NAJAVA DANA (subota, 20. april): Repriza ludila na Etihadu tri dana kasnije, San Siro dočekuje Rimljane, Zvezda se penje uz Banovo Brdo...

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.04.19. | 07:53

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

MAN. SITI – TOTENHEM, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Građani su još uvek u šoku. Totenhem je na Etihadu odigrao spektakularan meč, pa je uprkos poraza od 4:3 (3:2) zakazao dvomeč sa Ajaksom. Odlučujući pogodak postigao je Fernando Ljorente u 74. minutu, a u 93. minutu zbog ofsajda poništen gol Rahimu Sterlingu. Sada će se ponovo videti u Premijer ligi, što će Građanima pružiti priliku za osvetu, ali i eventualnu slabu utehu, budući da su i ovako i onako na prilično bezbednoj distanci od ekipe koja je dobila u Evropi ono za čim mnogi čeznu.

Izabrane vesti

BARSELONA – SOSIJEDAD, 20.45
(Fudbal, Španija 1)

Osvajanje titule za Barsu je formalnost za koju im je potrebno devet bodova. Mislima su verovatno u polufinalu LŠ i predstojećim duelom sa Liverpulom. Sosijedad je na polovini tabele i šest bodova deli ga od mesta koje vodi u Ligu Evrope, međutim teško će do njega sudeći po igrama koje prikazuje. Ostvarili su jednu pobedu na osam prethodnih mečeva, i samo jednu na 11 prethodnih gostovanja. Barsa ih je na Kamp Nou dobijala 20 puta za redom.

JUVENTUS – FJORENTINA, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Juve ovog vikenda ima priliku da pred svojim navijačima osigura osmi uzastopni Skudeto. Za Kristijana Ronalda to će biti ukupno šesta osvojena titula, i treća u tri različite lige. Fjorentina će igrati bez pritiska s obzirom da se nalazi tačno na polovini tabele. Na ovom stadionu poslednji put slavila je davne 2008, a od devet prethodnih mečeva Juventus je dobio osam. Poslednja tri bez primljenog gola.

BAJERN – VERDER, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Bavarci su još pod euforičnim raspoloženjem, jer 5:0 protiv Dortmunda, pa zatim 4:1 sa Dizeldorfom ukazuju na opravdanost liderske pozicije na koju sa bodom zaostatka takođe može da puca s njihove strane ponižena Borusija. To su samo neke od Bremenovih otežavajućih okolnosti, a ono što im olakšava dolazak na teren velikog rivala broji se kao pet utakmica bez poraza u Bundesligi, na kojima je bez greške dolazilo GG, s tim što se samo jednom nije isplatilo na sve to odigrati i 3+. Inače, GG3+ igralo je i na poslednja dva susreta ovoga para, a tim iz Bremena tradicionalno prodaje kožu jačem Bajernu.

PARMA – MILAN, 12.30
(Fudbal, Italija 1)

Milan je zapao u rezultatsku krizu, jer porazi od Juventusa, Sampdorije i Inetera, kao i X sa Udinezeom, jasno kažu da minimalna pobeda protiv Lacija u prošlom kolu nije dovoljna za oslobađanje od Rominog pritiska. To nije dobro za objektivno slabiju Parmu koja nije slavila na proteklih pet mečeva, ali je ipak nekako uspela da sa X ishodima protiv Torina i Sasuola očuva 14. poziciju koju je sa 35 bodova održava u sendviču između SPAL-a i Đenove. Inače Milan tradicionalno dobija Parmu, prošli put je bilo 2:1, a od daleke 2012. na njihovim mečevima nije okinuo tip GG, a znalo je da dođe 3+, pa i znatno više od toga.

INTER – ROMA, 20.30
(Fudbal, Italija 1)

Cele 2018. godine između Intera i Rome, igrački su vladala X, ali i GG pravila. Pominje se da se obe ekipe sada interesuju za usluge Antonija Kontea, ali to za igru trenutno nije važno, onoliko koliko je korisno uoči tipovanja znati da je Inter uz Bolonju, trenutno u najboljoj formi, te da epitet blagog favorita ide na konto domaćina. Inače, ovaj par od 2016. godine konstantno donosi GG ishode, a zanimljivo je takođe reći da su igre u kojima je od iste godine zaokruživane jedinice padale, te da je od tada dva puta došla dvojka, na Romu, pa na Inter, a da smo zatim imali dva već pomenuta remija.

GRONINGEN – AJAKS, 18.30
(Fudbal, Holandija 1)

Posle remija sa Herenvenom domaćin zauzima devetu poziciju, a eventualnom pobedom plasirao bi se među prvih sedam ekipa od kojih ga deli dva boda. Pre eliminacije Juventusa i plasmana u polufinale Lige šampiona, Dušan Tadić i drugovi pregazili su Ekscelzior sa 6:2 i sada na čelu tabele imaju isti broj bodova kao i PSV. Od sedam prethodnih duela sa Groningenom dobili su šest, a oba tima postizala su golove na četiri od šest poslednjih.

PORTO – SANTA KLARA. 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Porto je egal s Benfikom, pa Santa Klara malo čemu može da se nada pred surovim rivalom koji će bes zbog Liverpulovog nokauta u četvrtfinalnoj sesiji Lige šampiona morati da prelomi u Primeiri. Santa Klara je na poslednjih pet mečeva, čak tri puta remizirala, a kladilački korisna informacija glasi da ovaj tim u poslednje vreme igra 0-2 mečeve. Kada je reč o mečevima sa Portom, Santa Klara tradicionalno loše prolazi, a 3+ igra je makar do sada bila potpuna sigurica.

M`GLADBAH - RB LAJPCIG,18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Lajpcig je neporažen na proteklih pet utakmica Bundeslige, stabilno igra, dok Menhengladbah mora da napadne Frankfurtovu četvrtu poziciju na tabeli. Sa RB Lajpcigom će to biti teško, naravno zbog tradicije koja kaže da je Menhengladbah maksimalno, makar do sada uspevao sa dođe do X ishoda na utakmicama ovoga para. Poslednji put u decembru prošle godine, Lajpcig je dobio Menhengladnah sa 2:0, a kladiocima se tokom cele prošle kalendarske godine na ovom paru isplatila 0-2, ali i NG igra.

KRASNODAR – ZENIT, 20.00
(Fudbal, Rusija 1)

Krasnodar ima šansu da zakomplikuje šampionsku trku u kojoj kolo vodi gostujući Zenit u pratnji moskovske Lokomotive koja ima jednak broj bodova kao kao i večerašnji domaćin. Ipak, ekipa iz Sankt Peterburga ne igra jhednako dobro, koliko rezultati govore. Inače, Krasnodar je sedam puta u istoriji na svojoj travi dočekivao Zenit, a samo jednom uspeo da ga pobedi. Poslednju utakmicu ovoga para, Zenit je dobio sa 2:1 u oktobru prošle godine.

ČUKARIČKI – C. ZVEZDA, 18.30
(Fudbal, Srbija 1, plej-of)

Pulenima Vladana Milojevića, ova utakmica predstavlja uvertiru za večiti derbi. Posle trijumfa nad Radničkim, Zvezda ima sedam bodova viška u odnosu na Meraklije, dok tim sa Banovog Brda ima minus od tri boda u odnosu na trećeplasirani Partizan. Inače, Zvezda je poslednji put Čukarički dobila u decembru sa 1:2, a na mečevima ovoga para tradicionalno padne makar tri gola, uz veoma čest dolazak GG igre. Dakle, svi uslovi za goleadu su ispunjeni.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

bet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara