NAJAVA DANA (subota, 23. mart): Košarkaški derbi! Fudbal igraju Španci, Italijani, Šveđani, Švajcarci…

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.03.19. | 07:59

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja...

8522: GRUZIJA – ŠVAJCARSKA, 15.00
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Razlika u kvalitetu ovde je više nego očigledna. Švajcarska je zauzela prvo mesto u drugoj grupi A Lige Nacija, dok je Gruzija na čelu grupe D pored Kazahstana, Letonije i Andore. Švajcarci su iza sebe ostavili Belgiju i Island. Dve selekcije srele su se dva puta u poslednje dve decenije. Jedan od ovih duela završen je bez golova, dok je drugi Švajcarska dobila sa 4:1.

Izabrane vesti

8524: ŠVEDSKA – RUMUNIJA, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Švedska je osvojila prvo mesto u grupi B ispred Rusije i Turske. U njoj je postizala najviše golova i ujedno primila najmanje. Rumuni su završili kao drugi u grupi iza naše reprezentacije, Crne Gore i Litvanije. Ove selekcije snage su poslednji put odmerile pre godinu dana u prijateljskom susretu i tada su Rumuni slavili minimalnim rezultatom.

8525: ŠPANIJA – NORVEŠKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Španci su željni da ponovo preuzmu glavnu ulogu na svetskoj fudbalskoj pozornici posle šokantne eliminacije od strane Rusa na proteklom Mundijalu. U grupi A Lige nacija našli su se na drugom mestu iza Engleske. Norvežani su završili na prvom mestu u trećoj grupi Lige C. Međutim, čak i u grupi pored Bugarske, Kipra i Slovenije uspeli su da postignu samo šest golova na sedam utakmica. Španija je dobila prethodni susret odigran 2003. i tada je kao gost slavila sa 3:0.   

8527: ITALIJA – FINSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Neučestvovanje Italijana na Mundijalu bio je šok za fudbalsku javnost, a eventualno propuštanje EP bio bi za njih ravan katastrofi. U grupi 3 Lige A zauzeli su drugo mesto iza Portugalije i ispred Poljske. Finci su zasluženo osvojili prvo mesto u Ligi C ispred Mađarske, Grčke i Estonije. Ipak, Italija i to na svom terenu sasvim je druga priča. Finci ih nikada nisu savladali, a Italijani su dobili prethodnih šest duela, od kojih poslednja četiri bez primljenog gola.

8526: BIH – JERMENIJA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za EP)

Bosanski reprezentativac Samir Memišević izjavio je da selekcija Roberta Prosinečkog ne bi trebalo previše da se muči, te da je apsolutno kvalitetnija i bolja od Jermenije. Inače bosanska odbrana fantastično se snalazila do sada. Ne čudi podatak po kom je Španija jedina u poslednje vreme uspela prijateljski da ih dobije, uz šta se treba setiti poslednjeg primljenog gola na zvaničnoj utakmici pri pobedi nad Severnom Irskom u Ligi nacija još u septembru prošle godine. Jermenija je poslednju utakmicu odigrala s X ishodim protiv Lihtenštajna, i teško je uporediva po kvalitetu sa BiH. 

6063: SRBIJA M 19 – BELGIJA M19, 11.30
(Fudbal, Kvalifikacije za EP, M19)

Orlići Nenada Sakića su u prvom kolu s Ukrajinom odigrali utakmicu koja je okončana s konačnih 2:2. Belgijanci su s istim rezultatom remizirali na utakmici s Italijanima, pa sada u kvalifikacionoj Grupi 7, sve selekcije imaju po bod. Na prvoj utakmici u grupi dva gola za naš sastav dao je Dušan Vlahović, inače igrač Fjorentine. Nadamo se da će se Orlići bolje snaći u odbrani ovoga puta, te da se Belgijanci neće pokazati baš kao rival koji bi mogao ugrozi nastavak takmičenja, odnosno savladavanje grupe iz koje dalje ide samo najbolja ekipa.

6066: ITALIJA M 19 – UKRAJINA M19, 15.00
(Fudbal, Kvalifikacije za EP, M19)

Napetost je zagarantovana. Ishod ovoga meča, važan je i za naše Orliće koji su s Ukrajincima remizirali na prvom meču Grupe 7. Ako je za utehu, Azuri su isto učinili sa Belgijancima. Ipak, Italijane na ovom meču treba smatrati makar umerenim favoritima. Dokaz za ovu tvrdnju svakako su pobede ove selekcije u prijateljskim susretima sa Španijom i Francuskom od početka godine. Uz to, na umu treba imati kladilački korisnu informaciju po kojoj na račun obe selekcije učestalo dolaze makar 3+ igre.

11129: CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 19.00
(Košarka, ABA liga)

Polufinalni derbi šou koji se igra na dve dobijene utakmice, Zvezda dočekuje sa skorom od 21-1 iz regularnog dela ABA lige. Partizan je sa druge strane od dolaska Andree Trinkijerija postepeno podizao formu, uzeo Kup Radivoja Koraća, pa sigurno neće povučeno ući u meč. Poslednji put na derbi susretu, Zvezda je dobila Partizan sa 70:78, ali igrom ni jedni ni drugi nisu oduševili. Videćemo kako će sada biti, jer ulog je veliki, tačnije jadranska titula koja vodi pravo u Evroligu.  

7362: GALATASARAJ – BEŠIKTAŠ, 13.15
(Košarka, Turska 1)

Galata je u novebru s teškom mukom savladala Bešiktaš s konačnih 72:74. Ista ekipa trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli elitne turske košarke, što navodi ekipu Bešiktaša na pomisao o revanšu za poraz koji neće biti lako ostvariv posle poraza od Gectepa u proteklom kolu takmičenja. Ipak, imajući u vidu da je Galatasaraj izgubio dve od proteklih pet utakmica, ništa nije isključeno, odnosno treba očekivati meč koji može da kulminira u neizvesnu završnicu.

7653: S. VAVRINKA – F. KRAJINOVIĆ, 16.00
(Tenis, ATP Majami)

Biće ovo prvi susret Srbina i Švajcarca koji bi pritom mogao da bude zaista interesantan. Fića se polako vraća u formu i deluje kao da bi ove sezone mogao ponovo da zablista kao 2017. Ali, pred njim je zaista težak zadatak u vidu višestrukog grend slem šampiona. Vavrinka takođe polako ulazi u formu, ali mu ona prilično varira, te ne bi bilo čudo da odigra slabo. Ali, uglavnom će sve zavisiti od njega. On je favorit, bez sumnje, ali mi verujemo u duži meč sa tri seta i/ili taj-brejkom.

Foto: Reuters


tagovi

najava danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara