NAJAVA DANA (subota, 5. maj): Žuti zid ispred Majnca, slatka osveta Rosonera, derbi Lisabona i Lebronova škola košarke

Vreme čitanja: 7min | sub. 05.05.18. | 08:00

Pogledajte koji nas najvažnji sportski događaji očekuju danas

2022: VBA – TOTENHEM, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Vest Bromvič je konačno našao pravu formu ali nažalost stigla je malo kasno. Trebaće im čudo u nekoliko preostalih mečeva kako bi izbegli ispadanje. Totenhem je nakon pobede nad Votfordom prekinuo seriju od tri meča bez trijumfa i sada su na četvrtom mestu uz pet bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Čelsi. VBA je uvek bio nezgodan protivnik za Totenhem, naročito kod kuće, a interesantno je da su četiri od pet prethodnih duela ovih timova završena rezultatom 1:1.

Izabrane vesti

2023: EVERTON – SAUTEMPTON, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Everton je ostao neporažen na prethodna četiri meča i nalazi se na sredini tabele. Sautempton je savladao Bornmaut sa 2:1 i to mu je prva pobeda posle niza od četiri poraza i remija. Od Svonsija koji se nalazi u bezbednom delu tabele sada ih razdvaja samo bod. U novembru prošle godine Sautempton je savladao Everton sa ubedljivih 4:1, međutim od ukupno 40 mečeva na Gudison Parku ostvarili su samo četiri pobede.

1017: MILAN – VERONA, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Prethodni put kada su igrali kod kuće Rosoneri su doživeli šokantan poraz od fenjeraša Beneventa, međutim u sledećem kolu savladali su Bolonju sa 2:1 i trenutno zauzimaju sedmu poziciju. Očekuju ih dueli sa Atalantom i Fjorentinom koji se takođe bore za Evropsko mesto i zato sada ne bi smeli da podbace. Verona se polako priprema za povratak u Seriju B i eventualni trijumf ovde ne bi im bio od velike pomoći. Uprkos pobedi nad Milanom od 3:0 ranije u sezoni, na San Siru nisu nikada slavili, takođe nisu nikada pobedili Milan dva puta u jednoj sezoni.

1018: JUVENTUS – BOLONJA, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Juve će pokušati da napravi jedan korak bliže sedmom uzastopnom Skudetu. Dobili su sedam od osam mečeva kod kuće gde su izgubili jedino od Napolija. Bolonja je u prethodnom kolu poražena od Milana, a na poslednjih devet mečeva upisala je samo jednu pobedu. U mislima su više okrenuti letnjem odmoru s obzirom da su u sigurnom delu tabele dovoljno udaljeni od opasne zone i nedovoljno blizu one koja vodi u Evropu. Juventus je dobio osam od prethodnih devet okršaja sa Bolonjom, a sačuvao je mrežu netaknutom na šest.

3016: DORTMUND – MAJNC, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Majnc je napravio ogroman korak u spašavanju statusa prvoligaša kada je za vikend savladao Lajpcig sa 3:0 na Opel Areni. Pobeda nad Frajburgom takođe pred svojom publikom pomogla im je da se udalje za tri boda od opasne zone dva kola pred kraj. Dortmund četiri boda razdvaja od petoplasiranog Leverkuzena i pobeda ovde obezbedila bi im učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Za vikend su remizirali sa Verderom ali su prethodno dobili četiri meča uzastopno kod kuće. Majnc nikada nije bio problematičan protivnik za Dortmund koji je od poslednjih šest duela dobio pet uz jedan nerešen ishod.

3024: VERDER – LEVERKUZEN, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Verder nije slavio na četiri utakmice u nizu, dok Aspirindžije igraju u trostrukoj gubitničkoj seriji, u kojoj je kladilačka pozitiva zabeležena na tiketima onih igrača koji su verovali u 4+ tipovanja na mečevima sa Dortmundom i Bajernom. Verder je međutim poslednja tri susreta smestio u okvire 0-2 kladioničke statistike, ali ne treba zaboraviti da su upravo rivali ovoga para u februaru u okviru Kupa Nemačke zaokružili 4+ partiju. Aspirindžije su na kraju ovoga meča slavile sa 4:2, uz kladilački bitnan X na kraju regularnog dela meča, kada je na semaforu ostao zabeležen rezultat 2:2.

3015: KELN – BAJERN, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Bavarci su lideri Bundeslige, a Keln tek učmali fenjeraš koji Bajern pognute glave nije video već sedam dugih godina. Treba se setiti i da ekipa Kelna nije slavila na minulih pet susreta, ali da je na istom broju mečeva pod indigo odigrala GG partije. Na ukupno četiri od spomenutih pet susreta padalo je od 3-5 golova. Uz to, valja znati i da je i Bajern u poslednje vreme takođe bio izdašan po pitanju efikasnosti mečeva, o čemu svedoči i 4+ ishod u drugoj polufinalnoj utakmici sa Real Madridim, ali i bundesligaška pobeda od 4:1 u utakmici sa frankfurtskim Ajntrajtom.

4115: SPORTING – BENFIKA, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

U direktom sudaru za drugu poziciju Primeire nema povlašćenih. Benfika i Porting su do 33. kola ostvarili identičan skor od po 24 pobede, pet X ishoda, i samo tri izgubljena meča. Pre tipovanja, treba se pozabaviti činjenicom da je Sporting sustigao večerašnjeg rivala nizom od četiri pobede, a da je Benfika u poslednje vreme izgubila od Porta i Tondele, igrajući za 2:3 u 32. kolu Primeire. Uporedna statistika ovoga para kaže da su večerašnji rivali u protekle dve godine odigrali dva X meča sap o jednim golom na obe strane terena. Benfika je sa 2:1 protiv Sportinga poslednji put slavila još 2016. godine.

2408: RENDŽERS – KILMANROK, 16.00
(Fudbal, Škotska 1, plej-of)

Rendžersi su od poslednjih pet, izgubili dva sureta, dok Kilmanrok beleži pad u igri koji je dokazan sa dva vezana poraza u protekla dva kola. U minula četiri meča domaći su odigrali s minimalnim 3+ ishodima, dok je Kilmanrok u poslednjoj utakmici izgubio od Hiberniana sa 5:3. Taj podatak treba smatrati retkom, u toj meri obilnom goleadom na mečevima gostujuće ekipe. Uporedna statistika kaže da je na susretima ovoga para, u minule dve godine, dva puta slavio Kilmanrok, čime je prekinuta serija od dve vezane utakmice na kojima se isplatilo odigrati X.

4020: BILBAO – BETIS, 16.15
(Fudbal, Španija 1)

Atletik Bilbao je zakovao, odnosno u poslednja četiri kola izgubio od La Korunje, Levantea, i Real Sosijedada. Sa Real Madridom je začuđujuće u istom period uspeo da se izbori za konačnih 1:1, na šta iz kladilačke vizure treba gledati s rezervom, budući da su pomenuti izgubljeni mečevi svi do jednog zaokruženi sa GG4+ ishodima. Betis nije izgubio na proteklih pet utakmica, a valja znati da je više od dva gola na utakmicama gostujućeg tima, posmarajući niz od minulih pet mečeva, viđeno jedino u 35. kolu, kada je zabeležen rezultat od 2:1 na štetu Malage. Na mečevima ovoga para u 2017. godini, dva puta zaredoim bolji je bio Atletik Bilbao.

4022: VILJAREAL – VALENSIJA, 20.45
(Fudbal, Španija 1)

Viljareal je dobio poslednje dve utakmice, igrajući 4:1 sa Seltom, i 2:1 protiv Leganesa. Valensija ima dva X ishoda kojima su prethodili porazi u utakmicama sa Hetafeom i Barselonom. Kada je reč o međusobnim duelima, Viljareal je dobio četiri od minulih pet viđanja, od čega čak tri puta igrajući kao gostujući tim. Sa aspekta efikasnosti, kladionička statistika beleži da su minule četiri utakmice Viljareala ušle minimalno u okvire GG3+ ishoda.

2704: CRVENA ZVEZDA - SPARTAK S, 20.00
(Fudbal, Srbija 1, plej-of)

Ceveno-beli su u Kruševcu već overili i proslavili titulu, ali će zbog kazne FSS-a igrati pred praznim tribinama našeg najvećeg stadiona. Spartak će pokušati da sa Zvezdom nastavi bitku za Evropu, znajući da tim iz Subotice tradicijonaln nema sreće sa timom koji vodi Vladan Milojević. Naime, beogradski domaćin je u seriji od sedam uzastopnih pobeda, a uz to, novi šampion Srbije, Golubove je savladao na šest od poslednjih sedam međusobnih okršaja.

2702: PATRIZAN – NAPREDAK, 18.00
(Fudbal, Srbija 1, plej-of)

Niko ove sezone nije namučio Partizan, koliko Napredak koga predvodi Milorad Kosanović. Tim Miroslava Đukića gubio je jesenas od Čarapana sve do zaustavnog vremena, kada je Everton Luiz izjednačio na 1:1. Kruševljani su propušteno u septembru nadoknadili poslednjeg meseca prošle godine, kada su u 21. kolu savladali Beograđane sa 2:1. Partizan je do tog jednog gola stigao kopačkom Jevtovića iz penala u 60. minutu utakmice. Sa kladilačkog aspekta zgodno je znati da su minula četiri meča ovoga para odigrana u GG maniru, a da na svim tim utakmicama samo jednom nije došlo i 3+.

3528: SLAVIJA PRAG – PLZENJ, 18.30
(Fudbal, Češka 1)

Derbi češkog prvenstva, Plzenj dočekuje ušuškan zalihom od devet bodova naspram Slavije koja je poslednje dve utakmice odigrala s dva X ishoda bez ijednog postignutog gola. Plzenj je od minulih pet, dobio poslednja dva meča. Gledajući poslednje dve utakmice ovoga para, martovski meč iz 2017. dobila je Slavija, a novembarski Plzenj. Nepisano kladilačko pravilo na utakmicama ovih rivala kaže da je kec dolazio na minulih sedam utakmica Slavije i Plzenja. Ma ko bio gost, ništa nije uspevao da uradi još od 2013. godine.

7095: FILADELFIJA – BOSTON, 23.00
(Košarka, NBA)

Boston u četvrtfinalnoj NBA seriji protiv Filadelfije već vodi sa 2:0. Seltiksi su prvi meč dobili sa 117:101, dok im je drugi pripao pri konačnih 108:103. Dalje premotavanje kaže da je Filadelfija poslednji put u utakmicama ovog para slavila još u januaru na utakmici koja je završena sa 80:89, što je dosta neuobičajan rezultat, budući da na utakmicama ovoga para u većini slučajeva bude premašena margina od 100 koševa is a jedne i sa druge strane trena.

7096: KLIVLEND – TORONTO, 02.30
(Košarka, NBA)

Klivlend je samo dve pobede udaljen od slavlja, budući da u četvrtfinalnoj seriji protiv Toronta već vodi sa 2:0. U prvoj utakmici, domačinu ovoga susreta nije išlo lako, budući da je Toronto poražen tek u produžetcima sa tesnih 112:113, nakon rezultata od 105:105 u regularnom toku utakmice. Drugi meč imao je potpuno drugi tok, o čemu govori slavlje Klivlenda od 110:128.

Foto: Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara