Slaviša Jokanović se vraća na Vembli
Slaviša Jokanović se vraća na Vembli

NAJAVA DANA (subota, 18. avgust): Novak od 20 sa Čilićem, Jokan na mestu uspeha, debituje CR7

Vreme čitanja: 5min | sub. 18.08.18. | 08:20

Pogledajte najzanimljivije sportske događaje današnjeg dana

7707: NOVAK ĐOKOVIĆ - MARIN ČILIĆ, 20
(Tenis, ATP Sinsinati)

U poslednja dva navrata Đoković se nije dobro proveo u okršajima s Čilićem, od koga je oba puta poražen, poslednji put u junu u finalu lopndonskog turnira. Ipak, Srbin je sada u dobroj formi i ukoliko uspe da održi taj nivo još jedni trijumfom će produžiti seriju od 14 pobeda u okršaju sa sedmim teniserom sveta. 

Izabrane vesti

1017: KJEVO - JUVENTUS, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Čitav svet će s nestrpljenjem čekati ovu utakmicu iz samo jednog razloga - zbog zvaničnog debija Kristijana Ronalda u crno-belom dresu. Pobednik se zna unapred, Stara dama ima šest uzastopnih trijumfa u Veroni, a poslednji put je na Bentegodiju kiksnula davne 2011. godine.

3310: SALCBURG - HARTBERG, 17.00
(Fudbal, Austrija 1)

Salcburg je revanš meč sa Škendijom dobio minimalnim rezultatom i pre duela sa Crvenom zvezdom okreće se Bundesligi u kojoj ima besprekoran učinak od tri pobede uz samo jedan primljen gol. Hartberg je novopridošlica u najjačem prvenstvu Austrije. Posle dva poraza (od Šturma i Admire) uspeli su u prošlom kolu da savladaju Matersburg sa 4:2 na svom terenu. Prethodni i jedini put ovi rivali odmerili su snage 2012. u Kupu Austrije kada je Salcburg slavio sa 1:0.

4116: BOAVISTA - BENFIKA, 20.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Novu sezonu Boavista je prošlog vikenda otvorila pobedom na gostovanju Portimonenseu od 2:0. U prvom kolu Benfika je savladala Vitoriju Gimaraeš sa 3:2, a posle eliminacije Fenerbahčea iz LŠ predstoji joj duel sa ekipom PAOK-a. Očekivano je da će zbog toga tim igrati u nešto izmenjenom sastavu. Prethodna dva susreta sa Boavistom Orlovi su dobili rezultatom 4:0 i 2:1, a na svakom od poslednja četiri viđeno je najmanje tri gola.   

4117: SPORTING - SETUBAL, 22.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Sporting je prošao kroz turbulentan period u finišu prošle sezone iz kojeg je izašao u prilično izmenjenom sastavu. Ipak, Lavovi i dalje ostaju jedni od glavnih kandidata za titulu pored Porta i Benfike. Ovu sezonu otvorili su ubedljivom pobedom na gostovanju Moreirenseu (3:1). Setubal je prošlu sezonu završio pri dnu tabele, a od 17 gostovanja izgubili su čak 11. Međutim, na tri utakmice u pripremnom periodu, kao i na prvom zvaničnom meču postigli su ukupno osam golova. Tradicija je ipak na strani Lavova koji su od 47 duela sa Setubalom dobili 27. Uprkos svemu, dva prethodna završena su bez pobednika, oba puta bilo je 1:1. 

5014: GENGAN - PSŽ, 17.00
(Fudbal, Francuska 1)

Ništa novo na startu francuske Lige 1. Aktuelni šampion PSŽ započeo je odbranu titule pobedom. Protivnik je bio Kaen, a i bez pomoći Mbapea i Kavanija slavili su sa 3:0. Prethodno su savladali Monako u Superkupu sa 4:0. Domaćin je sezonu započeo porazom na gostovanju Sent Etjenu (2:1), a teško da može ovde čemu da se nada. Ali treba naglasiti da je Gengan jedan od dva tima koji je prošle sezone izbegao poraz na Parku Prinčeva (2:2). Parižani su s druge strane dobili tri od preostala četiri duela uz najmanje dva gola razlike.

5015: MONAKO - LIL, 20.00
(Fudbal, Francuska 1)

Kneževi su ostali bez dobrog dela tima pred početak prvenstva, a u predsezoni su od četiri duela izgubili tri uz jedan remi. Primili su pri tom čak 12 golova. Novu sezonu su ipak otvorili trijumfom. Savladali su Nant na gostovanju sa 3:1. Lil je takođe imao dobar start (dobio je Ren sa 3:1), ali ako se pogleda tradicija međusobnih duela nemaju puno razloga za optimizam. Monako je dobio pet poslednjih okršaja, od kojih je na tri postigao četiri gola.  

5304: MALATIJA - FENERBAHČE, 20.45
(Fudbal, Turska 1)

Malatija je imala idealnu premijeru u turskoj Superligi prošlog vikenda kada je savladala Goztepe na strani sa 3:1. Fener je u prvom kolu bio bolji od Burse, međutim na ovo gostovanje dolaze u suprotnom raspoloženju, s obzirom da su upravo eliminisani od Benfike iz Lige šampiona. Ovo će biti njihov četvrti duel, prethodna dva Fener je dobio uz dva gola razlike.

2015: EVERTON - SAUTEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Karamele su prvi meč u novoj sezoni odigrali na strani sa Vulverhemptonom. Utakmica je završena bez pobednika 2:2 što je dobar rezultat imajući u vidu da je Everton ostao sa igračem manje još u prvom poluvremenu. Sautempton je takođe odigrao meč bez golova sa Barnlijem u kojem se pokazalo da je prilično ranjiv u defanzivi. Everton od ovog rivala nije izgubio na Gudison parku od 1998, a prošli duel na ovom stadionu završen je bez pobednika 1:1.   

2016: TOTENHEM - FULAM, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Totenhem je započeo sezonu pobedom na gostovanju Njukaslu (2:1), ali je bio daleko od sjajnog izdanja. Ekipa Slaviše Jokanovića s druge strane povratak u Premijer ligu nije počela dobro. Izgubili su od Kristal Palasa sa 2:0 na svom terenu. Pevci su dobili prethodnih pet duela sa Fulamom, a četiri od prethodnih pet završeno je uz najmanje tri gola. Takođe, nijedan od prethodnih 11 susreta ovih rivala nije okončan remijem.    

2019: ČELSI - ARSENAL, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Čelsi je upisao prvu pobedu u sezoni na gostovanju Hadersfildu (3:0), dok je Arsenal na startu poražen od Mančester Sitija na Emiratima sa 2:0. Londonski derbi prošle sezone u prvenstvu je završen bez pobednika (0:0 na Stamford Bridžu, i 2:2 na Emiratima), a od ukupno četiri susreta jedan je dobio Arsenal, dok su tri završena nerešeno. Čelsi je na ovom stadionu od ovog protivnika poslednji put izgubio 2011.

2017: VEST HEM - BORNMUT,  16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Ekipa Manuela Pelegrinija imala je težak zadatak na premijernoj utakmici nakon povratka u Premijer ligu. Izgubili su u Liverpulu sa ubedljivih 4:0. Bornmut je s druge strane ostvario pobedu od 2:0 kod kuće u susretu sa novim Premijerligašem Kardifom. Od šest međusobnih susreta oba tima ostvarila su po dve pobede, a dva puta bilo je nerešeno. Oba duela prošle sezone završena su nerešeno (1:1 na Olimpik, i 3:3 na Vitaliti stadionu).

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjenajava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara