NAJAVA DANA (sreda, 21. februar): Punom parom na Ligu šampiona, uz Sevilju, Mančester Junajted, Šahtjor i Romu… Naravno, tu su Primera i Liga Evrope

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.02.18. | 08:02

Pogledajte premotavanje najuzbudljivijih parova dana, pa prionite na tipovanja

6411: SEVILJA – MANČESTER JUNAJTED, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Sevilja ima dobar učinak u Evropskim takmičenjima, međutim to se pre svega odnosi na Ligu Evrope. U Ligi šampiona nikada nisu odmakli dalje od ove faze. U grupi su završili na drugom mestu sa dve pobede, jednim porazom i tri remija. Mančester se s druge strane kroz svoju „prošetao“. Dobili su pet od šest mečeva i izgubili jedino od Bazela. Dva rivala nisu se ranije sastajala, a Sevilja na Sančez Pishuanu sa klubovima iz Engleske ima pristojan skor. Tri pobede, jedan poraz i remi na pet odigranih mečeva.

Izabrane vesti

6412: ŠAHTJOR – ROMA, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Šahtjor i Roma su se poslednji put sreli u Ligi šampiona 2011. u identičnoj fazi ovog takmičenja. Ukrajinci su tada slavili u Rimu sa 3:2 i kod kuće sa 3:0. Zaustavila ih je Barselona u četvrtfinalu sa ubedljivih 6:1. Roma je zaustavljena na tri prethodna pojavljivanja u ovoj fazi. Za razliku od Šahtjora koji je veoma nezgodan na svom terenu, Italijani na Evropskim gostovanjima igraju prilično slabo. U četiri međusobna duela koja su imali u Ligi šampiona Šahtjor je dobio tri, a dve pobede kod kuće ostvarili su bez primljenog gola.

6518: CSKA - CRVENA ZVEZDA, 18.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Računajući i pripreme, CSKA je primio samo jedan gol u prethodnih pet susreta. S druge strane Crvena zvezda u poslednje četiri utakmice u Ligi Evrope nije primila gol. Biće ovo još jedna taktička bitka u kojoj će Vladan Milojević pre svega voditi računa o sopstvenom golu. Rani pogodak Moskovljana mogao bi da napravi probleme crveno-belima. Međutim, ukoliko Zvezda izdrži prvi udar, odnosno tridesetak minuta, jasno je da će pritisak biti na timu Viktora Gončarenka.

4005: LEGANES - REAL MADRID, 18.45
(Fudbal, Španija 1)

U pitanju je meč koji je trebao da bude odigran u decembru ali je zbog Realovih obaveza u FIFA klupskom Svetskom prvenstvu odložen. Biće ovo prilika za Real da se osveti Leganesu zbog šokantne eliminacije iz Kupa kralja u januaru kada su izgubili na Santjago Bernabeu sa 2:1. Ronaldo i ekipa su na prethodna dva meča „častili“ Sosijedad i Betis sa pet komada, u međuvremenu su savladali i PSŽ, i čini se da su konačno pronašli pravi ritam. Leganes je u sasvim suprotnoj situaciji. Izgubio je tri vezana meča u svim takmičenjima, a nije postigao gol na prethodna četiri. Real dočekuju posle poraza na gostovanju Đironi (3:0). Pre pomenutog poraza Zidanov tim je dobio tri vezana duela sa Leganesom.   

2109: BRISTOL SITI – FULAM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Fulam, Bristol Sitiju beži za tri boda, a u međusobnoj statistici stoji da domaćin naspram gostujućeg tima ima 4:2 pobede. Bristol je po tom osnovu duplo uspešniji od Fulama koji nije izgubio na šest poslednjih utakmica, i zato se s pravom nada da bi domaćin ovoga puta mogao da bude savladan. Treba znati da je Bristol Siti zapao u dubiozu koja se meri sa svega jednom pobedom na minulih osam utakmica Čempionšipa. Dodiše, poslednja dva meča Bristol je proknjižio X ishodom, uz GG 4+ dobitna tipovanja. 

2112: DERBI – LIDS, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Iako tabela kaže da je Derbi ekipi Lidsa beži za šest mesta, taj podatak ne treba uzimati preterano zdravo za gotovo, zbog nešto lošijih partija domaćina u poslednje vreme. Derbi je na minulih pet mečava tri puta odigrao X, jednom pobedio i jednom izgubio, dok Lids ima tri poraza, i dva remija sa poslednjih pet utakmica. Derbi je na četiri od pet poslednjih utakmica knjižio NG ishode, dok Lids u seriji ima tri GG 3+ utakmice. Poslednji međusobni okršaj večerašnjih rivala, dobio je Derbi sa (1:2).

2110: VULVERHEMPTON – NORIČ, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Vulverhempton i Norič su pregazili po četiri kola Čempionšipa bez ijednog poraza, s tim što je domaćin ipak nešto uspešniji, budući da mu u skor ulaze tri pobede, i poslednji GG remi sa Prestonom. Norič je vezao dva GG remija, a treba se setiti i da ga je Vulverhempton u poslednjem međusobnom susretu u oktobru savladao sa (0:2). Pre ovoga meča, počev od 2015. godine, Norič je tri puta uzastobno bio uspešnija ekipa u duelima ovoga para.    

1981: VARDAR – ŠKENDIJA, 14.00
(Fudbal, Kup Makedonije)

Biće napeto od prvog minuta, jer Vardar i Škendija trenutno i u prvenstvu imaju poprilično ujednačene učinke, što je i u međusobnom skoru pečatirano nedavnim remijem, sap po jednim golom obe ekipe. Dalje premotavanje kaže da je Vardar u oktobru savladap Škendiju sa 4:2. Treba se setiti i da je ekipa Škendije neporažena na minulih pet mečaeva u prvenstvu, a da pozitivan niz Vardara traje četiri utakmice. Škendija igra dobro u na strani, i deluje kao za nijansu bolji tim. Očekivano je da će gosti pokušati sebi da obezbede makar minimalnu pobededu, koja bi im olakšala zadatak u revanš meču.

3035: DARMŠTAT - KAJZERSLAUTERN, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Fenjeraški derbi, Dramštat dočekuje sa tri vezana poraza, dok Kajzerslautern pre poraza od Sandhauzena u ima dve vezane GG3+ pobede. Interesantno je su rivali ovoga para do sada odigrali tri utakmice u Cvajtoj, a da je na njima dva puta došao X, uz dodatno 0-2 tipovanje. Dramštat je kao slavo 2015. sa 3:2, a interesantno je da od tada protiv Kajzerslauterna nije igrao kao domaćin.

(Foto: Reurters/Action Images)


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara