NAJAVA DANA (petak, 2. novembar): Nole spreman za razoružavanje Čilića... Fudbal u Primeiri, Čempionšipu i košarkaška proigravanja Evrolige

Vreme čitanja: 5min | pet. 02.11.18. | 08:16

Pre nego što prionete na tipovanja, pogledajte statističku analizu najinteresantnijih parova

8825: N. ĐOKOVIĆ – M. ČILIĆ, 19.35
(Tenis, ATP Pariz)

Naš Novak Đoković zna da za definitivnu overu godine na prvoj ATP poziciji mora valjano da zapne, pa će posle predaje Damira Džumhura, pri rezultatu 6:1, 2:1, i odustajanja Rafaela Nadala svim silama navaliti na hrbatskog tenisera.  Čilić je u Parizu već savladao Kolšrajbera i Dimitrova sa po 2:0 u setovima, a deluje da će mu četvrtfinale prisesti. Iako je u Londonu u junu savladao Đokovića sa 2:1, susret na turniru u Sinsinatiju početkom avgusta dokazao je da je taj meč bio samo prolazna epizoda za Noleta. Zato bi danas bilo realno očekivati otpor, ali ne i uspešan atak sedmog na prvog tenisera sveta.

Izabrane vesti

5015: PSŽ – LIL, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

PSŽ je na putu da obori sve rekorde ove sezone. Dobili su svih 11 utakmica od početka sezone, i jedan su od najboljih timova u Evropi. Kod kuće imaju stopostotni učinak. Postigli su 24 gola i primili samo dva, a samo na poslednja dva pred svojom publikom dali su deset. Lil je zasluženo na drugom mestu, i ukoliko namerava da osvoji prvenstvo mora da dobije ovaj meč. U suprotnom Parižani će im odmaći na velikih 11 bodova. PSŽ je dobio poslednjih šest međusobnih susreta, a Lil ih nije pobedio od 2012.

1014: NAPOLI – EMPOLI, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Napoli je u prošlom kolu igrao nerešeno sa Romom (1:1) i predstojeći duel sa Empolijem idealna je prilika da preuzme drugo mesto na tabeli. Empoli je u zoni ispadanja i osvojio je samo šest bodova na prvih deset mečeva. U prošlom kolu uspeo je rano da povede protiv Juventusa, ali Kristijano Ronaldo nije dozvolio nikakva iznenađenja i meč je završen pobedom bjankonera (2:1). Napoli je dobio prethodna tri duela protiv Empolija, a na poslednjih šest postizao je najmanje dva gola.

3014: ŠTUTGART - AJNTRAHT F. 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Švabe su pretrpele još jedan ubedljiv poraz prošlog vikenda i sada su na poslednjem mestu u Bundesligi. Izgubili su od Hofenhajma sa 4:0, a istim rezultatom prethodno su gubili i od Dortmunda. Ovo im je treći uzastopni poraz i u tom periodu primili su 11 golova, a postigli samo jedan. Gosti su takođe podbacili. Odigrali su nerešeno sa nižeplasiranim Nirnbergom (1:1) i tako prekinuli seriju od šest vezanih pobeda u svim takmičenjima. Tradicija ipak ide u korist domaćina koji je dobio prethodna tri okršaja sa Orlovima, a oba tima postizala su golove na 10 od poslednjih 11 odmeravanja. 

2101: ASTON VILA – BOLTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Tesno bi moglo biti u Birmingemu. Aston Vila je vezala dva poraza protiv Norviča i KPR-a, što traži dokazivanje pred domaćom publikom u meču s Boltonom koji nije slavio na minulih pet susreta. Inače, gostujući sastav duplo je lošiji u napadu sa 11 datih golova, naspram 22 koliko ih je dala Aston Vila. To bi mogao biti i bet putokaz, uz šta valja reći da us se mečevi ova dva tima u protekle dve godine rešavali sa 0-2 gola po susretu. Uzgred Aston Vila je na proteklih pet utakmica bila bolja jedino od Svonsija, što dodatno podgreva tvrdnju da bi moglo biti napeto.

5301: GALATASARAJ – FENERBAHČE, 19.00
(Fudbal, Turska 1)

Galata je favorit u sudaru sa malaksalim Fenerbahčeom. Tri X ishoda, i dva poraza gostujućeg tima, znak su za trećeplasirani Galatasaraj da krene u napad posle remija sa Bursom i poraza od 2:0 od Malatije. Inačem poslednja dva susreta ovoga para završena su bez golova. Sudeći po poslednjoj podeli snaga, ovakav ishod bi bio poptpuno razočarenje, pre svega zbog Galatasarajeve tesne trke s Kasipašom i vodećim Bašakšehirom.

4101: BENFIKA – MOREIRENSE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Bod zaostatka Benfike za Portom i Bragom, i iznenađujući poraz od 2:0 od Benanesesa u osmom kolu, razlog su da domaćin svim silama navali. Moreirnse će tu silu skopčanu s ambicijom teško pregrmeti, s obzirom da je već četiri puta kapitulirao, i postigao samo šest golova u dosadašnjem toku Primeire. Uostalom, Benfika je tradicionalno bolji rival ovoga para, izuzimajući prošlogodišnji poraz u polufinalnom meču Liga kupa koji je dobio Moreirense sa 3:1, kada je došao prejak prelaz 2-1.

7543: HIMKI - GRAN KANARIJA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Bio bi ovo duel dva apsolutna očejnika, da Gran Kanarija nije u prva četiri kola savladala Barselonu sa 87:86. Himki nema ni tako tesan plus u skoru, što ga dovodi do deobe fenjeraškog statusa sa ekipom Budućnosti iz Podgorice. Inače, ovi timovi se nisu sastajali od 2015. godine kada je u dva navrata slavio Himki koji će posle pobede nad Uniksom u VTB vodama teško izaći na kraj sa Gran Kanarijom koja šareno igra u ACB vodama španske košarke.

7544: BUDUĆNOST – PANATINAIKOS, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Panatinaikos je u četvrtom kolu u produžetcima pao pred Žalgiris Kaunasom sa 83:87. Imajući u vidu potpuni fijasko Budućnosti u Evroligi, odnosno četiri vezana poraza, jasno je da Grci ovde igraju na sigurnu pobedu. Koliko se Budućnost slabo snalazi u ovom takmičenju, tako dobro ne ilustruje minuli poraz od liderskog Real Madrida pri konačnih 89:55, koliko utakmica s Makabijem iz Tel Aviva. Naime, Makabi je kaskao za podgoričkim košarkašima sve do poslednje četvrtine u kojoj je s laganih 6:20 prelomio meč u svoju korist. Panatinaikos to svakako neće želeti da rešava u poslednjoj deonici igre.

7545: ŽALGIRIS - REAL MADRID, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Real je neumoljiv, a Žalgiris se ne može pohvaliti stabilnom igrom, a s njom ni zadovoljavajućim rezultatima. Drugi evroligaški poraz Litvanaca, ključni je dokaz ove teze, budući da 83:87 u produžetcima utakmice s Panatinaikosom nisu dovoljni za poravnanje, odnosno za veru u egal partiju sa Špancima. Real je jednostavno nadmoćniji, a koliko su stabilne njihove igre govori niz od 16 vezanih pobeda od sredine juna do danas.

7546: ARMANI MILANO – EFES, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Armaniju se ne da zameriti zato što je u prva četiri kola poražen jedino od nadprosečnog Reala sa 85:91. Efes sa druge strane ima kiks protiv Žalgirisa, što je osnovni detalj koji na Italijane baca svetlo makar blagog favorita na ovom meču. Uz to Armani je od juna meseca poražen jedino u prijateljskom meču sa Fenerbahčeom, što svakako sve skupa dovodi do zaključka da se Turcima ne piše dobro u sudaru s njima. 

7334: IGOKEA – FMP, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Pred šesti okršaj na jadranskom parketu, Igokea je savladala Krku sa 91:73 u petom takmičaskom kolu, i tek drugu pobedu posle slavlja nad Cibonom u drugom kolu. FMP je istu tu Cibonu pobedio triler završnici, tačnije produžetcima sa 93:88. Panteri Vlade Jovanovića su nakon toga podbacili u utakmicama sa Budućnošću i Crvenom zvezdom. Sve u svemu, i ovoga puta će biti teško momcima iz Železnika, ali ne i nemoguće da se sa gostovanja vrate kao pobednici, uz opasku da je FMP Igokeu kod kuće u januaru savladao sa 95:73.

FOTO: Reuters
 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara