NAJAVA DANA (petak, 19. april): Zvezdina podgorička drama, fudbalske zanimacije od Primere do Bundeslige… Ako je malo, tu je i Evroliga

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.04.19. | 08:19

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA, 19.00
(Košarka, ABA liga, plej-of)

Zvezda je lagano dobila prve dve finalne utakmice u Beogradu, da bi zatim Crnogorci u Podgorici uspeli da slave na trećem meču sa 80:72, i to pre svega zbog napetosti koja je rezultatski kulminirala u trećoj četvrtini koju je Budućnost dobila sa 21:8. U timu Milana Tomića, najefikasniji igrač bio je Rivers sa 19 poena, Majk Cirbes i Filip Čović dali su po 10, a Bili Beron 12. Ukoliko se Zvezda oslobodi, odnosno zaigra onako kako ume, nema dileme da ovoga puta može da nadvisi domaćina, odnosno da odigra do pobede protiv tima koji se u Morači u više navrata pokazao kao nezgodan rival i za evroligaške protivnike.

Izabrane vesti

ALAVES – VALJADOLID, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Pre samo mesec dana Alaves je bio jedan od kandidata za mesto koje vodi u LŠ, ali sada nisu ni blizu toga jer ih od četvrtoplasirane Sevilje deli sedam bodova. Samo jedan osvojili su na četiri prethodne utakmice. Gosti se grčevito bore za opstanak, ispod njih na tabeli samo su Rajo Valjekano i Ueska, i poput domaćina samo jedan bod osvojili su na prethodna tri meča. U prvom delu sezone Alaves je savladao Valjadolid minimalnim rezultatom, a dobio je i svaki od prethodna tri.

DIŽON – REN, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Dižonu je pobeda potrebna kako bi pobegao iz opasne zone gde se trenutno nalazi. Od Amijena koji je na sigurnoj poziciji razdvaja ga sedam bodova. Ren se nalazi tačno na polovini tabele i pristup igri bez nekog posebnog imperativa uticao je na njihove igre u poslednje vreme. Bez pobede su na poslednjih pet. Motiv više za Dižon su i dva poslednja meča u kojima su savladali Lion na gostovanju (1:3) i igrali nerešeno sa Amijenom kod kuće. Prethodna dva međusobna duela na ovom stadionu pripala su Dižonu (3:0, 2:1).

LION – ANŽE, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Lion je ugrozio treće mesto posle neočekivanih poraza od Dižona i Nanta. Dozvolili su Sent Etjenu da im se približi na samo tri boda, kao i Marselju na pet. Očigledni problemi u defanzivnoj liniji koštali su ga čak osam golova na poslednje tri utakmice. Anže je na 12. mestu i izgleda da mu igra bez pritiska sasvim odgovara. Bez poraza je na prethodnih šest utakmica (pet remija i pobeda). U prvom delu sezone Lion je slavio sa 2:1 na Rejmond Kopa stadionu, a golovi su padali na obe strane u prethodna četiri okršaja.

LIJEŽ – GENK. 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Genk suvereno vlada plej-of grupom, sa samo jednim porazom od ekipe Antverpena. Gosti su u februaru savladali Liež da 2:0. Inače, Lijež je nedavno poražen od Klub Briža sa 4:0, i tako prekinuo seriju od četiri dobijene utakmice na kojima nije prošlo manje od GG3+. Inače, GG igra na ovaj tim prošla je sedam puta uzastopno, dok je 3+ zaokruženo na četiri od minulih pet utakmica Genka.

LIDS – VIGAN, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Lids će biti surov prema Viganu, timu sa ivice fenjeraške grupe koji je u novebru pred večerapnjim domaćinom kapitulirao sa 1:2. Inače, gosti nisu slavili na poslednja četiri meča, ali su proknjižili čak tri X ishoda što će tepko ostvariti na terenu ambicioznoh domaćina, koji za zamo četiri boda kaska za Norvičom, a nada se i laganom plamanu u Premijerligu što je svako motiv više za igru do potpune uzurpacije bodova ponuđenih u 43. kolu Čempionšipa.

NASIONAL – SPORTING, 19.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Nasionalov bod zaostatka za Tondelom, mogao bi da naraste, odnosno dublje da zaglavi domaćina u grupu nominovanu za ispadanje u Segundu, jer trećeplasirani Sporting baš nikom ne prašta u poslednje vreme. Ulinak od pet vezanih pobeda pobeda gostujućih fudbalera, odnosno četiri sa 3+ ishodom jasan su putokaz moguće sudbine Nasinala koji je nameču ovoga para u decembru, pa slobodni smo da kažemo demoliran sa 5:2. Dakle, hrpa golova prosto kao da visi u vazduhu.

ZEMUN – SPARTAK SUBOTICA, 16.00
(Fudbal, Srbija 1, plej-aut)

Gornjoj Varoši se smeši PLS, što subotičke Golubove ne zanima, jer Spartak sa pet vezanih pobeda ima pravo da se opusti, odnosno sačeka rasplet u trilingu Rad, Dinamo Vranje, i Zemun. Naime, ova tri tima deli samo bod razlike, pa domaćinu ovoga sureta bukvalno gori pod nogama. Poslednji remi sa Voždovcem za Zemun je bio vrlo okrepljujući, a eventualno uzimanje boda protiv Golubova bilo bi ravno premiji koja potencijalno može da im pomogne u konačnom raspletu u borbi za opstanak. Imajući u vidu ranija izdanja Zemuna i Spartaka, domaćin će najverovatnije zatvorenije, odnosno defanzivnije započeti utakmicu. 

EFES – REAL MADRID, 19.15
(Košarka, Evroliga, plej-of)

Turci vode u u plej-of seriji nakon pobede u prvoj utakmici od 75:68. Ovoga puta, Efes ima šansu da povede sa 2:0, a vredi reći i da je Vasilije Mićić na prvoj utakmici bio najefikasniji igrač na parketu sa 21 košem, sedam asistencija, i tri skoka. Ipak, ni Barselonu ne treba zanemariti, jer da Španci mogu, videlo se naročito u drugoj četvrtini prve utakmice, koju su gosti dobili sa 14:21, nakon početnih 26:15 za Efes.

REAL MADRID – PANATINAIKOS, 21.15
(Košarka, Evroliga, plej-of)

Real je poveo u plej-of seriji pobedom u prvoj utakmici od 75:72, i tako zabeležio šestu uzastopnu recku protiv grčkog kluba. Ipak, Panatinaikos ne treba smatrati za unapred otpisan u ovoj borbi, budući da su grčki koparkaši uspeli da dobiju poslednje dve četvrtine prvog meča, meč uvedu u neizvesnost, ali i priprete surovom borbom čiji epilog tek treba da usledi.

FOTO:MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara