NAJAVA DANA (sreda, 10. oktobar): Srpske odbojkašice udaraju na Japanke… Zvezda igra Evrokup

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.10.18. | 08:23

Pre nego što prionete na tipovanja, pogledajte statističku analizu najinteresantnijih parova

9136: JAPAN Ž - SRBIJA Ž, 12.20
(Odbojka, Svetsko prvenstvo)

Ženska seniorska reprezentacija Srbije dočekuje nastavak takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu sa maksimalnim učinkom na prvom mestu Grupe E u drugoj fazi takmičenja. Izabranice Zorana Terzića u trećem kolu čeka domaći Japan, odnosno jako žilava ekipa koja je dobila poslednjih pet utakmica na velikom takmičenju, i do sada ostvarila set razliku od 20:5. Naše odbojkašice su, to vredi znati besprekorne, nisu izgubile nijedan set, a Japan su u maju već tukle s 0:3 u okviru Lige nacija.

Izabrane vesti

6601: ITALIJA – UKRAJINA, 20.45
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Italijani ne znaju za pobedu poslednje četiri utakmice. Remiji sa Holandijom i Poljskom kao i poraz od Portugalije odveo ih je na zadnje mesto tabele u Ligi nacija. Ukrajinci se takođe nisu plasirali na SP u Rusiji, ali su u poslednje vreme uspeli da unaprede igru. Nisu izgubili poslednjih sedam utakmica i vezali su tri pobede uključujući i one nad Češkom i Slovačkom u Ligi nacija. Ukrajina nikada nije uspela da pobedi Italiju, a samo jednom prilikom izvukla je remi.

1521: KRUZEIRO – KORINTIANS, 02.45
(Fudbal, Kup Brazila)

Kruzeiro je u krizi. Prošlogodišnji osvajač Kupa dobio je samo jednu od poslednjih šest utakmica. Nalazi se na 9. mestu tabele i trenutno je u opasnosti da propusti Kopa Libertadores takmičenje sledeće godine. Upravo zbog toga ovo finale im je izuzetno važno. Pobeda je ujedno i ulaznica za najveće takmičenje u Južnoj Americi. Gosti takođe ovaj Kup vide kao jedini način da nešto urade ove sezone s obzirom da su na 11. mestu tabele u Seriji A. Kruzeiro nije gubio od ovog protivnika na svom terenu prethodna tri puta. Ranije u sezoni Korintijans je slavio sa 2:0, a poslednji njihov duel na stadionu Kruzeira završen je bez pobednika 1:1.

4365: TJUMEN – CSKA, 16.00
(Fudbal, Kup Rusije)

Bod deli Tjumen od opasne zone na tabeli Rusije 2, a njihova igra u poslednje vreme prilično je promenljiva – dve pobede, dva poraza i remi na prethodnih pet mečeva. CSKA je posle sedam kola u kojima nije poražen prošlog vikenda izgubio gradski derbi od Lokomotive. Trenutno zauzimaju sedmu poziciju u Premijer ligi uz devet bodova zaostatka za vodećim Zenitom. Jedini put ove dve ekipe srele su se 2012. takođe u Kupu, i taj duel CSKA je u Moskvi dobio sa 3:0. Sličan ishod očekuje se i ovog puta.

5541: NIKOBING - VEJLE KOLDING, 18.00
(Fudbal, Kup Danske)

Posle 12 kola Nikobing je sedmi na tabeli Danske 2 u kojoj je posle lošeg starta izgubio samo jednom na poslednjih pet utakmica. Vejle je pri dnu tabele u Danskoj Superligi, a od starta sezone, odnosno od 12 odigranih utakmica čak šest je odigrao nerešeno. Prošle sezone oba tima igrala su u Danskoj 2 i njihov susret u maju ove godine Vejle je dobio sa 2:1, a na četiri od poslednjih pet okršaja ovih timova viđen je tip GG3+.

7006: CEDEVITA – ALBA, 19.30
(Košarka, Evrokup)

Cedevita je u prvom kolu Grupe B izgubila od Limoža sa 68:82. Alba je u isto vreme bila bolja od Tofasa sa 107:91, što svakako nagoveštava nemačku aspiraciju ka trijumfu u na ovom susretu. Ne treba zaboraviti da je Cedevita u poslednje vreme izgubila polufinale ABA Superkupa, kao i prvo kolo jadranskog takmičenja. Zagrepčane je na tim mečevima porazila naša Crvena zvezda, a zatim i Partizan sa 84:87. Nakon toga Cedevita je bila bolja od Zadra u ABA ligi, kao i od Osjeka u nacionalnom šampionatu. Alba je ipak kvalitetniji rival od navedenih zemljačkih ekipa, pa treba očekivati da Nemci nešto oštrije uđu u ovu utakmicu.

7007: MONAKO - CRVENA ZVEZDA, 19.45
(Košarka, Evrokup)

Zvezda je na otvaranju takmičenja slavila ubeljivo protiv Ulma u Beogradu. Monako je s druge strane sa 80:68 savladao Brešu, pa ima razloga za samopouzdanje pred sudar s timom Milana Tomića. Setimo se da je monako u prvom susretu bio predvođen Elmedinom Kikanovićem, bivšim košarkašem crveno-belih koji je za 30 minuta igre postigao 20 poena. Zvezda na ovaj meč odlazi nakon sjajne pobede u Podgorici, pojačani Perperogluom, Beronom, Cirbesom, Odžom i Fajerom.

7003: TURK TELEKOM – VALENSIJA, 19.00
(Košarka, Evrokup)

Valensija je u prvom kolu lagano savladala Lion sa 84:62. Turk Telekom je pao pred Zenitom s 91:80, pa se na osnovu svega prikazanog veoma jednostavno zaključuje da će Španci pokušati ponovo da dođu do punog plena. Uzgred, valja znati da će taj atak Valensija ozbiljno shvatiti, budući da tim na domaćim terenima zasad ima jednu pobedu, i poraze od Unikahe i Real Madrida. Zato bi im iskupljenje na evropskom parketu dobro došlo.

7679: R. FEDERER – D. MEDVEDEV, 13.30
(Tenis, ATP Šangaj)

Sve sem lagane pobede drugog reketa planete koji je u poslednje vreme poražen jedino od Milmana na US Openu, bilo bi pravo čudo. Ipak, ne treba zaboraviti da ni Medvedev nije baš sladak za velike rivale, što je dokazao pobedivši Nišikorija, Švarcmana, i Raonića u poslednje vreme. Naime, Rus je od kraja septembra vezao osam pobeda, na kojima je izgubio samo dva seta. Federer će zato munjevito morati da reaguje, kako Medvedev ne bi pružio otpor koji bi mogao da ga poljulja u nameri da ga slomi.

FOTO: MN Press    


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara