NAJAVA DANA (utorak, 16. jun): Fokus na Zvezdu, Brđane u Jermeniji i naše mlade rukometaše… Tenis s Krajinovićem u Umagu

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.07.19. | 08:20

Pogledajte šta nam na igrački meni servira sportski utorak

CRVENA ZVEZDA – SUDUVA, 20.45
(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević zbog povrede neće računati na Radovana Pankova, ali će zato sasvim sigurno upotrebiti sve prednosti Marakane, kako bi stigao do pobede koja je neophodna našem timu posle 0:0 u Litvaniji. Uostalom, Zvezda je i prošle godine nokautirala Suduvu u kvalifikacijama, u dva meča postigla pet, a nije primila ni jedan gol od Litvanaca. Sttistika kaže da je Milojevićev tim između dva gostovanja Suduve u Beogradu odigrao 54 utakmice u tri takmičenja, ostvario 39 pobeda, devet remija i šest poraza, uz gol-razliku 128:45, što su podaci koji nedvosmisleno na naš tim bacaju svetlo favorita.

Izabrane vesti

BANANTS – ČUKARIČKI, 17.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Banants je bez pobede na sedam prethodnih mečeva, a izgubio je i tri od poslednjih pet. Na tih pet postigli su samo dva gola i primili devet. Čukarički je s druge strane bez poraza na osam, dok su najmanje dva puta zatresli mrežu protivnika na šest od pomenutih osam duela. Prednost od 3:0 iz prvog duela Čuka nikako ne bi smela da ispusti.

LA VALETA – DIDELANŽ, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Prvi susret završen je bez pobednika 2:2. Valeta je zbog domaćeg terena i dva gola na strani svakako u blagoj psihološkoj prednosti. U prilog joj ide i podatak da je pred svojom publikom neporažena na 13 od 15 prethodnih utakmica. Međutim i Didelanž ima svoje adute koji se pre svega odnose na činjenicu da je bez poraza na poslednjih devet gostovanja. Još jedan okršaj sa golovima na obe strane ovde je prilično izvestan.

ŠKENDIJA – NOME KALJU, 17.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Škendija ima prednost iz prvog duela u Estoniji u kojem je slavila zahvaljujući penalu koji je dosuđen u 81. minutu utakmice. Naravno tu je ovog puta i prednost domaćeg terena. Iako su branioci titule Estonci trenutno zauzimaju četvrto mesto u prvenstvu. Problem za ovaj tim su gostovanja. Slavili su samo na dva od šest prethodnih, i na pet od poslednjih petnaest. Škendija je sve u svemu bliža pobedi.

TORŠAVN – HELSINKI, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Toršavn je prošle sezone bio potpuno dominantan u prvenstvu Farskih Ostrva dok ove pokušava da se probije među prva četiri mesta. Helsinki je u potpuno identičnoj situaciji u Finskoj, međutim gosti pružaju bolje partije u Evropi. Dokazali su to u njihovom prvom međusobnom duelu koji su dobili sa 3:0 uprkos igraču manje. Dakle, računica je jednostavna i nikako ne ide u prilog Faranima jer ukoliko Helsinki postigne bar jedan gol, Toršavnu će trebati pet da bi prošao dalje. 

SABURTALO - ŠERIF, 19.30
(Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Saburtalo iz prve utakmice vuče kapitalnh 3:0. Šanse da Šerif uradi nešto u gostima zaista su male, što će ih naterati na opštu ofanzivu u trci za rezultatom. Dakle, domaćin u Tbilisiju ima sve karte u svojim rukama, pa nije isključeno da će se preračunavati, možda i potrošiti nešto od kapitala iz prve utakmice, naravno uz nadu da Šerif ne može da stigne ono što su oni već oteli na strani, i to većinskim posedom lopte, sa 13 šuteva, od kojih je pet išlo u okvir gola.

TITOGRAD – CSKA SOFIJA, 20.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope
)

Domaći Titograd je samo u teoretskoj šansi da sustigne prednost bugarskog tima iz prve utakmice zavšene sa 4:0 u Sofiji. CSKA je nakon ovog podviga šampionat u matičnoj državi otvorio sa 2:2 protiv Etra. Sudeći po kvalitetu igre ovoga tima, odnosno fudbalski opravdane dominacije na terenu u prvom kvalifikacionom susretu, uspeh za Titograd bi bio i igra s nešto manje primljenih golova. To se neće desiti, nastavi li CSKA da tuče iz sve snage prema njihovom golu, kao u prvih 90 minuta njihovog dvomeča.

VESTEROS – JANĆEPINGS, 19.00
(Fudbal, Švedska 2)

Ništa ne ukazuje na lagan posao ma kog tima. Uostalom, Vesteros je ozbiljno zagrizao drugoligašku jabuku, sakupivši 18 bodova od stata takmičenja u višem rangu, Neće Janćepingu biti lako s tako motivisanim rivalom, koji je u prošlom kolu do noga potukao s njima po bodovima trenutno ravnopravni Dalkurd sa 1:6. Zbog toga će Janćeping oprezno pristupiti gostovanju, s punim poštovanjem prema rivalu, bez obzira na svoju petu poziciju na tabeli, ali i nedavnu pobedu u utakmici s vodećim Varbergsom.

SRBIJA M21 – JAPAN M21, 18.30
(Rukomet, Svetsko prvenstvo M21)

Selektor Boris Rojević računa na uspešan start u Grupi A protiv Japana.  a zatim slede dueli sa SAD, Španijom, Slovenijom i Tunisom. Imajući u vidu ukupan kvalitet naše juniorske selekcije, Japan ne bi trebalo da stvori previše glavobolje našem timu. Ove dve selekcije do sada su se susrele samo jednom, i to daleke 2015. godine kada je takođe na SP Srbija bila bolja sa 24:28. Odnos snaga u međuvremenu, izmenio se, odnosno podigao specifičnu vrednost Orlića. Da Japan nije bauk, videlo se na nedavnim prijateljskim mečevima ove selekcije protiv Portugalije i Islanda, ali i protiv Argentine kada je došao X, pri konačnih 23:23.

F. KRAJINOVIĆ – T. DANIJEL, 20.30
(Tenis, ATP Umag)

Ovo će biti drugo odmeravanja 58. i 112. reketa sveta na ATP turu, a peto ukupno. I sva četiri puta bolji je bio naš as, i to tri puta u tri seta. Od tri meča koje su odigrali na šljaci, Japanac je samo jednom stigao do taj-brejka, ali ni jednom nije osvojio manje od dva gema po setu.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara