NAJAVA DANA, (petak, 7. decembar): Jako uz Juventus - Inter, pa zatim Bundesliga, Belgija, Primera i naravno Evroliga

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.12.18. | 08:09

Pogledajte koji nas to zanimljivi parovi čekaju danas

1003: JUVENTUS – INTER, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Derbi Serije A, možda prođe i bez Kedire, ali se nikako ne može reći da će Inter zbog toga imati bilo kakvu olakšavajuću okolnost, budući da Juve od apsolutne perfekcije deli samo jedan jedini X od početka šampionata. Uostalom Kristijana Ronalda, i ekipu ove sezone kod kuće je poništio jedino Mančester Junajted u četvtom kolu Lige šampiona, i to sve zbog nesrećnog autogola Bonućija u 90. minutu utakmice. Pošto Inter na mečevima ovoga para punu vajdu nije video već pet godina, iako je pre godinu dana sve okončano bez golova, jasno je ko se i koliko pita na ovom, uvek uzbudljivom susretu.

Izabrane vesti

3003: BREMEN – F. DIZELDORF, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Verderu sledi neminovan pad sa devete pozicije Bundeslige, nastavi li s kiksevima koji su na poslednjih pet utakmica zaveli četiri X ishoda, i GG remi protiv Frajburga. Bolja prilika za popravni ne može doći od one koju domaćima pruža fenjeraški Dizeldorf, koji je na proteklih pet mečeva protiv Herte zabeležio tek drugu pobedu u šampionatu. S druge strane, Fortuna će pokušati da nešto učini, jer kako sada stvari stoje, povratak u Cvajtu joj na kraju ne gine.

4002: LEGANES – HETAFE, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Leganes se polako popravlja, pa bi susret s Hetafeom koji šareno igra u poslednje vreme iako ga dele četiri boda viška na tabeli mogao da se okarakteriše kao sudar ravnopravnih. Istina, u februaru na meču ovoga para nije bilo golova, a Hetafe je 2017. uspeo da slavi u gostima. Treba videti, može li Leganes sada da priredi osvetu, i konačno iskoristi prednost domaće trave za šta mu, makar statistički fali nešto čvršća igra u defanzivi.

1802: VASLAND BEVEREN – KLUB BRIŽ, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Vasland Beveren je kao poručen Brižu za održanje koraka od četiri boda zaostatka za vladajućim Genkom. Dakle, čist zicer za goste, budući da su domaći poslednji na tabeli sa samo jednom pobedom, i ukupnom gol razlikom od 17:25. Svakako, susret 18. kola prilika je za Klub Briž da povrati dah nakon tri ne tako dobre partije u poslednje vreme, ali i da izbriše činjenicu po kojoj je u toku ove kalendarske godine na dva susreta s Valsland Beverenom morao da se zadovolji sa po 1:1.

2101: VBA – ASTON VILA, 21.00
(Fudbal, Engleska 2)

Susret dve jako solidne ekipe mogao bi doneti napetost. Istina, po postignuću VBA je nešto bolji, ali ne treba zaboraviti ni da je Aston Vila na miulih pet susreta zabeležila jedino neverovatno visok X sa Notinemom pri konačnih 5:5. Aston Vila je u međuvremenu nanizala sve same pobede, i to samo jednom bez prolazne 3+ igre, što svakako treba uzeti u obzir pri tjipovanju na golove. Domaći će na to sigurno odgovoriti energično, naravno onako kako dolikuje doskorašnjem članu Premijer lige.

1605: PSV – EKSCELZIOR, 20.45
(Fudbal, Holandija 1)

Posle prvog kiksa u šampionatu na derbiju s Fajenordom, PSV mora da savlada Ekscelzior, budući da dva boda prednosti u odnosu na Ajaks i nisu neki naročiti kapital. Uostalom, najbolji napad lige će pitanje ove utakmice sigurno ekspresno pokušati da reši, budući da Ekscelzior trenutno raspolaže s gol razlikom od 22:34. Uz sve to, PSV-u u prilog ide i tradicija ovoga para koja ne vidi goste kao silu koja može da priredi iznenađenje. Uz to, valja znati da je na Ekscelziorovim utakmicama u poslednje vreme obavezno dolazila GG igra, a da su golovi prštali, odnosno da je neretko dolazilo i 5+.

4114: PORTO – PORTIMONENSE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Vladar Primeire, s najboljom odbranom u takmičenju sne brine o Portimonenseu, koji realno nije loš, ali nikako ni sastav dorastao ekipi koja je do sada samo dva puta poražena. Poslednji od ta dva dželata bila je Benfika, koja je slavila tek s 1:0. Portimonense je u poslednje vreme izgubio jedino od Moreirensea, a teško će mu biti da bilo šta učini ekipi koja je u skorije vreme s GG4+ ishodima u skorije vreme u svoju korist rešavala ozbiljne evropske bitke sa Šalkeom i Lokomotivom iz Moskve.

7803: EFES – REAL MADRID, 18.30
(Košarka, Evroliga)

U okršaj jednakih, Real Madrid ulazi posle dva vezana kiksa protiv Olimpijakosa i CSKA. Efes je nanizao pet pobeda u Evroligi, pa na račun tih frustracija pokušava da iskoristi prednost domaćeg parketa, i preseče istorijski niz od pet vezanih pobeda Reala na mečevima ovoga para. Svakako, sve su to predispozicije za uzbudljiv okršaj, i ogromnu bitku u reketu za svaku loptu. Dakle, u okršaju za treću poziciju na tabeli Evrolige sve je moguće.

7804: BASKONIJA – CSKA, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Armejcima je pobeda potrebna, a nadaju se da će je lagano i ostvariti protiv Baskonije koja je izgubila četiri od proteklih pet mečeva Evrolige. Jedina pobeda protiv Panatanaikosa od 86:77, ipak nije dovoljna za odbranu od mašinerije kakvu ima CSKA, koji je uz sve pobrojane epitete u pet vezanij navrata Špancima davao časove košarke, i naravno svaki put slavio.

7805: PANATINAIKOS – FENERBAHČE, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Feneru Željka Obradovića ništa ne može da pomrači slavu lidera Evrolige, jer lagodne partije u poslednje vreme, obećavaju opušten posao protiv Panatanaikosa. Grci su vezano poraženi od Himkija sa 76:68, i Baskonije 86:87, što im nikako ne podiže moral pred susret s turskim košarkaškim majstorima. Ovoga puta, iz realnih, navedenih razloga uopšte ne treba razmišljati o uzrocima i posledicama zbog kojih je Fenerbahče pred Panatanaikosom poklekao u septembarskom prijateljskom okršaju.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara