NAJAVA DANA (utorak, 1. januar): Krećemo! Đoković, Premijer liga, Čempionšip…

Vreme čitanja: 5min | uto. 01.01.19. | 09:03

Pogledajte koji nas to zanimljivi sportski događaji očekuju danas

7863: N. ĐOKOVIĆ – D. DŽUMHUR, 12.00
(Tenis, ATP Doha)

Biće ovo prvi veliki isput za Đokovića u novoj sezoni. Teniser iz Bosne i Hercegovine je 47. nosilac, ali može da bude vrlo nezgodan na tvrdoj podlozi. Prethodni meč odigrali su prvog novembra 2018. godine, a tada je Džumhur predao posle prvog izgubljenog seta. Najbolji teniser sveta se zagrejao u Abu Dabiju i savladao Andersona. Džumhur će svakako pokušati da pruži dostojan otpor, ali će teško uspeti da dođe do neke opipljive koristi, budući da stoji pred objektivno najboljim teniserom ATP planete.

Izabrane vesti

2037: EVERTON - LESTER, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Obe ekipe su podbacile za vikend. Everton je izgubio od Brajtona sa 1:0, a samo tri dana pre toga pregazio je Barnli sa 5:1 na gostovanju. Lester je u razmaku od četiri dana uspeo da savlada Čelsi (0:1) i Mančester Siti (2:1), da bi zatim na svom terenu izgubio od Kardifa (0:1) koji je tako prvi put ove sezone slavio na gostovanju. Everton je tradicionalno uspešniji protivnik, dobio je i tri od poslednja četiri odmeravanja, a oba tima postizala su golove na četiri od pet prethodnih duela.

2038: ARSENAL - FULAM, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Arsenal je poslednjih nedelja u ozbiljnom padu forme. Sve je počelo porazom od Sautemptona (3:2), usledio je i onaj od Totenhema u Liga kupu takođe na gostovanju (0:2), da bi potom savladao Barnli sa 3:1 i igrao nerešeno sa Brajtonom (1:1). Usledio je težak poraz od Liverpula na Enfildu (5:1) i sada su Tobdžije na petom mestu tabele. Fulam je zahvaljujući pogotku Aleksandra Mitrovića u samoj završnici meča uspeo da savlada Hadersfild u Londonu i tako upiše prvu pobedu posle šest mečeva u kojima nije slavio. Međutim, teško da će to uspeti da ponove na Emiratima imajući u vidu da su na deset prethodnih gostovanja osvojili samo dva boda. Arsenal je dobio svaki od četiri prethodna duela, poslednji u oktobru sa 5:1, i to na Krejven Kotadžu.

2112: HAL - BOLTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Tigrovi su u sjajnoj formi, bez poraza su na sedam prethodnih mečeva i nalaze se na sredini tabele, a ne tako davno bili su u njenom podnožju upravo sa Boltonom. Pobeda na gostovanju Lidsu (0:2) koji je lider Čempionšipa sasvim je dovoljan podstrek pred ovaj susret. Bolton nije u opasnoj zoni samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Roterama, a na ovo gostovanje dolazi sa jednom pobedom na 15 prethodnih mečeva, dok je od pet prethodnih gostovanja izgubio četiri. Poražen je i na četiri prethodna u Halu kojeg je poslednji put ovde savladao pre deset godina. 

2108: BLEKBERN - VBA, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Blekbern je pretrpeo i treći uzastopni poraz, ovog puta od Šefilda sa 3:0, i sada je na 15 mestu tabele bez šansi da se dokopa plej-ofa. Vest Bromvič je s druge strane ozbiljan kandidat za promociju. Dobio je sedam od poslednjih devet utakmica i popeo se na treće mesto tabele. Osim toga slavio je i na četiri prethodna gostovanja i spada u jedan od timova sa najboljim učinkom kada su u pitanju mečevi na strani. Njihov duel u oktobru završen je bez pobednika (1:1), a prethodni na Ivud parku odigrali su 2011. kada su oba tima igrala u Premijer ligi. VBA je tada slavio rezultatom 2:1.

2103: ASTON VILA – KPR, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Dva kandidata za plej –of samo bod razdvaja na tabeli. Aston Vila je na devetom mestu i za vikend je ponovo igrala nerešeno sa Prestonom (1:1) što je ovoj ekipi treći remi u poslednjih pet mečeva. KPR je propustio priliku da savlada fenjeraša Redinga s kojim je na svom terenu odigrao meč bez golova i nalazi se na osmom mestu tabele. Aston Vila je izgubila prethodna dva ligaška duela sa KPR-om, a prethodni put su od ovog rivala gubili tri puta za redom davne 1973. godine. 

2104: ŠEFILD V. – BIRMINGEM, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Birmingem je od septembra 2017. godine u tri navrata tukao Šefild Vensdej. Ovoga puta, deluje da će gostima nešto teže ići, budući da je domaćin od proteklih pet utakmica izgubio jedino meč sa Svonsijem. Budući da Birmingem na  istom broju utakmica ima podjednak skor kao i domaćin, te da je na ukupno pet poslednjih gostovanja slavio svega dva puta, treba očekivati surovu borbu. Uz to, valja se setiti i da Šefild Vensdej nije izgubio protekla tri meča u ulozi domaćina.

2039: KARDIF - TOTENHEM, 18.30
(Fubal, Engleska 1)

Kardif će pokušati da zazida puteve ka svom golu, nadajući se eventualnom bodu protiv Totenhema koji generalno ne prašta na ovakvim utakmicama. Posle poraza u 20. kolu od Vuleverhemptona, pri konačnih 1:3, gostujući Totenhem će se sigurno obrušiti na domaće, i to zbog trke za Mančester Sitijem koji mu u ovom momentu beži za svega dva boda. Pošto Totenhem po difoltu dobija ovakve utakmice, a i zbog jako efikacnih mečeva gostujućeg sastava u poslednje vreme, sasvim je jasno šta treba očekivati. Uz to, valja se setiti i da je Totenhem u osmom kolu minimalcem slavio protiv Kardifa.

7867: D. LAJOVIĆ – A. MANARINO, 12.00
(Tenis, ATP Doha)

U šesnaestini finala turnira u Dohi Dušan Lajović se sastaje s Manarinom. Ova dva tenisera se nalaze na sličnoj poziciji na ATP listi. Do sada su se samo jednom sastali, a tada je Lajović u Bazelu bio bolji s 2:1 od Manarina. Ne treba da nas iznenadi kada bi se i ovaj meč završio istim rezultatom.

7866: K. HAČANOV – S. VAVRINKA, 12.00
(Tenis, ATP Doha)

Biće ovo vrlo interesantan duel dva tenisera koja pripadaju vrhu. Hačanov po formi i igri, a Vavrinka po velikom imenu koje ima. Biće to sudar mladosti i iskustva. Do sada su se samo jednom sastali, i to u septembru 2018. godine, kada je Vavrinka izašao kao pobednik rezultatom 2:0. Taj okršaj se desio na tvrdoj podlozi na turniru u Sankt Peterburgu.

FOTO: Reuters
 


tagovi

sportsko klađenjebet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara