NAJAVA DANA (subota, 11. avgust): Igraju Fulam, Čelsi, Sparsi, Voša, Monako…

Vreme čitanja: 6min | sub. 11.08.18. | 07:51

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

2007: NJUKASL – TOTENHEM, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Totenhem je imao impresivan nastup na Internacionalnom Kupu šampiona. Savladali su Romu i Milan, i remizirali sa Barselonom (2:2). Njukasl je s druge strane igrao loše na kontrolnim mečevima, toliko da na poslednja tri nije postigao gol. Spursi su prošle sezone dobili oba ligaška meča bez primljenog gola (2:0 na Sejnt Džejms Parku i 1:0 na Vembliju). Takođe, dobili su tri od poslednja četiri duela na ovom stadionu.

Izabrane vesti

2005: FULAM - KRISTAL PALAS, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Posle četiri godine odsustva Fulam se vratio u Premijer ligu, a tim Slaviše Jokanovića nije baš blistao u pripremnom periodu. Dobili su samo dva od osam odigranih mečeva. Istini za volju za protivnike su imali španske i italijanske timove. Kristal Palas je u isto vreme bez poraza na prijateljskim utakmicama, međutim u Premijer ligi njihov problem su gostovanja, dok je Fulam prošle sezone u Čempionšipu na svom terenu imao 12 pobeda i dva remija od 15 odigranih mečeva. Kada su međusobni susreti u pitanju od osam odigranih Fulam je dobio pet, uz jedan poraz i dva remija.

2001: HADERSFILD – ČELSI, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Hadersfild je uspeo da zadrži status Premijerligaša, i imao je veoma dobar učinak u predsezoni u kojoj je savladao Lion, Bolonju i Lajpcig. To se ne bi moglo reći za Čelsi koji je prošle nedelje izgubio od Mančester Sitija u finalu Komjuniti Šilda. Istina, ovo nije realna slika ekipe jer je većina igrača bila deo Engleske reprezentacije koja je učestvovala na Mundijalu u Rusiji pa se timu priključila kasnije. Prošle sezone Čelsi je na ovom stadionu slavio sa 3:1, međutim Hadersfild je na Stamford Bridžu izvukao remi (1:1).

3303: SALCBURG - AUSTRIJA BEČ, 17.00
(Fudbal, Austrija 1)

Salcburg je ubedljivo započeo sezonu u austrijskoj Bundesligi. Savladao je LASK sa 3:1, a zatim i Materzburg u gostima (3:1), a pre nekoliko dana pobedio je i Škendiju u Ligi šampiona sa 3:0. Austrija je sezonu otvorila pobedom nad Inzbrukom (2:1), da bi potom minimalnim rezultatom izgubila na gostovanju Volfzbergeru. Salcburg će sada nastojati da se revanšira za ubedljiv poraz koji je prošle sezone pretrpeo od Austrije u Beču (4:0). Pre toga na Red Bul Areni slavili su sa 5:0.

2121: ASTON VILA – VIGAN, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Aston Vila je u prvom kolu Čempionšipa savladala Hal sa 1:3. Ekipa je sada opterećena povredama, što će pokušati da iskoristi Vigan koji je u prvom kolu sa 3:2 pobedio Šefild Vensdej. Budući da je Vigan dođoš u viši rang, Aston Vila ga nije videla još od Karabao kupa 2017. godine, odnosno od utakmice koju je dobila da 4:1. Iste godine, današnji domaćin je u Čempionšipu savladao Vigan u gostima sa 0:2. Imajući sve to u vidu, Aston Vila će pokušati da nastavi niz nakon početnog dobrog udarca u prvenstvu.

5010: NANT – MONAKO, 17.00
(Fudbal, Francuska 1)

Nant u prošlosti nije imao valjan kluč za odbranu od napadačkih efektiva aktuelnog vicešampiona Francuske. Upravo Monako je nedavno u finalu državnog Super kupa  poražen od šampionskog PSŽ-a. Bilo je neugodno, bilo je 4:0 na štetu večeras gostujućeg tma koji će protiv Nanta pokušati da povrati dah od masivnog poraza. Prvo kolo šampionata deluje im kao izvanredna prilika za to.

5005: NICA – REM, 20.00
(Fudba, Francuska 1)

Start prvenstva, Nica dočekuje bez pobede na protekle četiri kontrolne utakmice. Između ostalih, u poslednje vreme od ove ekipe bio je bolji Sporting i Torino. Rem je na minulom prijateljskom meču savladao Dižon, li ne treba zaboraviti ni da je ova ekipa povratnik u elitno društvo Francuske. Nica će tu tremu pokušati da upotrebi, baš kao i prednost domaćeg terena, na kome Rem ni u dalekoj prošlosti nije imao sreće.

1603: AJAKS – HERAKLES, 18.30
(Fudbal, Holandija 1)

Ajaks je prvu kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona sa Standadom okončao sa 2:2. Start holandskog prvenstva zbog toga ne može da čeka, iako bi domaćima predah dobro došao, budući da na pripremnim utakmicama nisu igarli sjajno. Svakako, u Evropi su dva puta bili bolji od Šturma, dok Herakles ima dva poraza na ukupno pet minulih pripremnih utakmica. Naravno, gosti bi svakako trebali da su ipak slabiji sastav, iako su tačno pre godinu dana iznenadili Ajaks, i savladali ga u prvom kolu sa 2:1.

1605: PSV – UTREHT, 20.45
(Fudbal, Holandija 1)

PSV je nedavno u finalu Superkupa Holandije poražen od Fajenorda na penale. Utreht je samo jednom slavio na proteklih pet pripremnih utakmica, a kladionička statistika ekipe beleži četiri vezane utakmice na kojima je prolazila GG igra. Naravno, PSV je apsolutni favorit ovoga para. Poslednji put, Utreht je od njega primio tri gola, dok je u utakmici iz septembra prošle godine golman večeras gostujućeg tima kapitulirao čak sedam puta.

1001: UDINEZE – BENEVENTO, 20.00
(Fudbal, Kup Italije)

Udineze je poražen na poslednje dve prijateljske utakmice od Hanovera sa 5:1, odnosno 2:1. Toga, tim nije slavio, odnosno igrao je nerešeno dve utakmice, što je sa kladilačkog aspekta bitno zato što su na sva četiri pomenuta susreta došla GG tipovanja.  Benevento je pre ove utakmice u Kupu Italije savladao Imolse, ekipu iz Serije D sa  3:1. Poslednji susret Beneventa i Udinezea okončan je sa 3:3 u aprilu. 

2409: HARTS – SELTIK, 13.00
(Fudbal, Škotska 1)

Kladilački barometar za ovaj par u prošlosti je četiri puta uzastopno ispisao 4+ ishode. GG igra nije omanula dva puta u toku ove kalendarske godine, uz napomenu da je oba susreta dobio Seltik. Pošto je ovo tek drugo kolo u Škotskoj, a s obzirom da su oba tima s uspehom, i velikim brojem golova u prvim mečevima sa Hamiltonom, odnosno Livingstonom započeli prvenstvo, nije teško izvući valjan kladilački zaključak, da po zdravoj logici golovi ne bi trebali da izostanu ni na ovom meču.

4101: PORTO – ŠAVES, 22.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Šaves po svemu sudeći nema nikakve šanse protiv šampiona. Porto se uzgred budi rečeno jako, i zaista temeljno pojačao u defanzivi, što navodi na razmišljanje o čudu koje bi Šavesu bilo potrebno da probije njihove redove.  Domaćin ovoga meča je poslednji put u februaru na strani savladao Šaves sa 0:4. Kvalitet je presudio, verovatno da će se i sada pevati slična pesma.

2705: MAČVA – VOJVODINA, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Vojvodina je dva puta remizirala u utakmicama sa ekipom Mladosti iz Lučana i Zemunom, a zatim je sa 1:2 poražena od Građevinara zaključno sa trećim kolom Superlige. Kladilačkim vokabularom, to su tri vezana GG ishoda, dok je Mačva izgubila utakmice sa Spartakom i Čukaričkim, i pobedila Napredak. Sve te utakmice rešio je po jedan gol. Treba znati i da Vojvodina nije savladala Mačvu od septembra prošle godine, a da je na poslednjem februarskom okršaju došao X sa po jednim golom oba tima. Novosađani će zato debelo morati da se potrude, budući da bi još jedan slab rezutat bio zaista previše za start prvenstva.

5306: FENERBAHČE – BURSA, 20.45
(Fudbal, Turska 1)

Fener je u maju Bursu savladao sa 2:1, što je makar po broju pogodaka na susretu presedan na ovom paru, buduće da je do tog momenta redovna pojava bilo 0-2 tipovanje. Treba znati i da je Fener izgubio prvi kvalifikacioni susret za Ligu šampiona protiv Benfike sa 1:0. Bursa je od poslednjih pet pripremnih utakmica izgubila dve. Na četiri od pomenutih pet mečeva, bilo je 0-2 gola.

7707: ANDERSON - CICIPAS, 21.00
(Tenis, Toronto)

Kevin Anderon će igrati protiv najvećeg iznenađenja turnira. Cicipas je do sada savladao Novaka Đokovića, ali i Aleksandra Zvereva, prošlogodišnjeg osvajača turnira. I Cicipas i Anderson igraju sa dosta dobrih servisa pa možemo da očekujemo meč sa dosta gemova.

Foto: Action images


tagovi

najava danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara