NAJAVA DANA (subota, 12. januar): Trikolori na rukometnom meniju Orlova... Zvezda juri dvojku, Partizan keca, a tu je i najbolje iz Premijer lige, Primere i Kupa Italije

Vreme čitanja: 5min | sub. 12.01.19. | 08:12

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

7516: FRANCUSKA – SRBIJA, 20.30
(Rukomet, SP)

Orlovi su sa Rusijom odigrali nerešeno 30:30 (16:16) utakmicu prvog kola Svetskog prvenstva u Berlinu. Iako su Perunićevi puleni vodili minut i po pre do kraja, Rusi su smogli snage da dođu do podele bodova, što ukazuje na objektivno neštu bolju formu naših momaka od onoga čemu smo se nadali. Draško Nenadić,  Stefan Vujić, i  ostatak tima pokazali su šta mogu, ali će s Francuzima koji su u prvom kolu tukli Brazil sa 22:24 biti teže. Naime, Orlovi tradicionalno gube od Trikolora koji su ih poslednji put nadigrali pre godinu dana na EP sa 30:39.

Izabrane vesti

2013: VEST HEM – ARSENAL, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Obe ekipe bile su uspešne u mečevima FA kupa. Vest Hem je savladao Birmingem, međutim obnovljena povreda najboljeg strelca ekipe Marka Arnautovića trenutno je najveći problem za Čekićare. Na svom terenu Vest Hem je na pet od poslednjih šest utakmica postigao najmanje dva gola, najviše zahvaljujući njemu. Arsenal je bio ubedljiv protiv ekipe Fulama (4:1) tako da je i dalje u igri za četiri vodeća mesta, međutim u poslednje vreme imaju problem sa gostovanjima. Nisu slavili na poslednja četiri. Tobdžije su dobile pet od poslednjih šest duela sa Vest Hemom, a na pet od poslednjih sedam viđeno je najmanje tri gola.

2019: ČELSI – NJUKASL, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

U prošlom kolu Premijer lige Čelsi je odigrao meč bez golova sa Sautemptonom i ukoliko želi da ostane u gornjem delu tabele više nema pravo na grešku. Savladao je potom Notingem Forest u FA kupu i izgubio od Totenhema u Liga kupu. Njukasl je remizirao sa Blekburnom u FA kupu i to mu je peti meč bez pobede u svim takmičenjima. Postigao je samo 15 golova od početka sezone, a jedina ekipa koja je manje efikasna od njih je fenjeraš Hadersfild. Čelsi je dobio četiri od pet poslednjih duela sa Njukaslom, a na svakom od pet prethodnih palo je najmanje tri gola.

4003: VALENSIJA – VALJADOLID, 16.15
(Fudbal, Španija 1)

Ako Slepi miševi ne učine nešto protiv Valjadolida, teško će se Marselino opravdati pred upravom i navijačima koji su opravdano nezadovoljni zbog samo jedne pobede iz utakmice sa fenjeraškom Ueskom u poslenje vreme. Valjadolid ima identičan učinak od po dva kisa, isto toliko remija i jedne pobede u istom vremenskom intervalu, a ume i da iznenadi u gostima. Nastave li gosti malo bolje, neće se naći u poziciji odbrane pozicije u Primeri, a iskoristiće svaku priliku da porave svoj bodovni učinak posebno obraćajući pažnju na ranjive timove nalik Valensiji danas.

4110: SPORTING – PORTO, 16.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Niko vajde ne vide od Porta već dugo, što muke Sportinga poraženog u proteklom kolu od osrednje Tondele sa 2:1 čini još većim. U goste im stiže ne samo najbolji sastav, već i najbolja odbrana Primeire koja je do sada primila svega 10 golova, igrajući slavodobitno već 18 utakmica u nizu računajući sva takmičenja. To je ukratko Porto, ekipa koja je osvojila Grupu D Lige šampiona bez greške, a kojoj će Sporting na crtu izaći najverovatnije defanzivno u nadi da će nešto moći da učini sa prekaljenim sastavom koji uvek u poslednje vreme nađe rupu i postigne pogodak vredan slavlja.

1008: SAMPDORIJA – MILAN, 18.00
(Fudbal, Kup Italije)

Sudeći po snagama prikazanim kroz Seriju A, osmofinalno odmeravanje Sampdorije sa Milanom moglo bi doneti uzbuđenje, s nešto većim šansama gostujućeg tima za put dalje. Milan je poslednji put u oktobru tukao Sampdoriju sa 3:2, a valja se setiti i da je isti ovaj sastav u Grupi F Lige Evrope bio lošiji od Betisa i Olimpijakosa. Kup Italije mesto je za iskupljenje pred navijačima koji očekuju od Donarume da ne kapitulira. Sve ostale priče vezane za Milan svele bi se na osrednje ocene, iz čega će Sampdorija svakako pokušati da izvuče korist. 

1009: BOLONJA – JUVENTUS, 20.45
(Fudbal, Kup Italije)

Zna se da Juve igra na evropski tron, ali i da neće tek tako prepustiti stvari slučaju u Kupu Italije, što nikako ne ide u prilog Bolonji koja propada i u Seriji A. Sve i da se Juventus, odnosno Ronaldo, Pjanić, Dibala, Mandžukić i drugovi pričuvaju, Bolonji ne gine surov tretman. Ako domaći ne dožive rezultatski debakl na ovoj utakmici, za njih će se sve računati kao uspeh. Raspet suprotan njihovim željama najavio je poslednji poraz od Napolija, prvog pratioca Juventusa u Seriji A koji je bio bolji, uz prolaznu 5+ igru.

5016: AMIEN – PSŽ, 17.00
(Fudbal, Francuska 1)

To sto PSŽ radi u francuskim vodama na granici je apsolutne perfekcije koju u poslednje vreme pokvariše dva vezana X ishoda sa Bordoom i Strazburom. Amijen će na to teško odgovoriti, naročito uz sećanje na debakl na Parku prinčeva, koje je u desetom kolu Lige 1 proknjižilo pariški okrutnih 5:0. PSŽ je uz to razjarena zver, jer poraz od Gengana u četvrtfinalnom odmeravanju Liga kupa samo po sebi nameće obavezu iskaljivanja besa nad objektivno znatno slabijim Amijenom koji raspolaže ne tako slavnom gol razlikom od 17:31.

2147: REDING – N. FOREST,16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Ako Notingem Forest negde treba da se vadi za minule kiks partije, onda je to gostovanje fenjeraški nastrojenom Redingu. Domaći nemaju pobedu na proteklih pet utakmica, ali zato kladioci sa tiketima koji su sve do 5+ sudara sa Svonsijem igrali 0-2 tipove imaju debeo razlog da razmisle o mogućem raspletu na ovom meču. Naime, poslednje dva viđanja ovih timova, uz avgustovskih 1:0 za Notingem dokazali su da je na ovom paru u godini za nama prolazila 0-2 igra. Gosti će zato i sada zaigrati na pun plen, a domaćin verovatno postaviti bunker i pokušati nešto da učini iz kontranapada, ili prekida.

7560: IGOKEA – CRVENA ZVEZDA, 17.00
(Košarka, ABA liga)

Čist zicer smeši se Crvenoj zvezdi, pred poprilično malaksalom Igokeom. Istina, večerašnji domaćin je u poslednjih pet kola uspeo da pobedi Cibonu sa 87:69, ali to ni izbliza nije dovoljno za iole ozbiljniji otpor Tomićevoj mašineriji koja gazi bez greške, odnosno bez poraza sve do ovoga momenta odigrane susrete jadranske elite. Inače, Zvezda je u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa posle duže vremena doživela poraz od Unikahe pri konačnih 79:74, pa će utakmica sa Igokeom biti sjajna prilika za povratak u ritam. Zato odnos snaga dve ekipe treba posmatrati i kroz rezultat utakmice četvrtog ABA kola koje je Igokea predala Beograđanima pri konačnih 96:75.

7561: PARTIZAN – KRKA, 19.00
(Košarka, ABA liga)

Pionir će videti ABA fenjeraša, ekipu Krke, a Partizan pokušati da demonstrira silu koju je Andrea Trinkijeri uspeo da dotegne kako bi profunkcionisala i na evropskom parketu. Naravno, posle pobede nad Albom, od Zagorca, Veličkovića, Pecarskog, Jankovića, Marinkovića i drugova očekuje se ništa manje od lagodne demontaže slovenačkog tima koji je izgubio četiri uzastopna meča računajući domaće i regionalno, jadransko takmičenje. Biće ovo sjajna prilika Partizanu za osvetu poraza u Novom Mestu koje je u oktobru doneo iznenađujući rezultat od 80:76 u korist Krke.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara