NAJAVA DANA (petak, 20. jul): Zvezda - Dinamo, jer južnjaci u Superligu dolaze... Da li će Delfini potopiti Slovake, a tu su i Lajović i Đere

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.07.18. | 08:11

Pre nego što se latite današnjih tipovanja, pogledajte šta o najinteresantnijim parovima dana ima da kaže naša statistička analiza

2703: CRVENA ZVEZDA - DINAMO V. 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Misiju odbrane šampionske titule fudbaleri Crvene zvezde počinju duelom protiv novog superligaša iz Vranja. Izvesno je da će zbog predstojećeg duela sa Suduvom trener Crvene zvezde promešati karte tako da će šansu verovatno dobiti igrači iz drugog plana. Četa Dragana Antića, poznatijeg po nadimku Recko, gostovala je i prošle sezone na Marakani. Bio je to duel u okviru osmine finala Kupa, a Zvezda je ubedljivo slavila sa 5:0. Vranjanci su zadržali okosnicu tog tima i nadaju se opstanku u društvu najboljih.

Izabrane vesti

2701: VOJVODINA - MLADOST LUČ. 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Novu sezonu domaće lige otvoriće Vojvodina koja na svom Karađorđu dočekuje Mladost iz Lučana. Lale će u ovom meču imati ozbiljan motiv pošto su ih baš Lučanci prošle sezone izbacili iz Kupa Srbije. A od Mladosti se, kao i svake sezone, očekuje da igra tvrdo, napravi poneko iznenađenje i pomuti račun pokojem favoritu.

4523: KLUŽ – BOTOŠANI, 20.00
(Fudbal, Rumunija 1)

Od početka jula Kluž je odigrao četiri prijateljske utakmice i to prilično uspešno. Pored dve pobede, ostvario je jedan poraz i remi. Pre nedelju dana savladao je i Krajovu u meču odigranom u okviru Superkupa. Botošani je u istom periodu takođe odigrao četiri kontrolna meča, ali sa manje uspeha. Dobio je jedan i izgubio tri. Prethodna tri duela ovih rivala završena su nerešeno, a četiri zadnja u rasponu 0-2 golova.

1242: BATE BORISOV – MINSK, 19.45
(Fudbal, Belorusija 1)

Ekipa iz Borisova je posle 16 odigranih kola ubedljiva na čelu beloruske Premijer lige. Od drugoplasiranog Vitebska deli je 11 bodova i od starta sezone pretrpela je samo jedan poraz. Minsk je na polovini tabele i u poslednje vreme podigao je formu. Na pet prethodnih mečeva ostvario je dve pobede, dva remija i poraz. Favorit se ovde ne dovodi u pitanje, na svom terenu BATE nije izgubio skoro godinu dana, a njihovi dueli ne spadaju u posebno efikasne.

5510: OLBORG – MIDTJILAND, 19.00
(Fudbal, Danska 1)

Olborg je prvenstvo započeo sa minimalnom pobedom protiv Sonderjiska, dok je Midtjiland meč sa Arhusom okončao bez postignutih golova. Sve u svemu, reč je o dosta čudnim ishodima, nakon petostruke serije utakmica i jedne i druge ekipe na kojima tipovanja nisu skretala u slučaju da ste na ove timove minimalno odigrali GG igru. Gledajući poslednja dva susreta ovih ekipa, iz ove kalendarske godine, na poslednjem je slavio Midtjiland, i to sve sa zaokruženom 1&3+ partijom, dok je u meču pre toga došao X, pri konačnih 3:3. Sve u svemu, statistički gledano, Midtjiland je tradicionalno bolji, budući da je upravo ova ekipa slavila u susretima ovoga para još od 2014. godine, slavio devet puta, od kada su mimo toga viđena svega četiri X ishoda.

3521: DUKLA – PLZENJ, 18.30
(Fudbal, Češka 1)

Dukla se uoči starta šampionata nije naročito pokazala u pripremnim utakmicama protiv Kotbusa, a zatim i Herte, od koje je izgubila u utakmici na kojoj je prolazno ocenjeno 5+ tipovanje. Plzenj je poslednju utakmicu izgubio od od kijevskog Dinama sa 2:0, ali se moće pohvaliti da je Duklu tukao čak pet puta zaredom. Poslednji poraz u mečevima ovoga para Dukla je doživela u maju, kada je zabeležen rezultat od 1:5. Pre toga, odnosno pre tog GG izdanja, ovi rivali su igrali po NG sistemu, još od avgusta 2015. godine, kada je poslednji put s minimalcem uspeo da pobedi večerašnji domaćin.

8673: SRBIJA – SLOVAČKA, 11.00
(Vaterpolo, Evropsko prvenstvo)


Srbija je savladala Rusiju sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3). Delfini su ovim trijumfom obezbedili prvo mesto u Grupi D, a s njim i plasman u četvrtfinale. Slovaci su izgubili obe utakmice, poslednji su u grupi, sa negativnom gol razlikom od 11:21. Filipu Filipoviću i drugovima je to dovoljno za opušten ulazak u meč u kome se ne postavlja pitanje da li će, već s koliko će golova razlike, Srbija poraziti rivala. S tim u vezi treba se setiti da su naši momci u aprilu prošle godine savladali svog današnjeg protivnika sa 11:2.

8402: D. LAJOVIĆ – G. PELJA, 18.50
(Tenis, ATP Umag, zemljana podloga)

Na terenu teniskog kompleksa „Stela Masrsis“, Lajović kao trećeg po redu protivnika  na turniru ima Pelju, koji se grčevitom borbom sa slovenačkim teniserom Bedeneom, plasirao do ove faze turnira. Na tom susretu Pelja je slavio sa 5:7, 6:4,6:4 u setovima, a bitno je znati da je u jedinom do sada odigranom meču s našim teniserom, slavio u Sankt Peterburgu prošle godine. U toku ove godine, Lajovićev skor pobeda i poraza iznosi 1:15, dok Pelja ima 19:16.

8401: M. ČEKENATO – L. ĐERE, 21.30
(Tenis, ATP Umag, zemljana podloga)

Ukoliko Đere savlada Čekenata, mogao bi sa 100. pozicije, skočiti za čak nekoliko mesta na ATP listi. Njegov današnji rival je trenutno 27. na svetu, i cilja skok u prvih 20. Biće teško srpskom teniseru danas, pre svega zbog činjenice da ga je Čekenato 2016. godine u Italiji porazio s 2:0 u setovima. Uprkos tome, treba znati i da Đere iz dana u dan igra sve bolje, i da je u izuzetnoj formi, te da mu odgovara podloga kakvu će danas imati u Hrvatskoj. Zato nije nemoguće da Srbin odigra partiju koja Italijana naterati na povlačenje.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara