NAJAVA DANA (ponedeljak, 19. novembar): Derbi je u Gelzenkirhenu, drama i u Pragu, drama i u Skoplju, Sofiji…

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.11.18. | 08:08

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

6027: NEMAČKA – HOLANDIJA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija A)

Nemci su ispali u Ligu B, Holanđani bi čak uz bod u Gelzenkirhenu mogli i do prvog mesta u grupi i plasmana na završni turnir. Neće biti lako, ali zanimljiv je podatak da su Nemci u 11 sudara sa Holandijom na domaćem terenu izvojevali samo dve pobede.

Izabrane vesti

6029: ČEŠKA – SLOVAČKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija B)

Direktan okršaj za drugo mesto u grupi i preživljavanje u Ligi B. Česi su u prednosti, pošto im posle 2:1 u Trnavi sada odgovora i bod. Slovaci dakle nemaju izbora, moraju da napadnu, a nije im to najjača strana.

6030: DANSKA - R. IRSKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija B)

Jedna od samo dve utakmice poslednjeg kola takmičenja koja ama baš nikome ništa ne znači. Danska je prva, Irska ide u Ligu C. U Dablinu je bilo 0:0, ali možda se sada i jedni i drugi opuste.

6034: BUGARSKA – SLOVENIJA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija C)

Slovenija prežaljena, Bugarska se sa Norveškom bori za prvo mesto na tabeli. Trenutno poravnati na 10 bodova, ni međusobni ovde ne donosi prevagu što znači da će na kraju možda odlučivati i gol razlika. Bugarska je tu za gol gora od Norvežana, pa mora da razmišlja ne samo o pobedi protiv Slovenije, već o dovoljno ubedljivoj pobedi.

6035: KIPAR – NORVEŠKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija C)

Norvežani se dakle jure sa Bugarskom, a i Kipar mora da bude pažljiv, pošto i dalje postoji opasnost da kao najgori trećeplasirani tim ispadne u Ligu D. Ako bi Crna Gora u našoj grupi uzela bod Rumuniji, a Norvežani slavili u poslednjem kolu Kipar bi ispao u Ligu D. Nema igranja.

6039: ANDORA – LETONIJA, 18.00
(Fudbal, Liga nacija D)

Letonije teoretski može i do drugog mesta, Andora juri treće. U suštini se i jedni i drugi bore za mesto u petom šeširu pred žreb za kvalifikacije za Euro 2020. godine. Ni na jednoj od dve utakmice Andore kod kuće, a ni na dve utakmice Letonije u gostima, nismo videli više od dva gola.

6040: GRUZIJA – KAZAHSTAN, 18.00
(Fudbal, Liga nacija D)

Gruzija je obezbedila promociju u Ligu C, Kazahstanu bi bod bio dovoljan da sačuva drugo mesto i ode u peti šešir za kvalifikacione utakmice. I Gruzija ima motiv, jer se bori za četvrti šešir. I vrlo verovatno će uspeti, pošto je po rezultatima najbolja ekipa Lige D.

6041: MAKEDONIJA – GIBRALTAR, 20.45
(Fudbal, Liga nacija D)

Makedonija samo ne sme da izgubi, jer bi u suprotnom Jermenija mogla da je pretekne u slučaju pobede u Lihtenštajnu.  Ali kako je u Gibraltaru slavila sa rutinskih 2:0 ovde pitanje pobednika ne bi smelo da se postavlja.

4041: ALMERIJA - LA KORUNJA, 21.00
(Fudbal, Španija 2)

Almerija ušuškana na sredini tabele, ali bi pobedom mogla bliže mestima koje znače baraž za promociju. Deportivo sa samo jednim porazom u 13 kola gađa jedno od prva dva mesta i direktan plasman u elitu. Almerija je negostoljubiv domaćin, izgubila je samo jednu od šest utakmica kod kuće, dobila četiri.

8347: CIBONA – ZADAR, 18.00
(Košarka, ABA liga)

Poslednja tri međusobna duela rivala iz Hrvatske dobio je Zadar, samo jedan u Zagrebu. Pre te pobede iz novembra 2017. vezao je šest poraza na gostovanju kod Cibone. Trenutno, Cibona je za pobedu ispred Zadra na tabeli regionalnog takmičenja.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara