NAJAVA DANA (subota, 19. januar): Uživanje u derbijima

Vreme čitanja: 6min | sub. 19.01.19. | 08:08

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

4027: REAL MADRID – SEVILJA, 16.15
(Fudbal, Španija 1)

Real se izjednačio na tabeli sa Seviljom zahvaljujući pobedi protiv gradskog rivala Betisa u prošlom kolu. Istovremeno, odgovarao im je i poraz Sevilje koji je ovoj naneo Bilbao na San Mamesu. Oba tima sada za vodećom Barselonom zaostaju deset bodova. Real je dominirao u njihovim ranijim duelima, međutim dva prethodna pripala su Sevilji. Jedno je skoro zagarantovano –golovi, na prethodnih 12 okršaja bilo ih je najmanje tri.

Izabrane vesti

2008: ARSENAL – ČELSI, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Izuzetno važan duel za gradske rivale. Borba za vodeća četiri mesta i Ligu šampiona. Čelsi je pobedom nad Njukaslom u prošlom kolu ostvario prednost od šest bodova nad petoplasiranim Arsenalom koji je izgubio od Vest Hema. Eventualna pobeda Čelsija izbacila bi Tobdžije „iz igre“, tako da nas očekuje velika borba na Emiratima. Četiri od šest poslednjih susreta ovih rivala završeno je nerešeno, a oba tima postizala su golove na četiri od poslednjih pet duela.

2028: LIVERPUL – KRISTAL PALAS, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Nakon poraza od Mančester Sitija i Vulverhemptona ekipa Jirgena Klopa savladala je Brajton na gostovanju i sada je od Sitija deli četiri boda na vrhu tabele. Kristal Palas je četrnaesti i prokockao je gol prednosti kod kuće u duelu sa Votfordom koji je posle preokreta pobedio sa 2:1. Liverpul je dobio četiri prethodna međusobna duela u kojima je Kristal Palas postigao samo jedan gol.

2010: MANČESTER JUNAJTED – BRAJTON, 20.10
(Fudbal, Engleska 1)

Mančester je uspeo da savlada Totenhem na Vembliju i tako produži niz na šest uzastopnih pobeda. Ovim trijumfom izjednačio se sa Arsenalom na petom mestu tabele. Brajton je izgubio od Liverpula na Enfildu, a prethodno remizirao sa Vest Hemom u Londonu (2:2). Pored toga na startu sezone pred svojom publikom savladao je Mančester sa 3:2. Ipak, Crveni Đavoli su od šest duela sa Galebovima na svom terenu dobili pet, uz jedan nerešen ishod.

3009: RB LAJPCIG – DORTMUND, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1
)

Lajpcig je jedna od najefikasnijih ekipa Bundeslige posebno na Red Bul Areni gde su postigli 24 od ukupno 31 gola. Timo Verner i ekipa izuzetno su dobri pred svojom publikom. Od devet mečeva dobili su sedam uz dva remija. Dortmund je iskoristio posrtanje Bajerna u prvom delu sezone i bio je neprikosnoven sve do poslednjeg gostovanja u prošloj godini kada je neočekivano izgubio od Fortune. Godinu je ipak završio pobedom nad trećeplasiranim M’gladbahom. Na početku sezone Dortmund je na Signal Iduna Parku savladao Lajpcig sa 4:1, međutim, Lajpcig je od ukupno dva duela sa Milionerima na Red Bul Areni jedan dobio, i jednom igrao nerešeno. U svakom slučaju, goleada neće izostati ni ovog puta.

3005: LEVERKUZEN – MENHENGLADBAH, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Aspirindžije su protekla dva kola s Hertom i Šalkeom rešile u svoju korist, a oni koji su verovali u GG3+ na tim mečevima nisu se pokajali. Menhengladbah je u 17. kolu pao pred liderskim Dortmundom, pa sada pokušava da se vadi na sve boljem i ambiciznijem Leverkuzenu koji puca na plasman u Ligu Evrope. Dakle, neće se predati devetoplasirane Aspirinžije, jer novi trener Peter Bos zahteva maksimum, i svakako nema nameru da inicijativu na domaćoj travi prepusti ma kome.

3003: AJNTRAHT  – FRAJBURG, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Svakako da ima kvaliteta u sastavu Frajburga, o čemu govore dva X ishoda sa Hertom i Bajernom iz oktobra i novembra prošle godine. Naravno, mnogo se toga moglo promeniti do sada, što od Ajntrahta bez obzira na sve traži maksimalnu koncentraciju u dokazivanju kvaliteta koji je neosporno na strani domaćina. Dokazano je to i u prvom kolu Bundeslige, kada je Ajntraht slavio sa 0:2, ali ne treba zaboraviti ni na prošlu sezonu u kojoj je Frajburg izboksovao dva X ishoda s ovim istim rivalom.

5007: PSŽ – GENGAN, 17.00
(Fudbal, Francuska 1)

Genganova eliminacija PSŽ-a iz Liga kupa Francuske odjeknula je poput bombe na Parku prinčeva. Osveta bi mogla da bude kreirana u prvenstvu, jer eliminacija od fenjeraša za Parižane svakako predstavla dodatni motiv. Inače, od početka 2018. godine, pa do januarske utakmice ovaj par je igrao minimalno GG3+ utakmice. Uz to, a u svetlu svođenja okvirne predstave o moćima Gengana, valja reći i da je gostujući tim nedavno porazio Ren sa 2:1. To je dokaz da se fenjerašu forma popravlja.

1045: ROMA – TORINO. 15.00
(Fudbal, Italija 1)

Roma se konačno sabrala, i počela da pobeđuje u nizu. Naime, dva uzastopna slavlja iz prošle kalendarske godine u Seriji A, krunisana su s ubedljivih 4:0 protiv Virtus Entele u okviru Kupa Italije. Večni grad zbog toga očekuje skalp Torina, koji je poslednjih dana prohujale godine mučio Lacio, pa izboksovao remi pri konačnih 1:1. Ostvare li domaćini svoj plan, nastaviće se njihova serija pobeda koja u ovom trenutku broji dva slavlja iz minule godine, na kojima je protiv Torina prolazila i NG igra.

2110: ASTON VILA – HAL, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Halova serija od pet vezanih pobeda u Čempionšipu ozbiljno treba da zabrine domaćina koji kod kuće nije slavio na pet poslednjih utakmica u svim takmičenjima. Poslednji poraz na svom terenu Aston Vila je doživela kada je sa Svonsijem odigrala 0:3 u okviru FA kupa. Hal zbog toga ima osnovane pretenzije za osvetu prvog poraza u sezoni, jer ih je današnji domaćin u avgustu nadigrao sa 1:3.

2027: NJUKASL – KARDIF, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Okršaj donjeg doma Premijer lige mogao bi da bude neizvestan, budući da i jedni i drugi u poslednje vreme igraju loše, tu i tamo tek s ponekim X ishodom. Budući da je Kardif nedavno sa fenjeraškim Hadersfildom odigrao mršavo, i zabeležio nepopularnih 0:0, stiče se utisak da će se i sa Njukaslom koji nema slavlje na poslednjih pet utakmica ponoviti ista priča. Uostalom, tako je bilo i u drugom kolu, na takmici u kojoj je Njukaslov, Brazilac Kenedi s bele tačke promašio, i to ni manje ni više nego šest minuta nakon isteka regularnih 90 minuta.

7514: ZADAR – PARTIZAN, 17.00
(Košarka, ABA liga)

Puleni Andree Trinkijerija imaju pred sobom dalmatinskog rivala koji je potonuo u poslednjem 15. kolu pred Mornarom sa 89:81. Parni valjak je vezao tri jadranske pobede, stigao do četvrte pozicije na tabeli, što bi Zagorcu, Pecarskom, Marinkoviću, Gagiću i ostalima trebalo da smiri nerve, i učvrsti šut u igri koja po pretenzijama Beorađana treba da vodi ka pobedi. To im je preko potrebno za brisanje neugodne uspomene na Pionir, i Zadrovih 85:95 iz petog kola ABA lige posle čega je došlo do odlaska Nenada Čanka sa crno-bele klupe.

7515: CRVENA ZVEZDA – FMP, 19.00
(Košarka, ABA liga)

FMP je redovna mušterija Crvene zvezde, pa je u razmišljanju o odnosu snaga dovoljno reći da su Panteri izgubili 21 susret ovoga para, i to sve u nizu. Uz to, Zvezdin dodatni plus su Majkl Odžo, Boriša Simanić, Filip Čović, Nemanja Nenadić i Aleksa Radanov koji su protekle sezone nosili dres FMP-a. Dakle, sve se u Crvenoj zvezdi zna o timu iz Železnika koji posle vezanih poraza od Cibone i Budućnosti teško ma čemu može da se nada, budući da ima posla sa domaćinom koji nije napravio ni jednu jedinu grešku na Jadranu.

7460: SRBIJA – BAHREIN, 18.00
(Rukomet, Svetsko prvenstvo)

Jedna pobeda, remi i tri poraza stoje u skoru Peruničićevih Orlova u Grupi A na Svetskom prvenstvu u Berlinu. Na redu je borba za plasman od 17. do 20. mesta u Kopenhagenu, i to protiv Bahreina koji je u Grupi B preliminarne runde vezao četiri poraza, pa tek onda dobio najlošiji Japan sa 23:22. Sudeći po formi naše i rivalske ekipe, bez razmišljanja se može konstatovati da su naši momci favoriti za pobedu, budući da su igrači iz Bahreina sigurno premoreni zbog strašne Španije i Hrvatske koje su očekivano vodile glavnu reč u njihovoj grupi.

7469: FRANCUSKA – ŠPANIJA, 18.00
(Rukomet, Svetsko prvensto)

Godinu dana je prošlo od polufinalne pobede Španaca na EP, u meču koji su Trikolori predali sa 23:27. Vreme je za svetski revanš, i to u Grupi E kojom za sada gospodare Hrvati koji su Špance bacili na kolena u Grupi E preliminarne runde. Francuzi su makar do sada na SP neporaženi, a od maksimale ih deli samo remi sa Nemcima. Dakle, biće ovo sasvim sigurno teška bitka i za jedne i za druge. Španci će morati da pokušaju da zaborave Hrvate koji su ih nadmudrili na Mediteranskim igrama prošle godine, pa sada na svetskoj smotri rukometa i krenu od nule kako bi se suprostavili odličnoj Francuskoj.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara