NAJAVA DANA (sreda, 20. mart): Panceri šteluju Orlove za Ronalda, Orlići u misiji protiv Ukrajinaca! Čeka nas i Evroliga

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.03.19. | 08:08

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja...

6601: NEMAČKA – SRBIJA, 20.45
(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Joakim Lev krizu Pancera rešava oštrim rezovima, odnosno “amputacijom” Botenga, Humelsa i Milera iz sastava ekipe. Nemci su dakle mlađi nego na Mundijau u Rusiji gde su mimo očekivanja zakovali u grupi, i baš takvi će na crtu Orlovima koji su prošle jeseni osvojili grupu u Ligi nacija. Naime, Srbija je u tom ciklusu igrala bez Luke Milivojevića, Matije Nastasića, Vladimira Stojkovića. Njih neće biti ni sada, ali se mnogo očekuje od Gaćinovića, Kostića i Aleksandra Mitrovića. Pa da vidimo kako će podmlađeni sastav Pancera delovati naspram Orlova koje tek čeka Portugalija u kvalifikacijama ta Euro 2020.

Izabrane vesti

6606: VELS – TRINIDAD I TOBAGO, 20.45
(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Ako Geret Bejl i ostali Velšani negde mogu da provere da li su nešto naučili, odnosno popravili se u odnosu na kiks partije sa Danskom u Ligi nacija, onda je to Trinidad i Tobago. Naime, Velšani su u Grupi 4, Lige B osvojili drugo mesto, i to s polovičnim učinkom od dve pobede i dva poraza. Prijateljski su ih od septembra tukli Španci i Albanci, dok je Trinidad i Tobago od desetog meseca minule godine izgubio prijateljske mečeve s Tajlandom i Iranom. Zato, ako je do kvaliteta, onda Vels ne bi smeo da se prijateljski previše muči sa večerašnjim protivnikom.

6062: UKRAJINA M19 – SRBIJA M19, 11.30
(Fudbal, Kvalifikacije za EP, M19)

Orliće Nenada Sakića u Grupi 7 pored Ukrajine, čekaju Italijani i Belgijanci. Plasman na završni turnir obezbediće samo najbolji tim u grupi. Zato je vrlo važno kako će naš sastav odigrati protiv Ukrajine koju je u februaru, prijateljski potukao mladi sastav Izraela sa čak 4:0. Važan adut Sakićevog tima mogao bi biti Filip Stuparević koji je ove zime otišao s Voždovca u Votford u transferu vrednom 3.000.000 evra. Inače po četiri igrača državnom sastavu je stiglo iz Partizana i Čukaričkog, dok po trojica stižu iz Brodarca i Vojvodine. Tu je i Zvezdin čuvar mreže Miloš Gordić.

6069: NEMAČKA M19 – HRVATSKA M19,15.30
(Fudbal, Kvalifikacije za EP, M19)

Mladi Panceri, kao i Hrvati imaju aspiraciju da nastave dalje. Neće moći i jedni i drugi, jer ta karta je rezervisana samo za najbolji tim Grupe 3 i koju spadaju i Mađari i Norvežani. Inače Hrvatska selekcija ovoga uzrasta poslednji put je poražena u oktobru u prijateljskom susretu sa turskom koja je slavila sa 1:4. Nemcima u novembru po istom osnovu nisu prijali Portugalci i Holanđani. Sudeći po kvalitetu sastava, ovaj meč bi mogao biti vrlo napet, možda i odlučujući za konačan plasman u kvalifikacionoj grupi.

7925: DARUŠAFAKA – HIMKI, 18.15
(Košarka, Evroliga)

Darušafakin brod je potonuo, o čemu govori niz poraza koji po svemu sudeći uliva potpuno rasulo u ekipu. Himki je nešto, ali ne i znatno bolji, jer u poslednje vreme ima samo pobedu nad ekipom Budućnosti iz Podgorice koja je pala sa 90:98. Poslednju utakmicu ovoga para dobio je Himki sa tesnih 85:84 u decembru mesecu. Ostaje nam da vidimo mogu li Turci da iskoriste svoj parket konačno za nešto konkretno, budući da su sve tri do sada izvojevane pobede u Evroligi izboksovali baš na svom pragu.

7926: PANATINAIKOS – BASKONIJA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Lepo, razigrano u poslednje vreme nastupaju i jedni i drugi. Panatinaikos jedini poraz sa poslednjih pet utakmica vuče od dominantnog Fenera, dok Baskonija nije ništa mogla Barsi koja je slavila sa 10 poena razlike. Zato deluje da će ovde biti nadigravanja, uz šta vredi reći da je u novembarskom devetom kolu Evrolige, meč ovoga para dobila Baskonija sa 86:77.

7927: MAKABI T.A. – ŽALGIRIS, 20.05
(Košarka, Evroliga)

Žalgiris je nakon poraza od Baskonije odlično prošao u mečevima sa Gran Kanarijom i Bajernom. Domaći Makabi u protekla tri kola dobio je Darušafaku, pa Bavarce, da bi u poslednjem odigranom 26. krugu Evrolige poklekao pred Efesom sa 71:79. Imajući u vidu solidne forme oba sastava, ova utakmica obećava interesantan tok, možda i šansu Makabiju da se revanšira Litvancima za poraz u 14. kolu, pri konačnih 80:73.

7928: REAL MADRID – ARMANI MILANO, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Ekipa Real Madrida ima neosporan kvalitet, ali ni Armani će sigurno pružiti otpor timu koji ga poslednjih deset godina baca na kolena. Poslednji put, Real je u oktobru na meču drugog kola slavio sa 85:91. Sada će imati i prednost domaćeg parketa, uz šta treba navesti informaciju da Armani na teren izlazi nakon poraza od Venecije u Seriji A, koja ih je zadesila pri rezultatu 86:87.  

7706: B. KLAN - J. TIPSAREVIĆ, 15.00
(Tenis, ATP Majami)

Protivnik Tipsi je, može se reći "po meri", trenutno 93. reket sveta sa kojim se nikada nije susreo. Što se tiče favorita, priča je teška jer ne znamo u kakvoj je stanju Tipsa, ali je jasno da sigurno nije u vrhunskoj formi. Ako gledate na koga da odigrate, teška srca predlažemo na Amera, ali je bolja varijanta plus gemovi prvi set, jer će naš as sigurno dati sve od sebe. Dok bude imao snage.

7710: M. KECMANOVIĆ - E. GULBIS, 15.00
(Tenis, ATP Majami)

Ogromna razlika u iskustvu, ali čini se ne i u plasmanu i kvalitetu. Letonac je trenutno 78. na svetu i u poslednje vreme ima problema da iskoristi prednost koju stvori tokom meča, tako da često gubi i tesne susreta i setove. Pobednika je ovde teško unapred odrediti, ali smatamo da bi lova mogla da se uzme na igri da će biti taj-brejka ili trećeg seta.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara