NAJAVA DANA (sreda, 19. septembar): Valensija - Juventus, u punom špilu parova Lige šampiona... Partizan igra sa Građevinarima

Vreme čitanja: 5min | sre. 19.09.18. | 08:12

Pogledajte koji nas to sportski događaji očekuju danas...

6409: AJAKS – AEK, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Ajaks je ubedljiv u Erediviziji gde je bez poraza posle pet odigranih kola uz samo jedan primljen gol. Njihov uspeh u kvalifikacijama zasnivao se pre svega na odličnim partijama koje su demonstrirali na Johan Krojf Areni sa koje su pognute glave odlazili Šturm, Standard i Dinamo Kijev. AEK je bio bolji od Seltika i Videotona u kvalifikacijama, a i u domaćem prvenstvu posle tri kola imaju maksimalan učinak. U njihovom premijernom odmeravanju Ajaks ima ulogu favorita, ali treba imati u vidu da Grci gotovo redovno postižu golove na evropskim gostovanjima.

Izabrane vesti

6410: ŠAHTJOR – HOFENHAJM, 18.55
(Fudbal, Liga šampiona)

Ukrajinci su u seriji od pet vezanih pobeda u domaćem šampionatu uz samo tri primljena gola. Mančester Siti je svakako favorit za prvo mesto u ovoj grupi, ali Šahtjor ima izgledne šanse da zauzme drugo pored Hofenhajma i Liona. Nemačkom timu je ovo premijerno učešće u najjačem takmičenju. Prethodnu sezonu u Bundesligi završili su na trećem mestu, međutim ove su upisali samo jednu pobedu uz dva poraza na tri odigrana meča. Iskustvo bi u ovom slučaju moglo da prevagne, a ono je na strani Ukrajinaca.

6411: BENFIKA – BAJERN, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Od četiri odigrane utakmice u Primeiri Orlovi su dobili tri uz jedan remi. Do grupne faze su stigli posle eliminacije Fenerbahčea i PAOK-a. Bajern je započeo još jednu dominantnu sezonu u Bundesligi gde su protivnike dobijali tri puta uz tri postignuta gola na svakoj utakmici. Naravno, i ovde su kandidati za osvajanje jednog od vodećih mesta u grupi u kojoj su još AEK i Ajaks. Bajern i Benfika sreli su se u četvrtfinalu ovog takmičenja 2016. kada su Nemci prošli dalje ukupnim rezultatom 3:2. Golova bi trebalo da bude i ovog puta.

6412: MAN. SITI – LION, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Građani su novu sezonu u Premijer ligi započeli očekivano (četiri pobede i remi) i dva boda deli ih od vodećeg dvojca Čelsija i Liverpula. Očekuje se da će u istom maniru nastaviti i u ovom takmičenju. Lion je prošlu sezonu završio na trećem mestu u uzbudljivoj završnici, međutim na pet odigranih mečeva u ovoj, dva puta su poraženi uz isto toliko pobeda i jednim nerešenim ishodom. Mančester Siti je ipak puno kvalitetniji tim i pobeda Liona bila bi ravna senzaciji.

6413: PLZENJ – CSKA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Na Čehe treba odzbiljno računati. Razlog je uigran sastav Plzenja koji je uostalom bio osnovni sastojak osvajanja titule. Naravno, ne treba previše obraćati pažnju na poraz ovog tima od 4:0 u poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Slavijom iz Praga. Umesto toga treba se osvrnuti na temeljno rekonstruisan tim CSKA, u kome su karijere okončali defanzivni fudbaleri Sergej Ignašević, i braća Berezucki. Poslednji prijateljski susret ovih ekipa okončan je bez golova.

6414: REAL M. – ROMA, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

O Realu kao moćniku koji je osvojio minule tri Lige šampiona izlišno je govoriti. Statistika je tu brutalni saveznik tima Đulena Lopetegija. Iako su u letnjoj razmeni, odnosno trgovini fudbalskim oružjem Madriđani ostali bez Kristijana Ronalda, oni su i dalje bez razmišljanja glavni favoriti za osvajanje grupe. Njima tu svakako može konkurisati Roma koja ima kvalitet, a uz to je prošle godine u četvrtfinalnom dvomeču sa Barselonom pokazala nedvosmislenu magiju preokratea, budući da je 4:1 iz prve utakmice anulirala, i nadmašila s 3:0 u revanšu. Zato bi ovo mgao biti izuzetno zanimljiv meč.

6415: VALENSIJA – JUVENTUS, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Juve ima Kristijana Ronalda, a ko ima njega, može da računa i na strah protivnika, u ovom izvlačenju Valensije kojoj nešto u igri definitivno fali. Šta može da zaboli Špance u Evropi, to ostaje da vidimo, a da bi moglo biti problema, nagoveštavaju tri X ishoda, i poraz od Espanjola u prva četiri kola Primere. Juventus je bez greške pregazio prva četiri kola Serije A, a da ume da primi gol, videlo se na ukupno tri prvenstvene utakmice. Ukoliko formulu za proboj pronađe Valensija ovaj meč Grupe H, momgao bi doneti veliko uzbuđenje.

6416: JANG BOJS - MAN. JUN, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Švajcarci ne bi trebalo da zastanu u grlu Mančester Junajtedu, ili to bar tako slovi na papiru, budući da su ostrvljani u minulih pet kola pokazali ranjivost u Premijer ligi igrajući sa Totenhemom 0:3, i Brajtonom 3:2. Jang Bojs je nanizao šest pobeda u domaćim vodama, pokazavši s gol razlikom od 19:4 da savršeno zna da odbrani kazneni prostor. Tako je bar bilo u Švajcarskoj, što izaziva i na optimistične GG igre, uz pobedu gostujuće ekipe koja ne bi bila nikakvo iznenađenje na ovom meču.

2121: MIDLSBRO – BOLTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2) 

Midsbro se baš lepo progurao u prvih sedam kola Čempionšipa, budući da je poražen samo na jednoj, i to poslednjoj utakmici protiv Norviča. Bolton je tri puta slavio, i u dva navrata remizirao i zgubio. Gol razlika domaćina od 9:3, i Boltona 9:10 vuku na tvrd meč. Midlsbro je svakako makar umereni favorit, a igra na vipe golova do izvesne mere upitna zbog njihove činjenične neefikasnosti u napadu.

2122: N. FOREST - ŠEFILD V, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Šumari su baš zapali u ćorsokak, budući da ih slava nije htela na minula četiri meča. Čak tri puta su odigrali za X, a isto toliko puta su ih pratile i GG partije. Šefild Vensdej je u istom periodu tri puta slavio, i remizirao sa Stoukom, pri konačnih 2:2. Na poslednje četiri utakmice ovoga tima došla je GG igra, a večerašnji gosti su slavili na proteklih pet viđanja s Notingemom, obavezno uz 3+ ishode, tri puta s golovima na konto obe ekipe, dakle uz prolazne GG igre.

1030: SAMPDORIJA – FIORENTINA, 19.00
(Fudbal, Italija 1)

U odloženu utakmicu prvog kola Serije A, Sampdorija, kao i Fjorentina ulaze sa skorom od dve pobede i po jednim porazom. Sampdoriji je u drugom kolu s minimalcem presudio Udineze, Napoli je doakao Fjorentini u četvrtom. Bitno je znati da su obe ekipe pokazale odlične defanzivne sposobnosti, budući da je domaćin do sada primio samo jedan gol u Seriji A, a gosti tek dva. To u najavi daje sve aspekte za težak meč, odnosno za ne tako izvesne golove.

2706: PARTIZAN – RAD, 17.00
(Fudbal, Srbija 1)

Čudo bi se desilo samo u slučaju da Humska ne vidi rušenje svih nada Građevinara. Istina, Partizan je u Superligi vezao tri slavljeničke epizode, nakon remija u Lučanima, ali se videlo da će tim Zorana Mirkovića morati da pokaže da li je nešto u međuvremenu naučio. Cilj je povećanje efikasnosti u napadu, koja nije krasila Partizan na početku sezone. Naime, tim je postigao svega sedam golova, nasuprot 22 koliko u skoru ima Crvena zvezda i 15 koliko stoji kraj učinka Meraklija. Partizan tradicionalno na ovom paru stiže do 3+ pobeda, što je takođe otežavajući faktor za Rad koji je u prošlom kolu savladao Dinamo iz Vranja.

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara