NAJAVA DANA (subota, 27. jul): Igraju Zvezda, Helsinki, Kopenhagen! Tadić juri prvi trofej

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.07.19. | 07:47

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Četvrti Zvezdin meč kod kuće, posle Suduve, Javora i Helsinkija na Marakanu dovodi tim Sima Krunića koji je u dvomeču sa Florom izbačen iz evropske fudbalske trke. Inače u Ljutice Bogdana, tim Vladana Milojevića retko prima gol, pa su jako česte igre koje kladilačkim rečnikom zovemo sigurnim pobedama. Tako je bilo i sa Radničkim u četiri poslednja navrata na našem najvećem stadionu. Inače, tim iz Niša temeljno je izmenjen u odnosu na vicešampionski sastav prošlogodišnje Superlige, pa je zaista teško proceniti kako će se ekipa posle evropskog nokauta postaviti. naspram disciplinovane Zvezde.

Izabrane vesti


AJAKS – PSV, 18.00
(Fudbal, Superkup Holandije, finale)

Biće nezgodno, uz nešto veće šanse na kontu Kopljanika. Ipak, derbi je ovo, ne samo finale takmičenja pa je sve moguće, na šta treba dodati da je Ajaks poslednji put u martu sa 3:1 tukao PSV. Ipak, to ne mora sada da znači puno, budući da su pripreme u punom jeku, što znači da pravu takmičarsku formu oba tima treba očekivati tek u dogledno vreme. Kako bilo, statistika njihovih međusobnih okršaja kaže 3+ od decembra 2017. godine, što je interesantna tradicija za koju ćemo već danas ustanoviti da li se nastavlja.

HORSENS – KOPENHAGEN, 17.30
(Fudbal, Danska 1)

Verovatno nije potrebno prenaglašeno ukazivati na ozbiljne namere Kopenhagena u prvenstvu. Svakako Horsens je tu samo prolazna stanica trećeg prvenstvenog kola, a šta se piše domaćinu najbolje svedoči poslednji susret ovoga para iz decembra prošle godine kada je Kopenhagen slavio sa 1:6. I to nije sve, jer na njima je više nego redovno kao sigurica tretirana makar 3+ igra, ali prolaz GG partija koje su se isplatile na svim mečevima od 2017. godine.

SERKL BRIŽ – STANDARD, 18.00
(Fudbal, Belgija 1)

Ekipa Standarda iz Liježa svakako je favorit utakmice prvog kola. Serkl Briž će pokušati da da otpor, a koliko će izdržati ostaje nam da vidimo, uz opasku da ovaj klub na mečevima para nije slavio još od iznenađenja u osmini finala Kupa Belgije sada već daleke 2013. Zato, potpuno je jasno da Standard koji se uoči ovoga meča upucavao na Nici koju je savladao sa 2:1 s pravom očekuje bodove u gostima.

BAZEL – ST. GALEN, 19.00
(Fudbal, Švajcarska 1)

Domaći Bazel brutalno je samleo Sion u prvom kolu sa 1:4, dok je Sankt Galen poražen od Lucerna sa 0:2. Samo ti podaci, sasvim su dovoljni za kladilačke zaključke koje dodatno podupire poslednji aprilski susret klubova. Naime, Bazel je savladao večerašnjeg rivala u gostima sa 0:3, što je u igračkom smislu preseklo GG tradiciju para koja datira od maja prošle godine i broji četiri utakmice.

PLZENJ – KARVINA, 19.30
(Fudbal, Češka 1)

Stvar je jasna, odnosno vuče ka vrlo izglednim bodovima Plzenja u trećem kolu. Prva dva domaćin je dobio, što je totalno opozitno Karvininim porazima koji su uzgred tek da kažemo redovni na mečevima ovoga para. Naime, Plzenj je uvek pobeđivao Karvinu pa shodno toj tradiciji sve vuče ka ostanku gostujućih fudbalera na začelju tabele bez osvojenih bodova i ovoga puta.

SIRIJUS – AIK, 16.00
(Fudbal, Švedska 1)

Stokholm se ganja sa Malmeom, pa nema nameru da prepušta slučajnostima da ga pokolebaju. činjenica, Sirijus je utanjio u poslednje vreme, samo jednom slavio na proteklih pet utakmica, ali i otkinuo bodove od dva prvenstvena X ishoda. Tradicija ovoga para je na AIK-ovoj strani, ali i većinski procenat prolaska GG3+ igre, po principu zaokružene igre na tri od pet poslednjih zajedničkih viđanja.

BORAC BANJA LUKA – ZVIJEZDA 09, 20.30
(Fudbal, BiH 1)

Sećate se čuvenog čačanskog violiniste, Srđana Vujaklije koji ponovo igra za Borac, ovoga puta onaj banjalučki. Trener Branislav Krunić smatra da je on pravo centarforsko rešenje, koje istini za volju nije proradilo u prvom kolu protiv X ishodom iznenađenog Željezničara. Ako imamo u vidu kako je Zvijezda 09 prošla u prvom kolu, kada je demolirana od Tuzle sa 1:5, deluje da Borcu neće biti teško da stigne do prvih velikih bodva u eliti pred svojim navijačima.

KLUŽ – DIN. BUKUREŠT, 20.00
(Fudbal, Rumunija 1)

Posle dve ubedljive pobede u prvenstvu, Kluž je minimalnim rezultatom savladao i Makabi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dinamo je u potpuno suprotnoj situaciji. Izgubio je oba prvenstvena duela. Najpre je primio pet komada od Vitorula, a onda ga je Univerzitatea pobedila sa 2:0 i to kod kuće. Kluž je dobio i svako od prethodna četiri odmeravanja sa gostima iz Bukurešta, prethodno na ovom terenu sa 3:1.

DINAMO DREZDEN – NIRNBERG, 13.00
(Fudbal, Nemačka 2)

Nirnberg će morati da se navikava na „novi život“ u Cvajti, i trudiće se svim silama da se vrati u Bundesligu. Dinamo je iskusan drugoligaš i to iskustvo kao i prednost domaćeg terena biće mu glavni aduti u ovom duelu. Obe ekipe nisu blistale u pripremnom periodu. Dinamo je u poslednjem demoliran od PSŽ-a sa 6:1, dok je Nirnberg u okršaju sa istim protivnikom uspeo da izvuče remi. Tri od poslednja četiri međusobna odmeravanja pripala su gostima, a interesantno da domaćin protiv ovog protivnika nikada nije slavio u Drezdenu.  

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara