NAJAVA DANA (petak,16.mart): Bubamara od Francuske, preko Primere do Bundeslige i Serije B… Fener - CSKA, jer ne preskačemo Evroligu

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.03.18. | 08:18

Pre nego što popunite MOZZART tikete, pogledajte statističko premotavanje najuzbudljivijih događaja dana

5011: MONAKO – LIL, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Radamel Falkao i ekipa u dosadašnjem delu sezone postigli su ukupno 72 gola. Trenutno su na drugom mestu sa četiri boda prednosti u odnosu na Marselj, a nisu poraženi na 14 prethodnih mečeva u Ligi 1. Kod kuće su izgubili samo jednom ove sezone. Lil se grčevito bori za opstanak. Zabeležili su samo sedam pobeda na 29 utakmica i nalaze se na pretposlednjem mestu tabele. Epilog svega je i napad od strane sopstvenih navijača koji su doživeli posle remija sa Monpeljeom. Kneževi su slavili na prethodna četiri međusobna duela, a na poslednjih pet palo je najmanje tri gola.

Izabrane vesti

3015: FRAJBURG – ŠTUTGART, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Frajburg pet bodova deli od opasne zone, a na prethodnih pet mečeva ostvarili su samo jednu pobedu. Veliki broj nerešenih ishoda ove sezone glavni je razlog zašto nisu bolje pozicionirani. Kod kuće imaju samo dva poraza i čak šest remija. Štutgart je u sjajnoj formi. Četiri pobede i remi njegov je učinak na poslednjih pet duela. Ipak, na gostovanjima imaju devet poraza. U međusobnim duelima Štutgart je uspešniji tim i od Frajburga nije gubio još od 2013. Najmanje tri gola viđeno je na njihova tri prethodna susreta.

4016: LEVANTE – EIBAR, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Levante je posle 15 mečeva bez pobede konačno upisao jednu, tek četvrtu u sezoni. Savladali su Hetafe u gostima i tako povećali razliku u odnosu na Las Palmas za četiri boda, kao i jedno mesto iznad zone ispadanja. Eibar se nalazi na sredini tabele, a iako je na strani postigao samo deset golova uspeo je da zabeleži četiri pobede i još tri puta ostane neporažen. Levante i Eibar su na poslednjih deset okršaja čak šest puta igrali nerešeno, a Eibar je prethodni put bio bolji na ovom gostovanju 2005. godine.

2701: VOŽDOVAC - RADNIČKI NIŠ, 17.00
(Fudbal, Srbija 1)

Zmajevi nisu slavili na protekle tri utakmice, dok Meraklije na minulih pet mečeva u negativnom skoru imaju remi sa ekipom Borca, i (1:0) kapitulaciju u utakmici sa Partizanom. To što radnički igra bolje, ovoga puta treba posmatrati uslovno, pošto Voždovac itekako ume da kazni svakoga ko na njegov teren s veštačkom travom izađe s mišlju da se sa Zmajevima lako može izaći na kraj. Poslednji put na oktobarskoj utakmici ovoga para, došao je X, a pre toga, četiri puta uzastopno se isplatilo tipovanje na Radnički iz Niša.

5105: LORIJAN – ORLEAN, 20.00
(Fudbal, Francuska 1)

Domaći Lorijan je pobedio na tri utakmice i nizu, dok Orlean igra s ne toliko umešnosti, pa sporadično beleži pobede. Gosti su poslednji susret sa Nimom izgubili sa čak (1:4), što će svakako uticati na moral ekipe koju će objektivno s punim pravom napasti Lorijan koji je u oktobru istog protivnika savladao sa (1:2) u gostima. Domaći su na proteklih pet utakmica, tri puta igrali 3+ partije, dok je kod gostujućeg tima na dva meča figuriralo 5+, a na tri 0-2 tipovanje.

1054: FOĐA – ČEZENA, 20.30
(Fudbal, Italija 2)

Čezena je na samoj granici plej-aut grupacije, ali u poslednje vreme ni ne beleži željenje rezultate,  budući da je za beg iz opasne zone neophodno više od pobede nad Specijom, i zatim dva vezana remija. Fođa je na proteklih pet utakmica u Seriji B, tri puta slavila, i izgubila od Breše i Peruđe. Poslednji međusobni suret dve ekipe iz oktobra prošle godine, okončan je rezultatom (3:3), a treba znati da X na utakmicama Fođe nije bio dobitan na 10 poslednjih mečeva.

9112: FENERBAHČE – CSKA, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Derbi u punmom formatu! Armejci vode ovogodišnji karavan Evrolige sa 20 izvojevanih pobeda, a prošlogodišnji šampion, ekipa Fenerbahčea ima četiri pobede manje. CSKA je od poslednjih pet mečeva, izgubio jedino onaj sa Valensijom, pri (103:99), dok je ekipa Željka Obradovića poklekla jedino pred Olimpijakosom sa (95:70). Interesantno je da se na tri od poslednjih pet mečeva ovoga para dešavalo da pobednik mora da bude tražen u produžetcima. Fener je u toj igri bio skoro redovno bolji, pa u ukupnom zbiru ima četiri od pet mogućih pobeda, dok je CSKA samo jednom slavio, i to još 2016. godine.

9113: UNIKAHA – PANATINAIKOS, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Unikaha je u poslednjih pet kola slavila jedino u utakmicama sa Efesom i Makabijem, dok Panatinaikos ima samo jednu pobedu iz utakmice sa Baskonijom. Gledajući uporednu statistiku, od poslednjih pet, čak četiri minula međusobna susreta ovog takmičarskog para dobii je Panatinaikos, koji u ovom momentu ima 13 pobeda u Evroligi, i koš razliku od (1.915:1.923). Unikaha ima 10 pobeda, i slabiju koš razliku od (1.928:2004).

8490: DELPOTRO – KOLŠRAJBER, 22.05
(Tenis, Indijan Vels)

Ovo će biti deveti okršaj argentinskog i nemačkog asa. Trenutno je 7-2 u korist Delpotra, osmog reketa sveta koji je i ovoga puta veliki favorit za plasamn u polufinale Indijan Velsa. Ipak, Kolšrajber je pravi Nemac koji se nikada ne predaje, tako da možemo očekivati veći broj gemova, verovatno i tri seta.

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara