NAJAVA DANA (sreda, 27. februar): Novi El klasiko, Premijer liga uz Siti, Liverpul, Junajted, Čelsi, Totenhem i Arsenal, a pratimo i Lasla Đerea

Vreme čitanja: 5min | sre. 27.02.19. | 08:09

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

4061: REAL MADRID – BARSELONA, 21.00
(Fudbal, Kup kralja)

Prvi kup duel završen je bez pobednika (1:1) i sa golom na strani Real je u blagoj prednosti. Možda bi u nekim drugim okolnostima i pokušali da sačuvaju tu prednost, ali ne i kada je El Klasiko u pitanju. Barsa s druge strane nema izbora osim da napada od samog starta i uzda se u Mesija koji je, videlo se to po ko zna koji put i protiv Sevilje, uvek na visini zadatka kada je to najpotrebnije. Od pet poslednjih obračuna na Santjago Bernabeu četiri je dobila Barselona, dok Real nije slavio na najvećem derbiju dve godine. Ipak, derbi je derbi.

Izabrane vesti

2018: ČELSI – TOTENHEM, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Problemi za Sarijevu ekipu ređaju se iz dana u dan. Posle ubedljivog poraza od Mančester Sitija pre par nedelja u prvenstvu (6:0) izgubili su od ovog protivnika i u finalu Liga kupa nakon penala. Totenhem je i pored povratka Harija Kejna uspeo da izgubi od Barnlija koji je 14. na tabeli. Prethodno su vezali četiri pobede i po svemu sudeći moraće da se zadovolje trećim mestom koje vodi u Ligu šampiona. Čelsi ima odličan međusobni skor sa ovim protivnikom na Stamford Bridžu gde je samo jednom izgubio, a dobio je čak 16 od prethodnih 17 okršaja. Sedam od prethodnih devet završeno je golovima na obe strane.

2016: KRISTAL PALAS – MAN. JUN, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Kristal Palas nije izgubio meč skoro mesec dana. Ovaj niz započeo je pobedom nad Totenhemom u FA kupu i zahvaljujući dobrim igrama „odlepio“ se od timova iz donjeg dela tabele. Mančester je od dolaska Solskjera pretrpeo samo jedan poraz i to od PSŽ-a u LŠ. Dva puta su odigrali nerešeno, a jedan od ovih remija odigrao se u prošlom kolu sa Liverpulom. Od prethodnih pet duela sa Palasom dobio je četiri uz jedan remi, a interesantan podatak govori da je od Kristal Palasa poslednji put izgubio pre 15 godina.

2015: MAN. SITI – VEST HEM, 20.15
(Fudbal, Engleska 1)

Građani su sveli prednost vodećeg Liverpula na samo jedan bod, a ne tako davno ona je iznosila skoro deset. Njihov učinak u Premijer ligi je „zastrašujući“ posebno kod kuće gde su dobili 19 od poslednjih 21 duela, dok su na prethodnih 17 odigranih na Etihadu postigli najmanje dva gola. Vest Hem je na polovini tabele i pobeda nad Fulamom u prošlom kolu (3:1) prekinula je njihov niz od pet mečeva bez pobede u svim takmičenjima. Problem su njihove loše igre na strani, izgubili su četiri od prethodnih pet, i primali golove na 17 od poslednjih 19. Siti je dobio prethodnih sedam okršaja, a Vest Hem nije postigao gol na tri od poslednjih šest gostovanja Etihadu.

2017: LIVERPUL – VOTFORD, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Posle derbija, odnosno prohujalog remija s Mančester Junajtedom, Liverpul dočekuje solidni Votford. Da se s gostima nije šaliti, Votford je dokazao na susretu s Kardifom koji je rezultatski demoliraom s 1:5. Liverpul je platio danak za tri remija u prethodnih pet kola, pa sada samo za bod beži Mančester Sitiju. Istina, sila je domaći sastav koji je prvi osmofinalni meč s Bajernom u Ligi šampiona  odigrao bez golova. Liverpul će kod kuće sigurno zaigrati na komplet plen, jer tradicionalno tuče lagano ekipu Votforda. Prošle kalendarske godine, odnosno u 31. kolu prohujale sezone sve je završeno sa 5:0, dok je u novembarskom 13. kolu ovog kruga Premijer lige bilo 0:3.   

1641: FAJENORD – AJAKS, 20.45
(Fudbal, Kup Holandije)

Fajenord je magično u januaru bukvalno isprebijao Ajaks u 19. kolu šampionata sa 6:2. Tako je prekinuta tradicija koja kaže da je Ajaks bolji rival ovoga para, a za koga vredi reći da je u kladilačkom žargonu tri od pet poslednjih utakmica u svim takmičenjima odigrao sa zaokruženim 5+ igrama. Ipak, treba znati da Fajenord Ajaks nije dva puta uzastopno tukao dugih 13 godina. Ostaje nam da proverimo nastavlja li se ta tradicija, odnosno da li ima smisla razmisliti o GG tipu koji na ovom paru od 2015. godine nije došao samo jednom.

1002: FJORENTINA – ATALANTA, 21.00
(Fudbal, Kup Italije)

Fjorentinina kanonada koja je sa 7:1 u četvrtfinalu raznela Romu, savršen je znak koji ukazuje na tretman koji na putu ka finalu čeka Atalantu. Neće gostima biti lako, naročito nakon dva vezana poraza u Seriji A koji ukazuju na lagan pad forme ove ekipe. Viola je svakako favorit na svom terenu, jer na tren izlazi posle časnog 3:3 remija sa Interom, ut sećanje na septembarskih 2:0 protiv Atalante koja na mečevima ovoga para nije slavila od daleke 2012. Ipak, valja znati da su ovi timovi od 2016. godine, pa sve do poslednjeg viđanja u sedmom kolu Serije A, vezali čak četiri X ishoda. Od tada do danas ovi timovi su igrali 0-2 utakmice. 

3411: SION – BAZEL, 20.30
(Fudbal, Kup Švajcarske)

Bazel generalno, odnosno nikada ne muči muku sa Sionom. Pre samo koji dan, sasvladao je večerašnjeg četvrtfinalnog protivnika u 21. kolu Superlige sa 1:0. Sada će gosti koji su poslednji poraz doživeli još početkom decembra od Jang Bojsa morati da ponove taj podvig, a da im to verovatno neće teško pasti vidi se po nestabilnim igrama Siona u poslednje vreme.

5362: HATAJ – GALATASARAJ, 12.00
(Fudbal, Kup Turske)

Hataj će zaigrati za častan oproštaj, a Galata za dušu nakon kapitalne pobede u prvoj utakmici koja im je zabeležena sa 2:0. Drugoligaš jednostavno nije mogao više, što Galati otvara sve šanse za plasman u polufinale. Zbog objektivnog kvaliteta drugoplasiranog elitnog tima, na ovom meču bi mogli očekivati i nešto više golova. Naravno, Hataj će sve dati da spreči raspucavanje, ali je veliko pitanje koliko će moći da se brani kako utakmica bude odmicala.

7996: L. ĐERE – A. ĐANEZI, 14.00
(Tenis, Atp Sao Paulo, zemljana podloga)

Đere je u napetom debitantskom ATP finalu u Rio de Ženeiru savladao Feliksa Ože Alijasima iz Kanade rezultatom 6:3, 7:5. Srbija je dobila novog šampiona, a pohod se već danas nastavlja u Sao Paulu protiv Italijana, Đenezija koji zauzima tek 168. ATP poziciju. Imajući u vidu kvalitete 37. rekata planete, verujemo da će Đere na zemljanoj podlozi uspeti više na iskustvo, a menje na snagu da svlada današnjeg rivala i nastavi dalje.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara