NAJAVA DANA (utorak, 14. avgust): Trnava - Zvezda, najvažniji par u punom špilu mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 5min | uto. 14.08.18. | 08:05

Pre nego što se latite današnjih tipovanja, pogledajte šta o najinteresantnijim parovima dana ima da kaže naša statistička analiza

6410: TRNAVA - CRVENA ZVEZDA, 20.30
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Izabranici Vladana Milojevića su u prvom meču došli do remija od 1:1, ali daleko od toga da stilom i karakterom igre nisu mogli i više od toga. Zvezda je put Slovačke otišla sa 20 igrača, među kojima nema povređenog Nemanje Milića, ali ni veterana Nenada Milijaša koji je igrao protiv Spartaka iz Subotice. Sve u svemu, crveno-bela ekipa je neporažena još od marta meseca. S takvom reputacijom, zadatak im je da udare na motivisan i organizovan tim Trnave, koji je na Marakani pokazao da ume da se brani i odbrani. Trnava je uz to uoči susreta sa Zvezdom u četvrtom kolu slovačkog prvenstva savladala Mihalovice sa 3:0.

Izabrane vesti

6412: DINAMO KIJEV - SLAVIJA PRAG, 18.30
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Posle egal partije u prvoj utakmici, odnosno rezultata 1:1, u kojoj je Slavija uprkos manjeg poseda lopte imala više šuteva ka golu rivala, sve karte su po difoltu u igri. Ipak, na teret gostujućeg sastava idu čak četiri povređena fudbalera. Dakle, biće kompromisa kod Čeha, što će kijevski Dinamo pokušati da iskoristi, svestan da je poslednju utakmicu izgubio u maju, kada ga je Šahtjor u finalu Kupa Ukrajine savladao sa 0:2. Iz kladilačke vizure, na Dinamo treba gledati kao ekipu koja je minulih šest mečeva okončala sa 0-2 gola. Poslednja dva susreta ovih timova prožeta su GG tradicijom.

6414: BATE BORISOV – KARABAG, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

BATE ima minimalnu prednost sa prvog duela u Azerbejdžanu. Prilično su ubedljivi u domaćem šampionatu koji je na svojoj polovini i gde su na čelu tabele uz sedam bodova prednosti u odnosu na Dinamo Minsk. Karabah je u potpunosti fokusiran na ovo takmičenje iz kojeg je prethodno izbacio Olimpiju i Kukeši bez primljenog gola. Očekuje nas još jedan duel sa malim brojem golova u kojem je ekipa iz Belorusije kako stvari stoje bliža još jednom trijumfu.

6419: SPARTAK M. – PAOK, 19.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Najinteresantniji meč prošlog kola odigran je u Solunu. Spartak je posle 17 minuta vodio sa 2:0, međutim do kraja poluvremena Grci su uspeli da postignu tri gola. Rezultat se do kraja utakmice nije menjao. Ekipa iz Moskve je odlično otvorila sezonu u domaćem prvenstvu gde su sakupili sedam bodova posle tri kola bez primljenog gola. PAOK je izbacio Bazel iz ovih kvalifikacija ukupnim rezultatom 5:1, a Spartak treba da ima u vidu da su Švajcarce na njihovom terenu Grci dobili sa 3:0. Teško je predvideti ishod ovog duela, ali očekuje se velika borba i meč na kojem ćemo verovatno videti bar tri gola.

6415: FENERBAHČE – BENFIKA, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Gol u drugom poluvremenu obezbedio je Benfiki minimalnu prednost na gostovanju u Istanbulu. Fener je sezonu u turskoj Superligi otvorio pobedom nad Bursom, a u istom maniru otpočela je i Benfika koja je u prvom kolu slavila protiv Vitorije Gimarais. Ova dva rivala pre nedavnog duela srela su se tri puta u Evropskim takmičenjima i sva tri puta bio je bolji tim koji je u tom trenutku bio domaćin. Benfika ima prednost od jednog gola, ali dočekaće ih paklena atmosfera u Istanbulu.

6420: AEK – SELTIK, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Seltik je propustio priliku da trijumfuje na svom terenu uprkos brojnim šansama. Na kraju nije bilo pobednika (1:1). Za AEK je taj meč bio i prvi zvanični u sezoni, dok je Seltik prethodno bio bolji od Alaškerta i Rozenborga. U drugom kolu domaćeg prvenstva izgubio je od ekipe Hartsa što i nije iznenađenje s obzirom da je u potpunosti fokusiran na ovaj revanš. AEK će imati frenetičnu podršku publike u Atini, dok je na strani gostiju veće iskustvo u ovakvim mečevima, a još jedan remi ne bi bio nikakvo iznenađenje.

6416: DINAMO Z. – ASTANA, 20.00
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Dinamo ima prednost iz prve utakmice, odnosno 2:0 protiv Astane koja će shodno tome morati da se otvori. To je šansa više za Zagrepčane da okončaju kazahstansku epizodu. Treba znati i da je Dinamo neporažen još od maja, a da je u narednom periodu uspeo da se domogne i trofeja Kuša Hrvatske nakon što je u Finalu savladao splitski Hajduk sa 1:0. Kazahstanci nisu slavili na minule tri utakmice u svim takmičenjima, dok su četiri meča u nizu okončali sa 0-2 gola. Dinamo je tri od pet utakmica u svim konkurencijama okončao sa minimalno prolaznom 3+ igrom. Na revanš utakmici sa Hapoel Ber Ševom, došlo je čak GG4+, pri konačnih 2:2, nakon 5:0 koliko je doneo meč u Zagrebu.

6417: VIDEOTON – MALME, 20.00
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Videoton ne samo što je sa Malmeom odigrao 1:1 u Švedskoj, nego se slobodno može reći da su Mađari X mastori. Naime, oni su remizirali na četiri od minulih pet utakmica, ni jednom ne prekoračivši uslov za prolazak od 0-2 igre. Na tri njihove utakmice prošlo je i GG tipovanje, dok je Malme takođe četiri od pet poslednjih utakmica rešio s maksimalno dva pogotka. Sve to obećava izutetno tvrd meč, uz napomenu da će Malme zbog povreda biti uskraćen za usluge tri prvotimca.

6421: ŠKENDIJA – SALCBURG, 20.15
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Kako god okrenemo, na kakav god da Salcburg naleti otpor u Makedoniji, jasno je da je skoro pa nezamislivo da Austrijanci mogu da prokockaju sa 3:0 iz prve utakmice. Škendija je šta može dokazala na otvaranju nacionalnog šampionata, kada je odigrala 2:2 sa Vardarom, što je očigledan dokaz da makedonski tim nema dorasle odbrambene efektive. A šta mogu Austrijanci, vidi se najbolje iz mninulih 11 dobijenih mečeva, na kojima su primili samo tri gola.

6418: AJAKS – STANDARD, 20.30
(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Još jedan X u prvom susretu blagi je, mada varljiv saveznik Standarda. Ta utakmica završena je sa 2:2, budući da Ajaks nije materijalizovao blagu terensku inicijativu, koja je od 11 šuteva ka golu, čak osam lopti slala u okvir. Obe ekipe su prvu utakmicu odigrale u formaciji 4-3-3, pa nam ostaje da vidimo ko će šta, i u kojoj meri morati da menja. Interesanto je spomenuti da ni jedni ni drugi nemaju pobedu na poslednje tri utakmice, s tim da je Ajaks vezao tri X ishoda, od kojih je prvi zabeležen u prvom kolu holadskog prvenstva sa 1:1 protiv Heraklesa.

FOTO: MN Press


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara