NAJAVA DANA (subota, 24. mart): Prijateljska odmeravanja se nastavljaju, a priključuju im se Segunda i Serija B

Vreme čitanja: 6min | sub. 24.03.18. | 08:00

Pre nego što popunite MOZZART tikete, pogledajte statističko premotavanje najuzbudljivijih parova dana

6637: S. IRSKA - J. KOREJA, 15.00
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Irci su u Belfastu dokazali koliko su dobri domaćini. Dobili su četiri od pet kvalifikacionih utakmica i izgubili jedino od Nemaca. Ipak, za razliku od Koreanaca ovde neće nastupiti u najjačem sastavu. Koreanci hoće, predvođeni napadačem Totenhema Sonom. Koreja je odigrala tri prijateljska meča ove godine. Savladali su Letoniju i Moldaviju i remizirali sa Jamajkom. Dve selekcije nisu se ranije sastajale.

Izabrane vesti

6617: ŠVEDSKA – ČILE, 18.00
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Šveđani će prvi put na teren od kada su eliminisali Italijane u baražu. Naravno, puni su samopouzdanja, a u prilog im idu i odlične igre na svom terenu. Kvalifikacije su započeli remijem sa Holandijom da bi potom dobili pet mečeva za reedom pred svojom publikom uključujući Italijane i Francuze. Aktuelni osvajači Kopa Amerike su u sasvim suprotnoj situaciji.Tri poraza na četiri kvalifikaciona meča rezultirali su šestim mestom u grupi. Pitanje je koliko su Arturo Vidal i Aleksis Sančez motivisani za prijateljske mečeve. Jedini prethodni duel ove dve selekcije imale su 2006. takođe u Švedskoj. Bilo je 1:1.

6640: IZRAEL – RUMUNIJA, 19.00
(Fudbal, prijateljska utakmica)

Izrael nije odigrao nijedan meč od završetka kvalifikacija dok su Rumuni odigrali dva prijateljska u novembru. Savladali su Tursku sa 2:0, i izgubili od Holanđana sa 3:0. Rumuni su tokom kvalifikacija postigli samo dva gola na deset mečeva, a to im nije pošlo za nogom ni na dva prethodna sa Izraelcima. Ovo će biti njihov deseti međusobni susret, a obe selekcije prethodno su ostvarile po četiri pobede. Na prethodnih pet susreta tip GG nije prošao.

6602: O. SLONOVAČE – TOGO, 18.00
(Fudbal, prijateljska utakmica)

S obzirom da Obala Slonovače nije slavila od septembra meseca, računajući kvalifikacione utakmice za SP, ali i mečeve Kupa afričkih nacija, a da ni Togo ne igra dobro u poslednje vreme, veliko je pitanje može li se iko imenovati za favorita na ovoj utakmici. Treba se setiti i da su upravo ovi rivali odigrali bez golova utakmicu Kupa afričkih nacija u septembru, uz važnu napomenu u kojoj stoji da je Obala Slonovače na kraju slavila, ali tek nakon izvođenja jedanseteraca. Utakmica iz januara prošle godine takođe je zabeležena sa X ishodom, a treba znati i da je Obala Slonovače poslednjih devet mečeva smestila u okvire 0-2 kladioničke statistike. Četiri od poslednih devet mečeva domaćina okončano je bez golova.

4032: LUGO – VALJADOLID, 16.00
(Fudbal, Španija 2)

Obe ekipe imaju isti broj bodova, a na tabeli Segunde Valjadolid prednjači za dva mesta. Lugo je na 11. i u prošlom kolu savladao je Alkorkon ali mu je ovo tek druga pobeda na poslednjih osam mečeva. Valjadolid je u nešto boljoj formi. Posle dva vezana remija pobedio je Almeriju i nalazi se na devetom mestu. Valjadolid je bez pobede na strani od polovine januara, dok Lugo igra prilično dobro na svom terenu. Od šest prethodnih međusobnih duela tri je završeno bez pobednika, uključujući poslednja dva.

4035: HIHON - RAJO VALJEKANO, 20.45
(Fudbal, Španija 2)

Hihon nije primio gol na minulih šest utakmica, a postigao ga je na četiri susreta u nizu. Rajo Valjakano je tresao mreže na osam poslednjih utakmica, i neporažen je na ukupno deset mečeva u nizu, zbog čega i vodi na tabeli Segunde. Ovaj takmičarski par, poslednji put se sastao u oktobru, kada je meč na terenu Rajo Valjekana okončan sa (1:1). Iznenađujuće zvuči podatak, da je na osam poslednjih mečeva ovih rivala u proteklih 15 godina po difoltu dolazilo GG tipovanje.

2574: SLAJGO – DANDALK, 20.45
(Fudbal, Irska 1)

Dandalk igra s promenljivom srećom, odnosno na pobede i remije, uz bitan podatak koji kaže da večeras gostujuća ekipa nije poražena na svih šest do sada odigranih prvenstvenih susreta. Slajgo je samo dva puta uspeo da slavi, tri puta je poražen, a na poslednjem meču sa Bohemijansima uspeo je da odigra za (2:2). Premotavanje nešto bliže istorije susretanja ovog para beleži poslednji odigran meč iz jula prošle godine, kada je na terenu Slajga dve okončano sa (1:1). Iste godine, odigrana su još dva susreta na kojima je Dandalk slavio sa po (4:0).

1022: SPECIJA – ASKOLI, 18.00
(Fudbal, Italija 2)

Specija nije slavila na minula četriri susreta Serije B, pa domaći smatraju da je seriju loših rezultata najlakše popraviti protiv pretposlednjeg  Askolija. Gosti se ipak nekako, doduše stidljivo bore za čast, pošto ih od poslednje Ternane dele samo tri osvojena boda. Askoli je izgubio tri od minulih pet mečeva, a treba znati i da je poslednja pobeda od (2:1) zaslužena na konto već pomenutog fenjeraša, Ternane. Askoli je u oktobru savladao Speciju sa (3:1), što je ujedno i najsvežiji rezultat međusobnih odmeravanja ovoga para.

1033: BARI – BREŠA, 20.30
(Fudbal, Italija 2)

Bari je vezao tri remija, i neophodna mu je pobeda, ne bi li se održao na petoj poziciji Serije B, na koju samo sa jednim bodom zaostatka kidiše Peruđa. Breša nije slavila na minula tri susreta, a pre tipovanja treba znati da gostujuća ekipa nikako nije sigurna van svog terena. Na proteklih pet međusobnih susreta ovoga para, po dva puta su slavila oba rivala, samo jednom je bilo nerešeno, dok je na četiri meča zaokruženo GG tipovanje.

4602: INTER ZAP. - ISTRA 1961, 17.00
(Fudbal, Hrvatska 1)

Tim iz Zaprešića, konačno je slavio u 22. kolu HNL-a, protiv zagrebačke Lokomotive, nakon četiri utakmice bez zabeležene pobede. Istra je u prošlom kolu savladala Slaven Belupo sa (2:1), čemu je prethodio splitski poraz od (3:2), u utakmici sa Hajdukom. Treba znati da su se poslednja dva odmeravanja večerašnjih rivala u prošloj godini završila remi ishodima, uz šta su prošla i GG tipovanja. Inter je u dosadašnjem toku dao 30 golova, a primio 42, što ukazuje na ne tako dobru odbranu. Gol razlika Istre u ovom momentu beleži 22:38.

1626: TELSTAR - RKC VALVAJK, 19.45
(Fudbal, Holandija 2)

Iz vizure domaćeg Telstara, deluje da ne bi trebalo da bude previše muke sa RKC-om, koji je na pretposlednjoj poziciji na tabeli. Međutim, treba se setiti da je isti ovaj RKC, savladao u novembru Telstar sa (4:1). Ovaj meč, za domaćina može biti izvanredna prilika za osvetu, pošto Telstar u poslednje vreme i ne igra tako loše, što potvrđuje samo jedan poraz sa minulih pet utakmica. Kladionička statistika beleži da je GG tipovanje na utakmicama večerašnjeg domaćina bilo isplativo na tačno deset poslednjih mečeva u nizu.

7349:  FILADELFIJA – MINESOTA, 23.00
(Košarka, NBA)

Filadelfija je u nizu od pet NBA pobeda, dok je Minesota posle izgubljenih utakmica od San Antonija, i Hjustona ima proknjiženo slavlje od (123:109) u utakmici sa Klipersima. Poslednji susret ovoga para završen je u produžetcima sa (112:118) za Filadelfiju, nakon (100:100) u regularnom delu utakmice. U ukupnom skoru sa poslednjih pet susreta, Filadelfija ima tri pobede, a Minesota dve.

7350: DETROIT – ČIKAGO, 23.55
(Košarka, NBA)

Pistonsi i Bulsi su se već dva puta videli u 2018. godini, a poslednji put su slavili momci iz Dertoita sa (99:83). Što se tiče forme timova, za Bulse se može reći da beleže pad, pošto su izgubili poslednje tri utakmice igrajući sa Denverom, Njujorkom i Klivlendom. Detroit je posle vezanih pobeda protiv Sakramenta i Feniksa, poslednju utakmicu izgubio u produžetcima igrajući sa Hjustonom, (88:88), u regularnom delu, dok je 100:96, semafor zabeležio na kraju susreta.

7626 ZVEREV A. - MEDVEDEV D, 16.05
(tenis, ATP Majami)


Dva veoma talentovana Rusa, s tim što Zverev igra pod zastavom Nemačke. I upravo on je favorit za meč drugog kola mastersa u Majamiju iako ne igra na svom nivou u poslednje vreme. Ovde možemo očekivati veiku borbu, ali i moguće iznenađenje, to jest pobedu Medvedeva.

Foto: Action Images


tagovi

Prijateljske utakmicesportsko klađenjenajava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara