Novak Đoković
Novak Đoković

NAJAVA DANA (subota, 23. jun): Novak sa Šardijem od 15.30! Belgija i Nemačka na Mundijalu, a tu su u srpski odbojkaši

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.06.18. | 08:15

Pogledajte najzanimljivije sportske događaje današnjeg dana

7730: Ž. ŠARDI - N. ĐOKOVIĆ, 15.30
(Tenis, ATP London)

Pet puta se Đoković sastao do sada sa Šardijem i svih pet puta je slavio. Najbolji srpski teniser je favorit u današnjem polufinalu turnira u Londonu do kojeg je stigao lako, ekspresnim pobedama od po 2:0 nad Milmanom, Dimitrovim i Manarinom. I Francuz je bio ubedljiv u prethodna tri duela, ali je činjenica da je Novak poprilično podigao formu i da bi trebalo lako da slavi u pohodu po vimbldonsku formu.

Izabrane vesti

27: BELGIJA - TUNIS, 14.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Na prvom susretu grupe G, Belgija je savladala Panamu, zaokruživši odlično nagrađen 2UG3+ tip. Dva gola Lukakua, i jedan Mertensa, prelomili su susret u kome je pobednik po svim fudbalskim parametrima dominirao. Tunis je poražen od Engleske sa 1:2, a mora se priznati da je Hari Kejn egzekucijama u 11, i 91. minutu susreta, definitivno poništio učinak Ferjanija Sasija koji je u 35. minutu dao gol iz jedanesterca. Belgija je ipak klasa za takav Tunis... Šta drugo reći o reprezentaciji koja nije poražena još od prijateljskog susreta sa Španijom, koja je odigrana prvog dana septembra 2016.

29: J. KOREJA - MEKSIKO, 17.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Meksikanci u meč ulaze s posebnim odlikovanjem za uspešno minirane ambicije Levovih Pancera, koje su u prvom kolu porazili sa sasvim dovoljnih 1:0. Taj pogodak, postigao je Lozano, u 35. minutu meča, na asistenciju Ćićirita. Južna Koreja je pala pred Šveđanima u 65. minutu, i to golom iz jedanesterca. Mora se priznati da je Južna Koreja svakako dosta, dosta slabija od Meksika. U prilog ovoj oceni, govore i podaci, po kojima je ova selekcija u pripremnom periodu sa 1:3 poražena od Bosne i Hercegovine, ali i Senegala sa 0:2, dok je sa Bolivijom uspela da izbori častan remi. Gledajući međusobnu istoriju ovoga para, ostaće zabeleženo da je Meksiko poslednji put Južnu Koreju nadigrao 2014 godine, na prijateljskom meču koji je završen rezultatom 4:0.

28: NEMAČKA - ŠVEDSKA, 20.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Panceri Joakima Leva moraju, a da li će moći da pobede Šveđane, ostaje da se vidi, budući da su na startu Mundijala razočaravajuće nastupili u susretu s Meksikom. Šveđani su savladali Južnu Koreju s 1:0, i tako stekli zalihu od tri boda, koja ih trenutno smešta na čelo Grupe F. Ne treba zaboraviti da Nemačka ne igra dobro u poslednje vreme, o čemu svedoče porazi od Austrije i Brazila u pripremnom periodu, ali i sasvim soslidna GG partija sa Španijom, koja dokazuje da ova ekipa ipak može da proradi. Sa kladilačke strane, interesantno je spomenuti da su poslednja dva susreta ove dve reprezentacije odigrana u kvalifikacijama za SP 2012. godine, i naredne 2013, završena GG ishodima, sa po neverovatnih osam golova po susretu. Prvi put je bilo nerešeno, a zatim je slavila Nemačka sa 3:5.

5601: MOLDE - STABEK, 18.00
(Fudbal, Norveška 1)

Napominjemo, da je na utakmici ovoga para, domaćin samo blagi favorit koji u poslednje vreme igra na preskog, ali bez X ishoda sa prethodnih pet susreta. Stabek je dobio samo jednu od minulih pet susreta, dok Molde ima dve pobede, ali i dva vezana poraza od Malmea, i Kristijansuda, oba sa zaokruženim NG tipom. Utakmica s Malmeom bila je prijateljska. Poslednju utakmicu ovoga para iz 2017. godine, dobio je Stabek sa 3:2, dok je meč pre toga pripao večerašnjem domaćinu. Ta utakmica okončana je takođe sa GG4+ ishodom.

8501: VILJAREAL B - ELČE, 18.30
(Španija 3, plej-of)

Elče je pobednik prvog finalnog meča, okončanog sa 0:2. Viljarealu B, takav prtljag iz prvog susreta nikako ne odgovara, budući da ne zna kako pobediti Elče još od 2012. Doduše, sa večerašnjim gostima od tih dana odigrali su svega dva susreta, a oba su okončana sa 0:0. Elče je i bez toga ozbiljniji rival, koji bez poraza igra još od februara meseca. Viljareal B, ima samo dve pobede s minulih pet susreta, a sa kladilačkog aspekta, bitno je znati da je na protekle četiri utakmice ovoga kluba, dolazilo NG, ali i 0-2 tipovanje. Elče je tri od pet proteklih utakmica rešilo u GG3+ maniru. 

8411: JAPAN - SRBIJA, 10.00
(Odbojka, Liga nacija)

Posle pobede nad Kanadom od 0:3 u setovima, odbojkaše Nikole Grbića, čekaju dva velika ispita za definitivan plasman u Fajnal siks rundu Lige nacija. Bila je to treća uzastopna pobeda naše selekcije, nakon vezanih poraza od Francuske i SAD. Japan solidno igra, a daleka sećanja, vraćaju nas u 2012. godinu, kada je naša selekcija pet puta zaredom pobeđivala rivala iz zemlje izlazećeg sunca. Problema neće biti, ukoliko se nastavi serija koju je Srećko Lisinac juče postavio s 15 poena upisanih protiv Kanade.

8413: BRAZIL - POLJSKA, 12.10 
(Odbojka, Liga nacija)

Brazil je u ozbiljnom problem u poslednje vreme, budući da je ova selekcija vezala poraze od Kanade, Francuske i Bugarske. Poljaci su takođe nakon izgubljenih utakmica sa Iranom, SAD, i Srbijom konačno uspeli da slave, dnosno da savladaju Argentinu sa 3:0 u setovima. Biće ovo napet meč, budući da obe selekcije u odnosu pobeda i poraza, imaju skor od 9-4. Ove dve selekcije, odigrale su prošle godine dve utakmice, s jednom pobedom Poljaka, ali i slavljem Brazila na poslednjem susretu, od 3:1 u setovima.

8478: N. METKIĆ/A. PEJA - M. ZVEREV/A. ZVEREV, 10.00
(ATP Hale, parovi, trava)

Po dve pobede u Haleu, zabeležila su oba dubl para. Miša i Aleksandar Zverev, pre ovih uspeha, od aprila su u Monte Karlu, Madridu i Rimu, poraženi tri puta. Metkić i Peja imaju samo jedan poraz sa minulih pet susreta, i veoma su uigran tandem. Nemci zbog toga mogu biti u problemu, što njihov suparnički tandem stavlja u poziciju favorita u ovom susretu.

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjenajava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara