NAJAVA DANA (subota, 2. mart): Dan BAŠ velikih derbija, počev od Večitog!

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.03.19. | 08:09

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

2714: CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Možda uoči 159. okršaja večitih deluje da će Zvezda lagano slaviti, ali to ne bi nužno trebalo da bude tako, niti u svetlu takvog razmišljanja treba očekivati goleadu. Poslednji put u Humskoj je bilo 1:1… Uz to, na pet od sedam prethodnih duela Zvezde i Partizana pala su 0-2 gola. Bitno je znati da je Zoran Mirković dobro utegao Parni valjak na pripremama. To zna i Vladan Milojević koji na raspolaganju neće imati Milana Rodića, što ga svakako neće sprečiti da pokuša da zaigra na pobedu. Naravno, treba imati u vidu da Zvezda za 15 bodova trenutno beži Partizanu, ali i da domaćin svakako zbog toga neće igrati opušteno, jer večiti derbi je ipak za oba sastava najvažnija utakmica oduvek i zauvek.

Izabrane vesti

2025: TOTENHEM – ARSENAL, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Izuzetno važan meč za oba tima. Pobeda bi učvrstila Totenhem na trećem mestu barem u nekoliko narednih nedelja. Za Tobdžije je možda i još važnija pošto su uspeli da se približe Spursima na četiri boda. Motiv više za domaćina svakako će biti i ubedljiv trijumf nad Bornmutom (5:1). S druge strane Totenhem ih baš i ne dočekuje u sjajnom raspoloženju posle dva vezana poraza od Barnlija i Čelsija. Ipak, teško je favorizovati bilo koji od ovih timova. I jedni i drugi naizmenično su pobeđivali poslednjih godina.

2030: MAN. JUNAJTED – SAUTEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Jedino Mančester i Liverpul neporaženi su na poslednjih pet mečeva. Nisu gubili na 14 od poslednjih 15 utakmica, dok na Old Trafordu nisu poraženi na 13 od prethodnih 15. Sautempton samo dva boda razdvaja od opasne zone. Bez pobede je na devet od dvanaest prethodnih susreta, a loš je i na gostovanjima. Izgubio je 13 od poslednjih 15. Mančester je dobio devet od poslednjih 11 susreta pred svojom publikom, a Sautempton nije uspeo da postigne gol na tri od poslednja četiri okršaja.   

3019: MENHENGLADBAH – BAJERN, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Nijedan od ovih timova više nije u mogućnosti da kalkuliše. Bajern mora da sustigne Dortmund koji mu i dalje beži za tri boda, dok je M’gladbah svestan pretnje koja mu dolazi od Lajpciga koji zaostaje samo bod za njim. Biće ovo duel najboljeg gostujućeg tima i odličnog domaćina. M’gladbah je posle Dortmunda tim koji postiže najviše golova na svom terenu, dok je Bajern najefikasnija ekipa na strani. Dakle, sve je moguće, ali sigurno je da golovi ne bi smeli da izostanu ni ovog puta.

4015: REAL M. – BARSELONA, 20.45
(Fudbal, Španija 1)

Barsa u Madridu ima šansu da ubije i ono malo Realove nade o hvatanju priključka za titulu. Katalonci bi pobedom otišli na nedostižnih 12 bodova prednosti, mada bi im i remi verovatno overio bezbednu distancu u odnosu na ljutog rivala. S tim što bi u tom slučaju Atletiko oživeo nade o povratku u šampionsku trku. Pobeda Reala bi mogla da zakomplikuje stvari u trci za šampiona Španije i svakako je Kraljevski tim pod većim pritiskom u ovom meču. Činjenica je i da je Barselona zabeležila pet pobeda na poslednjih šest gostovanja u Madridu.

1021: LACIO – ROMA, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Roma se nikome nije poklonila u poslednjih pet kola Serije A, ali daleko od toga da nije ranjiva. Naime, gosti na svim tim utakmicama nisu prmili gol jedino od fenjeraškog Kaljarija. Lacio je na istom broju utakmica poražen od Napolija, Juventusa, i konačno od Đenove koja je svakako slabiji rival od Rome. Poslednje zajedničko viđanje krajem septembra meseca dobila je Roma sa 3:1. Ofanzivan pristup gostujućeg tima treba očekivati i sada, jer tim koji je dobio prvu osmofinalnu rundu Lige šampiona, odnosno savladao Porto sa 2:1, svakako ima kvalitet kojim može da potraži bodove u gostima.

4116: PORTO – BENFIKA, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Oba tima su jako motivisana pred derbi Primeire. Ulog je vodeća pozicija koju domaćin brani s mršavim bodom prednosti. Inače, Porto je u poslednjih pet takmičarskih kola remizirao s Moreirenseom i Gimaraisom. Benfika je naređala sve same pluseve, a u uporednoj analizi bitno je napomenuti da su gosti najefikasniji tim Primeire sa čak 64 postignuta gola, te da Porto ima najbolju odbranu koja je kapitulirala svega 12 puta. Benfika će ovoga puta imati i motiv više da zapne, a razlog je poraz od Porta u plufinalu Liga kupa, pri januarskih 1:3.

2451: HIBERNIAN – SELTIK, 18.15
(Fudbal, Škotska, FA kup)

Seltik je najmoćniji tim Škotske, pa će domaćem Hibernijanu biti jako teško da se odupre sili koja u ligaškom takmičenju ima najbolju realizaciju, kao i sjajnu odbranu. Gol razlika Seltika od 66:16 sasvim dovoljno govori na ovu temu, ali ni Hibernijan nije za precrtavanje, budući da je u decembru upravo ovaj sastav tukao Seltik sa 2:0, koji se zatim istim rezultatom revanširao, odnosno sprao žal pobedom u 25. kolu. Tradicija poslednjih pet mečeva ovoga para koji su odigrani od početka prošle godine donela je sve same jedinice ma ko nosio ulogu domaćina.

1020: MILAN – SASUOLO, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Milan juri Inter, pa stoga mora da potrči i za bodovima protiv Sasuola koji nije slavio na protekle četiri utakmice. Domaći su vezali tri pobede nakon dvostruke podele bodova u utakmicama sa Napolijem i Romom, dok su poslednji meč odigrali u polufinalu Kupa Italije kada je došao X protiv Lacija. U stručnom štabu Milana sada tipuju na sve, a kako i ne bi kada su u septembru Sasuolu presudili sa 1:4.  Zbog svega toga na San Siru bi trebalo očekivati malo više golova.

5008: KAEN – PSŽ, 17.00
(Fudbal, Francuska 1)

Lion je jedini ove sezone uspeo da pomuti slavu PSŽ-a, pa bi svaki pozitivan ishod po fenjeraški Kaen mogao da se tretira kao pravo fudbalsko čudo. PSŽ je poslednji put ovog istog rivala u Septembru slomio s 3:0, pa sastav koji je u prvom osmofinalnom susretu Lige šampiona savladao Mančester Junajted u gostima sa 0:2 ima pravo da i na ovom meču zaigra s nadom u visoku pobedu. Čak i bez Kavanija i Neimara, PSŽ je sposoban da postigne visoku pobedu na gostujućem terenu gde će Kaen svakako pokušati iz sve snage da se brani. 

3015: LEVERKUZEN – FRAJBURG, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Dobru seriju Aspirindžija u proteklom kolu poništio je Dortmund koji je slavio sa 3:2. Prilika za oporavak zove se Frajburg, ali ne treba misliti da gostujući fudbaleri u Leverkuzen putuju po zagarantovani poraz. Naime, oni su neporaženi u minula četiri kola, da bi zatim potopili Augzburg sa 5:1. Da Frajburg ume da utiša Aspirindžije videlo se na dva polsednja zajednička viđanja iz prošle kalendarske godine na utakmicama na kojima su mreže mirovale.

2028: BORNMUT -  MAN. SITI, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Mančester Siti je prošle nedelje s puno muke, ali slavodobitno uspeo da odigra sa Čelsijem, pa da preko penala dođe do trofeja FA kupa. Bornmut je u 28. kolu sa 5:1 poražen od Arsenala, a pre toga nije uspeo da dobije utakmicu još od 24. kruga Premijer lige kada je protiv Čelsija slavio sa 4:0. Inače Mančester Siti poslednji put savladao je Bornmut sa 3:1 u decembru, što nije iznenađujuć rezultat, budući da su visoke pobede danas gostujućeg tima učestala pojava na ovom paru.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

najava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara