Foto: MN Press
Foto: MN Press

NAJAVA DANA (subota, 9. oktobar): Orlovi u Luksemburgu prave novi korak ka Kataru

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.10.21. | 07:12

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

KAZAHSTAN – BiH, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Bosanci su pobedu nad Kazahstanom u prošlom kolu nad Kazahstanom prokockali u petom minutu sudijske nadoknade. Bilo je 2:2, a tada je i Edin Džeko požuteo. Sada se treba svetiti, a mi konstatujemo da je BiH u Grupi D, do sada tri puta remizirala, a da je s minimalcem poražena jedino od Francuske. Kazahstan ima isti broj X ishoda, plus poraze od Trikolora i Finaca.

LITVANIJA – BUGARSKA, 15.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Litvanci nisu ni bod izvukli, a Bugari ih imaju pet, zasluženih na remi utakmicama sa Severnom Irskom i Italijom, na koje je dodata minimalna pobeda upravo protiv Litvanije. Jasno je dakle ko je favorit, a sada će glavno pitanje biti tipovanje na golove. Pitanje je koliko Bugari mogu u gostima protiv selekcije koja će igrati samo protiv svoje sramote, bukvalno za počasne bodove.

AZERBEJDŽAN – REP. IRSKA, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Dva boda i teskoba Iraca dokazuju da dve najgore ekipe Grupe A, svaka za sebe nemaju gotovo nikakvih aduta da se nazovu favoritom ovog meča. Azerbejdžaj je jedini bod zaslužio remijem sa Ircima, tako da sada na domaćem terenu može da pokuša nešto, mada će konačni ihod, onosno eventualna pobeda ma koga ovde biti revijalnog karaktera.

FINSKA – UKRAJINA, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Ukrajinci imaju pet bodova, drugi su na tabeli Grupe D, kojom vladaju Trikolori, a što je još interesantnije sve su ih sakupili remi ishodima. Bilo je tako i sa Fincima u martu mesecu, a pošto i jedni i drugi imaju jednak broj bodova biće ovo žilava bitka za drugo mesto na tabeli Grupe D. Ne zaboravimo da Finci imaju utakmicu manje od Ukrajine.

ŠKOTSKA – IZRAEL, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Škoti su poraženi jedino od Danaca! Bitno im je što su sa pretendentom na drugo mesto u Grupi F u martu mesecu odigrali za konačnih 1:1. Međutim, ne muči to Izraelce toliko, koliko poraz od Danaca sa 5:0. Dobro je znati da na goste često, tačnije na pet poslednjih utakmica u svim takmičenjima dolazi minimum 4+ igra.

LUKSEMBURG – SRBIJA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Posle remija sa Republikom Irskom u Dablinu (1:1), reprezentacija Srbije i dalje drži sve u svojim rukama. Luksemburg je najbliži pratilac Srbiji na tabeli, pa u slučaju da Piksijevi puleni dobiju meč, time bi overili osvajanje drugog mesta i osigurali put u baraž. Protivnik apsolutno poznat. Igrali su Orlovi protiv Luksemburga u septembru u Beogradu i lako slavili sa 4:1 golovima Mitrovića, Milenkovića i autogolom Šenoe.

MAĐARSKA – ALBANIJA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Albancima koji su drugi na tabeli Grupe I, opasno prete Poljaci sa bodom manje, a i Mađari koji su na minus dva poena. Domaće teši septembarska minimalna pobeda nad Mađarima, a pošto je ova utakmica jako bitna za oba tima očekuje se da bitka za pobedu bude neizvesna do samog kraja. Naravno, ne možemo reći da su i jedni i drugi u prednosti, sem što Mađari mogu da računaju na prednost terena u Puškaš arene.

ŠVAJCARSKA – SEVERNA IRSKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Sajdžije brane drugo mesto na tabeli Grupe C. Prošli put nije bilo golova, mada su Švajcarci imali apsolutnu statističku nadmoć na terenu. Inače, sada igraju kod kuće, pa će Severnoj Irskoj biti dosta teže da se odbrani od navalentnog domaćina. Dakle, sve karte su u rukama tima koji u Ženevi igra na čistog keca i što brže vođstvo.

PARTIZAN – STUDENTSKI CENTAR, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Studentski centar bez obzira na premijernu pobedu u regionu, protiv Zadra (94:78), u Beograd dolazi kao apsolutni autsajder. Crno-beli su manje-više rutinski odradili posao protiv Zadrana (78:73) i Splita (69:59) i rezultatski dodatno potvrdili visoke ambicije. U ta dva meča videlo se da će najveći deo ofanzivnog tereta u timu najtrofejnijeg evropskog stručnjaka ove sezone nositi Kevin Panter i Zek Ledej, dok je Dalas Mur počeo otkriva napadački arsenal. Publika u dvorani imaće priliku da vidi Flčera Megija sjajnog šutera Studentskog centra.

MORNAR – BORAC, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Biće to nova prilika za izabranike Marka Marinovića da upišu prvu pobedu u najkvalitetnijem regionalnom takmičenju. Da podestimo, u prvom okršaju Borac je u završnici savladan od strane Igokee u Laktašima (91:89), da bi zatim minulog vikenda doživeo drugi poraz od raspoložene Cedevita Olimpije (76:85). Barani su letos promenili gotovo ceo roster, pa Čačani sigurno očekuju pobedu, što je potvrdio i košarkaš Aleksa Novaković.


tagovi

najava danakladioničarski dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara