NAJAVA DANA (sreda, 12. jun): Drugi čin košarkaškog finala, reprezentacije u akciji u odbojci i rukometu

Vreme čitanja: 5min | sre. 12.06.19. | 08:07

Pročitajte šta nas očekuje od sportskih dešavanja danas

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA, 19.00
(Košarka, Srbija 1)

Prvi meč finalne serije Košarkaške Superlige doneo nam je dosta neizvesnosti, ali i tenzija na samom terenu. Crvena zvezda je na kraju u zanimljivoj završnici uspela da dođe do trijumfa rezultatom 98:94 i tako povede sa 1:0, ali ih već večeras očekuje znatno teži posao. Na istom mestu, ali pred navijačima Partizana, biće odigran drugi susret finala u kojem crno-beli moraju da uzvrate ukoliko ne žele da zapadnu u veliki rezultatski zaostatak. Serija se igra na tri dobijene utakmice, pri čemu je treća planirana za subotu.

Izabrane vesti

NEMAČKA – ŠPANIJA, 18.00
(Fudbal, SP za žene)

Svetsko prvenstvo za žene u Francuskoj donosi nam danas pravu malu poslasticu. Koplja će ukrstiti reprezentacije Nemačke i Španije, a pobednik ovog susreta bi već nakon drugog meča obezbedio prolaz u narednu fazu. Obe selekcije su bile uspešne na otvaranju, pa je tako tim sa Iberijskog poluostrva sa 3:1 savladao Južnoafričku Republiku, dok su Nemice bile bolje od Kine. Poslednju titulu je Nemačka osvojila još 2007. godine, dok Špankinje jure prvi pehar.

DEPORTIVO – MALAGA, 21.00
(Fudbal, Španija 2, plej-of)

Jurila je Malaga sve do samog kraja ligaškog dela Segunde drugo mesto i direktan plasman u Primeru. Ipak, Granada je na kraju prva prošla kroz cilj, te je drugi tim iz Andaluzije ostao kratkih rukava i moraće sreću da potraži kroz plej-of. Na prvom stepeniku na putu ka povratku u viši rang ih čeka ekipa Deportiva La Korunje. I oni su morali da strepe sve do samog kraja, pošto su tek u poslednjem kolu obezbedili šesto mesto na tabeli, poslednje koje garantuje razigravanje. Kladioničarski gledano, oba duela ove sezone donela su nam 0-2 gola, a pošto je ulog veliki, možda ćemo sličan razvoj situacije videti i večeras.

HRVATSKA M21 – DANSKA M21, 18.30
(Fudbal, prijateljska)

Biće ovo poslednja provera Hrvata i Danaca pred Evropsko prvenstvo za mlade koje počinje naredne nedelje u Italiji. Naravno da i jedni, ali i drugi imaju velike ambicije pred večerašnji susret, mada ne mogu da se pohvale blistavom formom. Promenljiva igra kaže nam da su Hrvati dobili samo dva od poslednjih pet duela, a isto tolik trijumfa zabeležili su Danci. Dve ekipe se do sada nisu nikada sastajale u ovom uzrastu, tako da je teško odrediti ko je favorit.

JAPAN – SRBIJA, 12.10
(Odbojka, Liga nacija, žene)

Japan i Srbija pokušaće da se dokopaju jednog od mesta koje u završnicu Lige nacija. Kako stvari stoje, teško da će se bilo koja od ove dve selekcije tamo i naći. Naša reprezentacija je vezala dva ubedljiva poraza rezultatom 3:0 u setovima od Belgije i Tajlanda, dok je Japan poklekao od Brazila. Treba podsetiti da je domaćin ovog turnira upravo Japan, što znači da će odbojkašice te zemlje imati neverovatnu podršku sa tribina dvorane u Tokiju.

BELGIJA – SRBIJA, 20.00
(Rukomet, kvalifikacije za EP)

Srbija juri plasman na Evropsko rukomentno prvenstvo, ali deluje da ono izmiče iz meča u meč. Naša selekcija još uvek nije došla do pobede u ovim kvalifikacijama, a jedino čime može da se pohvali su dva remija protiv Hrvatske i Belgije na domaćem terenu. Upravo će protiv ovih druigh igrati večeras, a Belgija je jedina selekcija koja ima lošiji bilans od Srbije u grupi. Treba napomenuti da treće mesto može da odvede dalje u razigravanje, ukoliko se selekcija nađe među četiri najbolje, kada se budu u obzir uzeli i ostali timovi koji završe na tom mestu u grupi. Treba očekivati dosta golova, jer će i jedni i drugi poušati da dođu do trijumfa.

VENECIJA – SASARI, 20.45
(Košarka, Italija 1)

Sasari je konačno zaustavljen u plej-ofu Palakanestra, pošto mu je prvi poraz nanela upravo Venecija u prvom susretu ove finalne serije. Da je bilo gusto, bilo je, ali večeras treba očekivati reakciju Đanmarka Poceka, koji će sigurno od igrača zahtevati da duelu pristupe nešto agresivnije i angažovanije. Serija neće odlučivati oko putnika za Evroligu, tako da i jedni i drugi smeju da se opuste i da pokušaju da pruže najbolju igru. Venecija inače igra tvrdo na domaćem terenu i uspela je da ograniči Sasari na mali broj poena u prvom meču, što ne znači da će Pocekova četa stajati po strani i to nemo posmatrati.

PROMITEAS – PANATINAIKOS, 17.30
(Košarka, Grčka 1)

Burna košarkaška sezona u Grčkoj polako se privodi kraju i deluje da samo čudo može sprečiti Panatinaikos da ne podigne pehar namenjen prvaku ove zemlje. Olimpijakos je izbačen iz lige, jer se u četvrtfinalu nije pojavio na terenu protiv Zelenih, a i Panatinaikos je jedno vreme pretio da će napustiti najjači rang takmičenja u ovoj zemlji. Strasti su se donekle stišale, PAO je ostao tu gde jeste i želeće da u vitrine doda još jedan trofej. Promiteas je ekipa koja igra čvrstu odbranu, slično kao i Zeleni, pa bismo mogli da vidimo tvrd susret sa dosta faulova.

ŠTRUF – KECMANOVIĆ, 11.00
(Tenis, ATP Štutgart)

Miomir Kecmanović je u prvom kolu turnira u Štutgartu napravio iznenađenje i eliminisao Filipa Kolšrajbera, ali svakako neće na tome želeti da se zaustavi. Na redu je osmina finala u kojem će ga sačekati Jan-Lenard Štruf, koji je na prvom koraku izbacio Denisa Šapovalova rezultatom 2:0. Dva tenisera će prvi put ići čelo u čelo, a trenutno bolje plasiran na ATP listi je Štruf koji zauzima 38. poziciju. Kecmanović „sedi“ na 83. mestu.

CONGA – RAONIĆ, 11.00
(Tenis, ATP Štutgart)

Pravi meč za teniske sladokusce nas očekuje u Štutgartu ovog popodneva. Žo-Vilfred Conga i Miloš Raonić će ukrstiti rekete u duelu „starih znalaca“. Biće to osmi susret ova dva tenisera, a blagu prednost u međusobnom skoru ima Kanađanin koji je došao do četiri pobede, naspram tri koliko ima Francuz. Poslednji put sastali su se prethodne godine na Mastersu u Parizu, kada je Raonić slavio rezultatom 2:1. Inače, ovo nije prvi put da se sastaju na travnatoj podlozi, pošto su igrali i na turniru u Hurlingamu pre nešto manje od godinu dana. Tada je uspešniji bio Francuz, takođe u tri seta.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara