EP)

Orlići su neprikosnoveni. U kvalifikacionoj Grupi 7, budući da su ostvarili svih osam pobeda, uz gol razliku od 23:5. Pre njima je sada ozbiljan izazov, odnosno prvi pratilac, mlada selekcija Austije koja je već pred našim timom u kvalifikacijama pala sa 3:1. Austrijance svakako ne treba zanemariti, a treba ih posmatrati i kroz kontekst činjenice da su u ovom takmičenju poraženi samo dva puta, a da su pritom postigli samo jedan gol manje od naših Orlića. Mogla bi ovo zato biti napeta utakmica, u kojoj Srbiji moramo dodeliti ulogu tima s nešto više snage za konačno slavlje.

7151: BUDUĆNOST - ARMANI MILANO, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Neće biti lako ekipi Budućnosti, s obzirom da je upravo crnogorski tim u poslednje vreme dva puta poliven hladnom vodom od Crvene zvezde. Prvo su izgubili finale jadranskog Super kupa od crveno-belih, a zatim i drugo kolo ABA lige sa 71:87. Milano će taj poljuljani moral pokušati sa iskoristi, a o dobrom raspoloženju ekipe najbolje govori minulo osvajanje Superkupa Italije u utakmici sa Torinom, a zatim i pobeda u prvom kolu šampionata.

7155: HIMKI – OLIMOIJAKOS, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Kako se igra s Himkijem, košarkašima Olimpijakosa, nedavno su pokazale kolege iz Panatinaikosa koje su ruski tim u prijateljskom meču savladale sa 90:63. Olimpijakos je vezao dve pobede u takmičarskim susretima, a na otvaranju učešća u Evroligi, moraće da pokažu da li su prevazišli poslenji susret s Himkijem koji je u januaru bio bolji s pozamašnom razlikom pri rezultatu 82:54. Košarkaši Himkija sa druge strane veruju u moć domaćeg parketa, koji im protiv Olimpijakosa nije preseo već pet godina. 

7156: ŽALGIRIS – BASKONIJA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Litvanski Žalgiris Kaunas, neporažen je još od juna ove godine, dok je Baskonija u prva tri kola ACB lige izgubila jedino od Burgosa sa 82:79. Evropa će biti svakako veliki izazov za njih, pa će na otvaranju takmičenja svakako dati sve od sebe za prvo pozitivno brojanje, odnosno nastavak serije pobeda nad Žalgirisom koja datira od novembra prošle godine. Ipak, neće to biti lako, budući da Žalgiris nije dao nikome svoj parket još od martovskog poraza od ekipe Fenera, pri konačnih 78:85.

7157: FENERBAHČE - GRAN KANARIJA, 19.45
(Košarka, Evroliga)

Žocov Fener nije dobro prošao u finalu Superkupa Turske. Poraz od Efesa, pri rezultatu 62:65, svakako da im je teško pao. Za podizanje morala, neophodno im je slavlje na startu evropskog vojevanja, a boljeg partnera za potencijalnu overu bodova, teško da se može zamisliti. Naime, Gran Kanarija je dobila samo jedan od minulih pet utakmica u svim takmičenjima, pre prvog izlaska pred Fenerbahče koji je u svakom smislu te reči favorit na ovoj utakmici.

8364: R. FEDERER – K. NIŠIKORI, 13.30
(Tenis, ATP Šangaj)

Drugi protiv 12. reketa ATP sveta. Nišikoriju će ova podela svako teže pasti, budući da dobitnu kombinaciju protiv Federera ne ume da nađe već četiri godine. Inače, Rodžer Federer je poslednji susret na tvrdoj podlozi izgubio u osmofinalnom okršaju US Opena s Milmanom, dok Nišikori poslednji minus na sličnom terenu vuče iz tokijskog finala, kada ga je 22. reket sveta Danil Medvedev nadvisio s 2:0 u setovima. Kako sada stvari stoje, Federer je u prednosti.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara