Novak Đoković
Novak Đoković

NAJAVA DANA (subota, 7. jul): Novak se sveti Edmundu! Švedska - Engleska i Rusija - Hrvatska za ljubitelje Mundijala i puno klupskog fudbala

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.07.18. | 08:05

Pogledajte sve najzamnimljivije sportske događaje današnjeg dana

8705: NOVAK ĐOKOVIĆ - KAJL EDMUND, 17.20
(Tenis, Vimbldon)

Najbolji srpski teniser je uspešno prebrodio dve startne prepreke u vidu Sebaljosa i Sandgrena, koje je počistio s terena sa po 3:0. Britanac, koji je za četiri pozicije bolje plasiran od Novaka je takođe bio siguran na startu sa dve ubedljive pobede, pa nas očekuje sigurno zanimljiv okršaj. Đoković u ukupnom međusobnom skoru vodi sa 3:1, ali je izgubio poslednji put od Edmunda pre dva meseca na turniru u Madridu kada je bilo 2:1 za Britanca.

Izabrane vesti

1: ŠVEDSKA - ENGLESKA, 16.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Šveđani su i bez prave velike zvezde u timu dokazali šta je pravi timski duh i do četvrtfinala stigli bez primljenog gola na tri od četiri utakmice. Englezi su konačno skinuli „penal kletvu“ i sada imaju otvoren put do finala na kojem ne stoji nijedan od bivših šampiona. Ali stoji Skandinavski „čelik“. Englezi su nešto uspešniji tim u međusobnim duelima, ali su prethodni prijateljski izgubili sa 4:2. Ipak, remiji su bili najčešći ishodi u njihovim okršajima.  

10: RUSIJA - HRVATSKA, 20.00
(Fudbal, Svetsko prvenstvo)

Za jednu od ove dve reprezentacije ovo će biti istorijsko veče. Obe su do ove faze stigle nakon više sreće u penal lutriji. Rusi su priredili veliku senzaciju i poslali kući Špance, dok su Hrvati „ispratili“ Dance. „Kockasti“ su svakako ostavili bolji utisak na ovom Mundijalu i samim tim slove za favorita, ali će „Zbornaja“ imati veliku podršku publike u Sočiju. Ovo će biti njihov četvrti međusobni duel, a dva od tri prethodna završena su bez pobednika. Dva puta odigrali su meč bez golova, a poslednji put sreli su se u prijateljskom odmeravanju 2015. kada su Hrvati slavili sa 3:1.

5401: SIRIJUS - MALME, 13.00
(Fudbal, Švedska 1)

Malme se posle 12 kola nalazi na iznenađujućem desetom mestu na tabeli pa je ekipu preuzeo bivši trener Flitvuda Uve Rosler koji će imati svoj debi na ovom meču. Malme je tokom pauze imao prijateljska odmeravanja sa Moldeom i Midtjilandom gde je imao polovičan učinak, a ovaj protivnik mu dolazi u pravom trenutku s obzirom da se radi o najslabijem timu u ligi. Sirius je na 12 mečeva osvojio samo pet bodova. Malme je ovog rivala pobeđivao tri puta u ukupno četiri odmeravanja i to svaki put uz najmanje tri gola.

5403: TRELEBORG - AIK, 19.30
(Fudbal, Švedska 1)

Nekoliko kola pre pauze Treleborg  je uspeo da se izdigne iznad zone ispadanja od koje ga sada deli samo bod. Problem je što im u goste dolazi drugoplasirani AIK, tim koji ove sezone još uvek nije pretrpeo poraz. Nisu prikazali preteranu efikasnost, ali su s druge strane primili samo devet golova. Ipak, od pet poslednjih ligaških mečeva čak četiri puta igrali su nerešeno. Njihovi međusobni susreti ne važe za efikasne, međutim na tri poslednja viđeno je najmanje tri gola.     

5613: ROZENBORG - TROMSE, 18.00
(Fudbal, Norveška 1)

Aktuelni šampion je posle pobede nad Sanderfjordom smanjio zaostatak za vodećom ekipom Brana i ona sada iznosi četiri boda. Takođe, poslednje dve pobede ostvarili su bez primljenog gola. Gosti takođe imaju razloga za optimizam. Posle tri vezane pobede popeli su se na peto mesto tabele. Rozenborg je tradicionalno uspešniji u njihovim odmeravanjima međutim izgubio je poslednji meč od Tromsoa na gostovanju sa 2:1.

4524: KEFLAVIK - STJARNAN, 18.00
(Fudbal, Island 1)

Posle deset kola Keflavik je osvojio samo tri boda i nalazi se na dnu tabele. Stjarnan je s druge strane u seriji od pet vezanih pobeda i od lidera ekipe Valura deli je tri. Prethodno gostovanje Stjarnan je dobio minimalnim rezultatom, a prethodni duel na terenu Stjarnana završen je nerešeno 2:2. 

5702: LAHTI - INTER TURKU, 18.00
(Fudbal, Finska 1)

Posle dvanaest mečeva bez poraza Lahti je poražen u prošlom kolu od ekipe SJK i trenutno zauzima peto mesto, a ovaj poraz im je tek drugi u sezoni. Gosti nisu uspeli da ostvare pobedu na poslednjih pet mečeva i sada ih četiri boda razdvaja od opasne zone. U prilog im idu bolje igre na strani nego kod kuće. Međutim, u protekle četiri godine Inter Turku je samo jednom savladao Lahti u duelima koji ne obiluju golovima.   

1741: LOS ANĐELES - ORLANDO SITI, 22.30
(Fudbal, MLS liga)

Orlando je poražen osam puta uzastopno što je najgori niz bilo koje ekipe u MLS-u od početka sezone. Izgubili su četiri od poslednjih pet utakmica sa najmanje tri gola razlike. Debitanti iz Los Anđelesa su posle tri vezane pobede igrali nerešeno sa Hjustonom i sada su na trećem mestu uz četiri boda zaostatka za vodećim Dalasom. Ovo će biti njihov prvi duel, i sve osim pobede tima iz Los Anđelesa bilo bi iznenađenje.

Foto: Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara